gołąbki z garnka rzymskiego

Pin It Do tej pory gołąbki robiłam w zwykłym żaroodpornym naczyniu, ale od kiedy stałam się szczęśliwą posiadaczką rzymskiego garnka postanowiłam go przetestować przy gołabkach. Zdał egzamon na 6-tkę Zobacz więcej
Gołąbki mięsno-ryżowe z sosem pomidorowym Farsz do gołąbków: 1:1 mięso z szynki i ugotowany ryż 1 pokrojona i podsmażona cebula sól i pieprz Zwinięte i ułożone gołąbki w garnku Zobacz więcej
. Farsz do gołąbków: 1:1 mielone mięso z szynki i ugotowany ryż 1 pokrojona i podsmażona cebula, sól i pieprz Składniki farszu mieszamy i wypełniamy nim obgotowane liście kapusty. Zwinięte gołąbki Zobacz więcej
Gołąbki mięsno-ryżowe z sosem pomidorowym Farsz do gołąbków: 1:1 mięso z szynki i ugotowany ryż 1 pokrojona i podsmażona cebula sól i pieprz Zwinięte i ułożone gołąbki w garnku Zobacz więcej
mięsa i zrobię do tego rosołu kołduny).Okrawki chudego surowego mięsa ( jest tego ze 3 łyżki) - przeznaczę na 2 gołąbki z gęsiną , jakąś kaszą i grzybami) i podam na kilku łyżkach rosołu z gęsiny. No Zobacz więcej
1 jajko, aby farsz się związał. Przechodzimy do najbardziej żmudnej pracy, a mianowicie zawijania farszu w liście. Na każdy liść układamy 1 łyżeczkę farszu i zwijamy tak jak gołąbki. Zapiekamy w Zobacz więcej
Kolorowe, multiwarzywne gołąbki o apetycznym farszu i lekko orientalnym posmaku. Dobra propozycja dla miłośników kuchni Bliskiego Wschodu. Przepis autorski. Składniki na 5 gołąbków: 5 liści kapusty Zobacz więcej
szklanki wody. Ugotowane i przestudzone liście kapusty wypełniamy farszem i zwijamy. Gołąbki układamy w garnku rzymskim i pieczemy pod przykryciem przez 45 - 50 minut. Przygotowanie sosu grzybowego: Zobacz więcej
dopiero po odgrzaniu gołąbków. Ryż gotujemy z suszonym grzybami. Po przestudzeniu dodajemy mięso, cebulę, sól i pieprz. Jeśli farsz okaże się za suchy, to dodajemy 1 jajko lub pół szklanki wody. Zobacz więcej
odrobinę zwilżyć, to dodajemy 1 jajko lub pół szklanki wody. Ugotowane i przestudzone liście kapusty wypełniamy farszem i zwijamy. Gołąbki układamy w garnku rzymskim i pieczemy pod przykryciem przez Zobacz więcej
farszem i zwijamy. Gołąbki układamy w garnku rzymskim i pieczemy pod przykryciem przez 45 - 50 minut. Przygotowanie sosu grzybowego:gotujemy wodę wraz z grzybami, selerem, pietruszką i przyprawami. Zobacz więcej
1 jajko lub pół szklanki wody. Ugotowane i przestudzone liście kapusty wypełniamy farszem i zwijamy. Gołąbki układamy w garnku rzymskim i pieczemy pod przykryciem przez 45 - 50 minut. Przygotowanie Zobacz więcej
, a czerwona, której to użyłam bardzo szybko się gotuje i trzeba uważać aby się nie rozpadła. Gotuję soczewicę zawsze powoli. Wtedy mam pewność, że się nie rozleci. Soczewica świetnie nadaje się do Zobacz więcej
Uwielbiam wiosnę, młode warzywa i bogactwo natury. Zawsze maksymalnie wykorzystuje ten czas, w kuchni powstają pyszne dania. Dzisiaj mam dla Was mój bigos z młodej kapusty. Ja mogę jeść go ciągle, Zobacz więcej
by były elastyczne i miękkie. Formy zawijania są dowolne. Ważne by się nie rozpadły podczas duszenia lub pieczenia Liście są faszerowane kaszą jaglaną z zieloną soczewicą i dużą ilością przypraw. Zobacz więcej
Jeszcze do niedawna gołąbki znałam tylko w tradycyjnej formie. Mielone mięso wieprzowe z ryżemzawiniętew liście kapusty głowiastej, podawane w sosie pomidorowym. Bardzo jelubię, ale duża ilość Zobacz więcej
Jak być może pamiętacie uwielbiam gołąbki, a te przygotowane z młodej kapusty smakują najlepiej. Za oknem coraz ładniej i coraz mniejsza ochota na konkretne obiady, dlatego dziś przedstawię Wam Zobacz więcej
erynbeczel
erynbeczel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
erynbeczel
Gołąbki troche inaczej

Gołąbki troche inaczej 309

0
Zaczynają się zimne dni i należy zrobić coś rozgrzewającego na obiad. Takim daniem jesienno-zimowym dla mnie są gołąbki. Zawsze robię je na własny sposób z tego co akurat jest pod ręką. Kapusta w Zobacz więcej
vege-kika
vege-kika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vege Kika
Gołąbki z liści winogron

Gołąbki z liści winogron 1159

0
Zawsze chciałam zrobić gołąbki z liści winogron. Podoba mi się ich kolor, ciekawa byłam smaku. A że u moich rodziców liści winogron pod dostatkiem, postanowiłam w końcu spróbować. Farsz wymyśliłam Zobacz więcej
w ostatniej chwili. Przygotowywałam domowe mielone, a że miałam świeżą sałatę rzymską, z dużymi liśćmi, w część z nich zawinęłam mięso. Takie nieplanowane dodatkowe danie, bardzo często nas samych Zobacz więcej