gołąbki z farszem ziemniaczanym

Polska złota jesień i w taką pogodę moja mama postanowiła zrobić gołąbki. Tak, więc skorzystałam z przygotowanych liści i zrobiłam wegetariańską wersję gołąbków. Tak propos zastanawiał się ktoś Zobacz więcej
Wege gołąbki z farszem ziemniaczanym Bardzo je lubię. W sumie to łezka mi się w oku kręci na myśl o ich smaku, bo jadałam je w domu mojej przyjaciółki, kiedy miałyśmy jeszcze 16-19 lat i wszystko było Zobacz więcej
Pyszne gołąbki z suszonymi grzybami, polane sosem oczywiście grzybowym :D Mniam :P Jest to przepis na około 6 gołąbków średniej wielkości. SKŁADNIKI: - 6 liści kapusty - ok. 25 dag suszonych grzybów Zobacz więcej
Uwielbiam eksperymentować z nadzieniem w gołąbkach. Prócz tradycyjnych gołąbków, niejednokrotnie publikowałam swoje inne propozycje. Dziś z wkładem mięsno- ziemniaczanym. Wyszły pysznie. Składniki: Zobacz więcej
Dzień za dniem - tak ostatnio mogę przedstawić swoje życie. Dzisiaj zapraszam na gołąbki ziemniaczane - robiłam je po raz pierwszy i wg swojego pomysłu (dałam tam to co chciałam żeby było). Składniki: Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Gołąbki ziemniaczane

Gołąbki ziemniaczane 778

1
Ostatnio pani Gessler zaciekawiła mnie przepisem ziemniaczanych gołąbków. Gdy je zrobiłam i spróbowała, to zdziwiłam się, że jest to, tak mało znany przepis, bo takie gołąbki są naprawdę dobre. 700 g Zobacz więcej
osączeniu ściąć twarde części głąbów.Tak przygotowane liście nadziewać ziemniaczanym farszem, nakładać 1-2 łyżki farszu . Zawijac jak gołąbki mięsne Gotowe gołąbki układać ciasno w garnku.Polac Zobacz więcej
lasotka
lasotka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lasotka
a może coś ze wschodu..? :)

a może coś ze wschodu..? :) 110

0
Jeżeli mam mówic o smakach dzieciństwa to danie ma u mnie numer jeden. Chociaż może stanąc do pojedynku z gołąbkami ziemniaczanymi. Hmmm ciężko się zdecydowac. Jako pierwsze zatem wystąpią pierogi, Zobacz więcej
twardych części. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce (jak na placki ziemniaczane). Dodać do masy ziemniaczanej kaszę i mąkę grochową. Dosolić i doprawić pieprzem. Zawijać gołąbki i układać w naczyniu Zobacz więcej
Smaczne gołąbki nadziane farszem ziemniaczanym z dodatkiem mięsa mielonego, oblane sosem pomidorowym. Świetnie sprawdzą się zamiast tradycyjnych gołąbków Składniki na gołąbki z ziemniakami: kapusta 1 Zobacz więcej
Grzybki suszone-pyszny ,aromatyczny dodatek do bigosów i gołąbków na ich bazie podam Wam przepis jak zrobić świetne,bezmięsne gołąbki. Bardzo smaczne , lecz mniej znane i robione przez nas w domu,a Zobacz więcej
GOŁĄBKI ZIEMNIACZANE Z BOCZKIEM–można podać z boczkiem i kwaśną śmietaną. Jednak nam najbardziej smakują przesmażone, na drugi dzień. GOŁĄBKI ZIEMNIACZANE Z BOCZKIEM Składniki: 1 średniej wielkości Zobacz więcej
Gołąbki z kaszą: Składniki: - kapusta - 100g kaszy jeczmiennej - 100g kaszy gryczanej białej (nieprażonej) - 2,5 filiżanki zielonego groszku - por - 3 ząbki czosnku - majeranek, pieprz, sól - łyżka Zobacz więcej
"Pyszne! Zupełnie inne niż tradycyjne. W środku nadzienie z ziemniaków tartych i gotowanych. Najlepiej smakują z sosem śmietanowo - cebulowym, posypane szczypiorkiem. Te gołąbki to moje wakacyjne Zobacz więcej
Gołąbki o podhalańskim rodowodzie. Z tego, co rodziła niezbyt urodzajna ziemia tych rejonów: kapusty i często spożywanymi (pod wieloma postaciami) ziemniakami. Z dodatkiem nieco bardziej ekskluzywnej Zobacz więcej
Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem grzybowym Dodane 15 czerwca, 2011 w Dania główne Zupełnie inne gołąbki, bardzo smaczne, w sam raz dla wegetarian, ale nie tylko, bo i dla miłośników grzybów oraz kaszy Zobacz więcej
Efektownie wyglądające, proste, ale przede wszystkim nieziemsko smaczne gołąbki. Łączą wszystko to, co lubię - kapustę, ziemniaczany farsz i mięsny dodatek w postaci boczku. Pamiętam, że jako dziecko Zobacz więcej
DO PASZTECIKÓW FARSZ DO RUSKICH PIEROGÓW FILIPIŃSKI KURCZAK ADOBO FLAN CUKINIOWO - ZIEMNIACZANY FRANCUSKIE PODUSZECZKI Z KASZĄ GRYCZANĄ FRANCUSKO-RUSKIE GJUWECZ (DZIUWECZ ) KLASYCZNY GJUWECZ Zobacz więcej