gołąbki z grzybami suszonymi i pieczarkami

Składniki: - 1 szklanka ryżu - mała cebulka - pół szklanki suszonych grzybów -sól, pieprz, vegeta - 2 łyżki masła - mała kapusta włoska - 200g pieczarek - 1 łyzka masła - pół szklanki śmietany Zobacz więcej
solimy do smaku i zabielamy śmietaną. Gotujemy na wolnym ogniu aż sos odparuje. Możemy podawać z ziemniakami, kaszą lub kluskami. Polędwiczki z borowikami Źródłem wpisu: Polędwiczka wieprzowa w sosie Zobacz więcej
Bardzo smaczna wersja gołąbków w wersji wegetariańskiej. SKŁADNIKI: główka średniej kapusty 250 g kaszy jaglanej 2 garście suszonych grzybów lub 400 g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Gołąbki bez mięsa

Gołąbki bez mięsa 516

0
Tradycyjne gołąbki są w moim domu bardzo lubiane, ale te w wersji bez mięsa, a tylko z kaszą i grzybami są robione tylko raz w roku i smakują wyjątkowo, polecam. Gołąbki 20 dag kaszy jęczmiennej 10 Zobacz więcej
gołąbków) - nieduża główka białej kapusty - 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej pęczak - 250 g pieczarek - 1 cebula - 250 g mielonego mięsa - 1 jajko - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki - sól i pieprz - Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam w ten sposób gołąbki.Zawsze był to farsz z mięsa i ryżu a teraz zastąpiłam go kaszą perłową i mieszanką grzybów:suszonych i świeżych pieczarek. Zawinięte gołąbki natomiast nie Zobacz więcej
. Gołąbki z kaszą robimy w taki sam sposób co tradycyjne z ryżem i mięsem .Możemy zaserwowac z sosem pomidorowym ,śmietanowym ,ale bardzo dobrze smakują z sosem ze świeżych ( suszonych ) grzybów Zobacz więcej
Składniki: 1 główka czerwonej kapusty (ok. 2 kg) 3 szklanki bulionu 2 garści suszonych grzybów 500 g pieczarek 200 ml słodkiej śmietanki mąka do zagęszczenia sosu 1 łyżeczka octu, cukru i soli sól i Zobacz więcej
pieczarek 1 duża cebla 3 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżka zmielonych suszonych grzybów 1 duża kapusta pekińka sos pomidorowy lub marinera Wykonanie: Cebulę, pieczarki i czosnek podsmażamy na oleju Zobacz więcej
Gołąbki w jeszcze innym wydaniu, niektórzy z Was nasi drodzy czytelnicy sporządzają takie gołąbki na wieczerzę wigilijną, dla nas jest to doskonały przepis na danie główne bez mięsa. Doskonałym Zobacz więcej
cebule 2 łyżki koncentratu 3 torebki ryżu 60 deg mięsa mielonego pieczarki lub grzyby suszone ( ja nie miałam) spora łyżka pieprzu ziołowego sporo majeranku ( na lepsze trawienie ) sól, pieprz Zobacz więcej
-moim zdaniem najlepsze są z włoskiej - 1.5 szklanki kaszy gryczanej - 1.5 szklanki ryżu pełnoziarnistego - duża cebula - 3 suszone grzyby(namoczone na noc) - kilka pieczarek(u mnie 250g) - dwie Zobacz więcej
bałam się, że farsz zniknie zanim sparzy mi się kapusta. Udało się i zawinęłam gołąbki. Zrobiłam do nich sos śmietanowy z pieczarkami brązowymi. Składniki: 1 mała kapusta 1/2 szklanki +2 łyżki kaszy Zobacz więcej
Do tej pory w mojej codziennej kuchni gościły gołąbki w wersji klasycznej z mięsem. W tym roku postanowiłam trochę zrewolucjonizować nasze tradycyjne menu wigilijne i zrobię gołąbki z kaszą i grzybami Zobacz więcej
mięsa z indyka 1 szklanka brązowego ryżu, najlepiej okrągłego 1 szklanki kaszy jęczmiennej wiejskiej 300 g pieczarek lub innych grzybów, mogą być mrożone 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki suszonego Zobacz więcej
1 główka białej kapusty 200 g kaszy gryczanej garść suszonych grzybów leśnych 0,5 kg pieczarek 1 jajko 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła kostka rosołowa/grzybowa liść laurowy, ziele angielskie Zobacz więcej
Mała wariacja na temat klasycznych gołąbkówgołąbki z kaszą jaglaną, mięsem mielonym z szynki i farszem pieczarkowym. Tym samym, którym się zachwycałam przy niedawnych pizzerinkach z kapustą i Zobacz więcej
Kocham takie gołąbki z kaszą, zdecydowanie bardziej niż ryżem i mięsem. Do przygotowania swoich gołąbków użyłam dwóch rodzajów kasz - białej i brązowej. SKŁADNIKI Porcja na ok 30 szt. 2 główki kapusty Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gosia gotuje
Sos grzybowy

Sos grzybowy 2372

2
To sos z kategorii tych, które pasują do niemal wszystkiego.Ja ostatnio podłam go do gołąbków i kotletów ziemniaczanych...polecam :) Składniki: 300 g pieczarek garść suszonych podgrzybków 100 ml Zobacz więcej
Farsz do pierogów lub krokietów Witajcie dziś chciałam Wam podać przepis na farsz z kapusty kiszonej i grzybów. Farsz nadaje się do pierogów, uszek lub krokietów. Do wykonania farszu potrzebujemy: Zobacz więcej