gołąbki z fasolą

Dodaj zdjęcie! Przepis na gołąbki- w wersji z czerwoną fasolką. Składniki na gołąbki z czerwoną fasolą (na ok. 14 gołąbków): niewielka główka młodej kapusty, 3/4 szklanki ryżu, 1 puszka czerwonej Zobacz więcej
Co prawda przepis na gołąbki pojawia się dość późno na moim blogu, i choć zawsze bardzo je lubiłam, to zniechęcała mnie wieloetapowość i długi czas ich przygotowania. Postanowiłam go nieco skrócić Zobacz więcej
Rośliny strączkowe są doskonałym zamiennikiem mięsa. Wpadło mi do głowy , że można by spróbować zastąpić fasolką ziarnistą część mięsa w gołąbkach ( nie ukrywam pierwotny zamysł był spowodowany tym Zobacz więcej
Zdrowe spaghetti Frittata z warzywami na patelnię Frittata z szynką i pomidorami Leczo z cukinią i kurczakiem Tuńczyk w sosie pomidorowym Spaghetti ze świeżych pomidorów Kasza gryczana z jajkiem Zobacz więcej
W mojej kuchni zawsze gości przyprawa do zup typu maggi. Przyprawiam nią praktycznie każdą zupę, gołąbki a obecnie nawet sałatkę. Przepis zaczerpnięty od Moniki Chilmon. Zachęcam do wypróbowania Zobacz więcej
jarmużu. Gotujemy na parze około 20 minut. Podajemy z sosem pomidorowym z gruboziarnistym pieprzem. SOS szklanka pomidorów z puszki - przetartych 2 łyżki masła pieprz grubo ziarnisty sól i cukier do Zobacz więcej
i zdrowych Świąt!:) Na wytrawnie: Tempeh w galarecie z warzywami Krokiety ziemniaczane z orzechami Tofu po grecku Bigos z czerwoną fasolą Pikantne gołąbki w sosie pomidorowo-kokosowym Barszcz Zobacz więcej
Za nami długi weekend spędzony u rodziny. Mięsożernej. Wróciliśmy najedzeni, a nawet przejedzeni. Pierwszego dnia zajadaliśmy się gołąbkami z młodej kapusty nadziewanych ryżem z pieczarkami, Zobacz więcej
Składniki: kapusta 1,5 szklanki bulionu warzywnego Nadzienie: puszka białej fasoli (jeśli nie przepadacie za puszkowaną to trzeba ją ugotować dzieńwcześniej,żebystarczyłoczasu na przygotowanie dania) Zobacz więcej
Odkąd przeszłam na dietę bezmięsną, moja Mama zaczęła wykazywać niezwykłą inwencję twórczą w wymyślaniu wegetariańskich potraw. Były już kotlety z grochu, kotlety z fasoli, sojowe schaboszczaki, Zobacz więcej
natka432
natka432 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z maliną
Burrito

Burrito 726

0
jedną łyżkę śmietany, następnie ok trzy łyżki farszu i zawinąć jak gołąbka, ułożyć w żaroodpornym naczyniu obok siebie, posmarować pozostałą śmietaną oraz farszem. Piec w piekarniku w 180 C Zobacz więcej
« Ile osób zmieści się w ... Tortilla a la gołąbki inaczej Tak jak obiecałam dzisiaj jeden z przepisów na dania, które przygotowałam w ramach akcji Home Cooking Winiary. Tortilla a la gołąbki inaczej Zobacz więcej
niego sos sojowy, pieprz, kiełki, chili, kolendrę oraz pokrojone ukośnie szparagi. Farsz układamy na papierze i zwijamy tak jak zwija się gołąbki. Spryskujemy oliwą w sprayu talerz na którym układamy Zobacz więcej
sajgonki(tak jak się zwija gołąbki). Gotowe sajgonki podsmażamy w głębokim tłuszczu do zarumienienia. Ja tę opcję pominęłam ponieważ wolę mniej tłuste dania. Podajemy no z sosem słodko-kwaśnym. Zobacz więcej
Grzyby suszone w panierce Kapusta postna na soku z buraków- potrawa wigilijna Karp smażony na głębokim tłuszczu Kartacze na kapuście Korzenne Pajacyki- ciasteczka świąteczne Makowiec z jabłkami Zobacz więcej
i pieprzem, po czym dodać czerwoną fasolę, wymieszać i podsmażyć jeszcze chwilę. Następnie dodać wcześniej podsmażoną kiełbasę oraz pół szkl. wcześniej przygotowanej "pulpy" pomidorowej, wymieszać, Zobacz więcej
, borówkami i budyniową pianką (17.08.2014)Mirabelkowy dżem (17.08.2014)Racuchy na kefirze (17.08.2014)Koncentrat pomidorowy (13.08.2014)Faszerowana cukinia (13.08.2014)Ogórki w chili Zobacz więcej
Dianaconda
Dianaconda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fajny przepis
Sajgonki

Sajgonki 179

1
przybliżonej do długości pasków grzybów mun. Dodać do pozostałych składników i dobrze wymieszać. Doprawić pieprzem. Przygotować głęboki talerz lub miskę z letnią wodą. Pojedyncze arkusze papieru Zobacz więcej
Teija
Teija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Weganka gotuje
Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami 138

0
Składniki: kapusta włoska (1 szt.) kasza żytnia (1 szklanka) ryż (1 szklanka) pieczarki (30 dag) mieszanka kiełków z soczewicy, fasoli mung i cieciorki (75 g) czosnek (3 ząbki) sól pieprz cayenne olej Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jest Smak
DANIA OBIADOWE

DANIA OBIADOWE 4485

0
Risotto pieczarkowe z boczkiem Zapiekanka z kapusty kiszonej i puree Risotto z łososiem Papryki faszerowane jajkami Kopytka z sosem grzybowym Knedle z pieczarkami i cebulką Gulasz z warzywami Pierś z Zobacz więcej