gołąbki z fasoli

Dodaj zdjęcie! Przepis na gołąbki- w wersji z czerwoną fasolką. Składniki na gołąbki z czerwoną fasolą (na ok. 14 gołąbków): niewielka główka młodej kapusty, 3/4 szklanki ryżu, 1 puszka czerwonej Zobacz więcej
Co prawda przepis na gołąbki pojawia się dość późno na moim blogu, i choć zawsze bardzo je lubiłam, to zniechęcała mnie wieloetapowość i długi czas ich przygotowania. Postanowiłam go nieco skrócić Zobacz więcej
Rośliny strączkowe są doskonałym zamiennikiem mięsa. Wpadło mi do głowy , że można by spróbować zastąpić fasolką ziarnistą część mięsa w gołąbkach ( nie ukrywam pierwotny zamysł był spowodowany tym Zobacz więcej
Przepisy na zdrowy obiad Kliknij w napis by przejść do wybranego przepisu Gołąbki z młodej kapusty Pierś kurczaka pieczona w folii z grzybami Sałatka kebab Zapiekanka z mielonym mięsem i warzywami Zobacz więcej
W mojej kuchni zawsze gości przyprawa do zup typu maggi. Przyprawiam nią praktycznie każdą zupę, gołąbki a obecnie nawet sałatkę. Przepis zaczerpnięty od Moniki Chilmon. Zachęcam do wypróbowania Zobacz więcej
zdecydowanie. jarmuż. porcja dla trzech - czterech osób GOŁĄBKI kilka liści zaparzonych liści jarmuża szklanka ugotowanego ryżu pół szklanki ugotowanej małej czerwonej fasoli 2 łyżeczki koncentratu Zobacz więcej
i zdrowych Świąt!:) Na wytrawnie: Tempeh w galarecie z warzywami Krokiety ziemniaczane z orzechami Tofu po grecku Bigos z czerwoną fasolą Pikantne gołąbki w sosie pomidorowo-kokosowym Barszcz Zobacz więcej
Za nami długi weekend spędzony u rodziny. Mięsożernej. Wróciliśmy najedzeni, a nawet przejedzeni. Pierwszego dnia zajadaliśmy się gołąbkami z młodej kapusty nadziewanych ryżem z pieczarkami, Zobacz więcej
Składniki: kapusta 1,5 szklanki bulionu warzywnego Nadzienie: puszka białej fasoli (jeśli nie przepadacie za puszkowaną to trzeba ją ugotować dzieńwcześniej,żebystarczyłoczasu na przygotowanie dania) Zobacz więcej
się szósty zmysł mam podpowiadający na co pociecha ma w danym momencie ochotę - gołąbki chodziły za mną od paru dni. Tak więc czapki z głów, oto sobotni popis mojej mamy! Jak to zrobić: 2 cebule 800g Zobacz więcej
natka432
natka432 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z maliną
Burrito

Burrito 746

0
jedną łyżkę śmietany, następnie ok trzy łyżki farszu i zawinąć jak gołąbka, ułożyć w żaroodpornym naczyniu obok siebie, posmarować pozostałą śmietaną oraz farszem. Piec w piekarniku w 180 C Zobacz więcej
« Ile osób zmieści się w ... Tortilla a la gołąbki inaczej Tak jak obiecałam dzisiaj jeden z przepisów na dania, które przygotowałam w ramach akcji Home Cooking Winiary. Tortilla a la gołąbki inaczej Zobacz więcej
niego sos sojowy, pieprz, kiełki, chili, kolendrę oraz pokrojone ukośnie szparagi. Farsz układamy na papierze i zwijamy tak jak zwija się gołąbki. Spryskujemy oliwą w sprayu talerz na którym układamy Zobacz więcej
sajgonki(tak jak się zwija gołąbki). Gotowe sajgonki podsmażamy w głębokim tłuszczu do zarumienienia. Ja tę opcję pominęłam ponieważ wolę mniej tłuste dania. Podajemy no z sosem słodko-kwaśnym. Zobacz więcej
świąteczne- amoniaczki Ciasto wigilijne z makaronu i orzechów Dietetyczna zupa śliwkowa Dyniowy kompot wigilijny Ekspresowe ciastka orzechowe- z 3 składników Ekspresowy makowiec Fasola z anchois na Zobacz więcej
i pieprzem, po czym dodać czerwoną fasolę, wymieszać i podsmażyć jeszcze chwilę. Następnie dodać wcześniej podsmażoną kiełbasę oraz pół szkl. wcześniej przygotowanej "pulpy" pomidorowej, wymieszać, Zobacz więcej
i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień. szukaj kategorie wszystkie Ciasta Dania główne bezmięsne i ryby Dania główne mięsne Dania główne warzywne Desery Napoje Obiady Owoce morza Pasty Zobacz więcej
Dianaconda
Dianaconda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fajny przepis
Sajgonki

Sajgonki 180

1
przybliżonej do długości pasków grzybów mun. Dodać do pozostałych składników i dobrze wymieszać. Doprawić pieprzem. Przygotować głęboki talerz lub miskę z letnią wodą. Pojedyncze arkusze papieru Zobacz więcej
Teija
Teija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Weganka gotuje
Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami 141

0
Składniki: kapusta włoska (1 szt.) kasza żytnia (1 szklanka) ryż (1 szklanka) pieczarki (30 dag) mieszanka kiełków z soczewicy, fasoli mung i cieciorki (75 g) czosnek (3 ząbki) sól pieprz cayenne olej Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jest Smak
DANIA OBIADOWE

DANIA OBIADOWE 4500

0
Risotto pieczarkowe z boczkiem Zapiekanka z kapusty kiszonej i puree Risotto z łososiem Papryki faszerowane jajkami Kopytka z sosem grzybowym Knedle z pieczarkami i cebulką Gulasz z warzywami Pierś z Zobacz więcej