gołąbki z garnka rzymskiego

{{headerMessage}}
Pin It Do tej pory gołąbki robiłam w zwykłym żaroodpornym naczyniu, ale od kiedy stałam się szczęśliwą posiadaczką rzymskiego garnka postanowiłam go przetestować przy gołabkach. Zdał egzamon na 6-tkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki mięsno-ryżowe z sosem pomidorowym Farsz do gołąbków: 1:1 mięso z szynki i ugotowany ryż 1 pokrojona i podsmażona cebula sól i pieprz Zwinięte i ułożone gołąbki w garnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Farsz do gołąbków: 1:1 mielone mięso z szynki i ugotowany ryż 1 pokrojona i podsmażona cebula, sól i pieprz Składniki farszu mieszamy i wypełniamy nim obgotowane liście kapusty. Zwinięte gołąbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki mięsno-ryżowe z sosem pomidorowym Farsz do gołąbków: 1:1 mięso z szynki i ugotowany ryż 1 pokrojona i podsmażona cebula sól i pieprz Zwinięte i ułożone gołąbki w garnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięsa i zrobię do tego rosołu kołduny).Okrawki chudego surowego mięsa ( jest tego ze 3 łyżki) - przeznaczę na 2 gołąbki z gęsiną , jakąś kaszą i grzybami) i podam na kilku łyżkach rosołu z gęsiny. No Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 jajko, aby farsz się związał. Przechodzimy do najbardziej żmudnej pracy, a mianowicie zawijania farszu w liście. Na każdy liść układamy 1 łyżeczkę farszu i zwijamy tak jak gołąbki. Zapiekamy w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 jajko, aby farsz się związał. Przechodzimy do najbardziej żmudnej pracy, a mianowicie zawijania farszu w liście. Na każdy liść układamy 1 łyżeczkę farszu i zwijamy tak jak gołąbki. Zapiekamy w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolorowe, multiwarzywne gołąbki o apetycznym farszu i lekko orientalnym posmaku. Dobra propozycja dla miłośników kuchni Bliskiego Wschodu. Przepis autorski. Składniki na 5 gołąbków: 5 liści kapusty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szklanki wody. Ugotowane i przestudzone liście kapusty wypełniamy farszem i zwijamy. Gołąbki układamy w garnku rzymskim i pieczemy pod przykryciem przez 45 - 50 minut. Przygotowanie sosu grzybowego: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Obiady zrobione w nadmiarze warto przełożyć do słoików, tak aby móc cieszyć się podgrzaną potrawą choćby w pracy lub wtedy, jeśli nie mamy czasu i ochoty na gotowanie w ciężkim dla nas dniu. 1 główka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odrobinę zwilżyć, to dodajemy 1 jajko lub pół szklanki wody. Ugotowane i przestudzone liście kapusty wypełniamy farszem i zwijamy. Gołąbki układamy w garnku rzymskim i pieczemy pod przykryciem przez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
farszem i zwijamy. Gołąbki układamy w garnku rzymskim i pieczemy pod przykryciem przez 45 - 50 minut. Przygotowanie sosu grzybowego:gotujemy wodę wraz z grzybami, selerem, pietruszką i przyprawami. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 jajko lub pół szklanki wody. Ugotowane i przestudzone liście kapusty wypełniamy farszem i zwijamy. Gołąbki układamy w garnku rzymskim i pieczemy pod przykryciem przez 45 - 50 minut. Przygotowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a czerwona, której to użyłam bardzo szybko się gotuje i trzeba uważać aby się nie rozpadła. Gotuję soczewicę zawsze powoli. Wtedy mam pewność, że się nie rozleci. Soczewica świetnie nadaje się do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam wiosnę, młode warzywa i bogactwo natury. Zawsze maksymalnie wykorzystuje ten czas, w kuchni powstają pyszne dania. Dzisiaj mam dla Was mój bigos z młodej kapusty. Ja mogę jeść go ciągle, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Liście kalarepy są uznawane przez wielu jako produkt odpadowy. Często na straganach są przy nas obrywane od bulw i wyrzucane. Ja do liści przekonałem się kilka lat temu robiąc z nich pesto lub chipsy. Zobacz więcej
Mamoniowa
Mamoniowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie w Garnku Rzymskim
Zrazy po polsku

Zrazy po polsku 42

1
{{headerMessage}}
W garnku rzymskimmożna przyrządzić niemal każdą potrawę kuchni polskiej i do tego grona sztandarowych potraw zaliczają się klasyczne zrazy wołowe. Do przgotowania zrazów potrzebujemy: 1 kg mięsa Zobacz więcej
Mamoniowa
Mamoniowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie w Garnku Rzymskim
Zrazy po polsku

Zrazy po polsku 14

0
{{headerMessage}}
W garnku rzymskimmożna przyrządzić niemal każdą potrawę kuchni polskiej i do tego grona sztandarowych potraw zaliczają się klasyczne zrazy wołowe. Odpowiedni zraz powinien być kruchy, miękki i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeszcze do niedawna gołąbki znałam tylko w tradycyjnej formie. Mielone mięso wieprzowe z ryżemzawiniętew liście kapusty głowiastej, podawane w sosie pomidorowym. Bardzo jelubię, ale duża ilość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak być może pamiętacie uwielbiam gołąbki, a te przygotowane z młodej kapusty smakują najlepiej. Za oknem coraz ładniej i coraz mniejsza ochota na konkretne obiady, dlatego dziś przedstawię Wam Zobacz więcej