gołąbki z indyka

Lekka wersja polskich gołąbków pochodząca z diety South Beach.Ryż i czerwone mięso zostały zastąpione pieczarkami i mięsem z piersi indyka - tak by danie zawierało więcej wartości odżywczych a mniej Zobacz więcej
Lekka wersja polskich gołąbków pochodząca z diety South Beach.Ryż i czerwone mięso zostały zastąpione pieczarkami i mięsem z piersi indyka - tak by danie zawierało więcej wartości odżywczych a mniej Zobacz więcej
główkę młodej kapusty from Italy. Dzięki temu dzisiaj powstały maleńkie, delikatne gołąbki. Mają na tyle wyrazisty smak, że nie trzeba im żadnego sosu. Są niezwykle soczyste i smaczne. Młoda kapusta Zobacz więcej
Mini gołąbki z pieczonym indykiem - Wiszniówka Toggle navigation Przepisy Zapiski kuchenne Porady O Blogu Współpraca Dania mięsne Obiad dla dzieci Mini gołąbki z pieczonym indykiem Posted on 2 Zobacz więcej
Po powrocie z krótkich wakacji zachciało mi się czegoś polskiego, smacznego, ale jednocześnie lekkiego. Stanęło na gołąbkach - cały gar przygotowuje się relatywnie szybko, a część można zmrozić :) a Zobacz więcej
Nowy Rok powitałam pysznym obiadem. Kiedyś we Wrocławiu jadłam pyszne gołąbki nadziewane kaszą. Postanowiłam odtworzyć to danie*. Gołąbki z mięsem z indyka i kaszą jaglaną składniki: * kilka liści Zobacz więcej
mięsem. Liście kapusty układam jak na pierwszym zdjęciu, wykładam łyżkę lub dwie farszu, zawijam gołąbki (jak niżej) i układam do pieczenia. Żeby się nie przypaliły można zdjąć jeszcze kilka Zobacz więcej
Gołąbki to dla mnie danie świąteczne. Prawdopodobnie dlatego, że ich przygotowanie zajmuje mnóstwo czasu. Zazwyczaj w tygodniu nie mam go aż tak wiele. Na blogu pojawiały się już receptury na różne Zobacz więcej
Gołąbki należą do panteonu polskich dań. Mnie osobiście nieodzownie kojarzą się z domem rodzinnym, mamą w kuchni i tym kapuściano-maślanym zapachem roznoszącym się po całym domu. Klasycznie gołąbki Zobacz więcej
końcówki i grube nerwy. Wkładamy do wrzącej, osolonej wody i blanszujemy ok. 5 minut. Przelewamy zimną wodą i dokładnie osączamy. Liście rozkładamy na desce, napełniamy farszem i zwijamy od dłuższej Zobacz więcej
Robicie czasem gołąbki mięsne? Takie bez ryżu, bez kaszy, z nadzieniem z samego mięsa. No, niezupełnie samego, bo mięso jest z jajkiem i bułką, jak do kotletów mielonych. Takie gołąbki zaserwował mi Zobacz więcej
łzy wyciska podczas krojenia, poddała się obróbce smażenia, gdzie została lekko dosłodzona, lekko osolona i ostrości zyskała bo z chili na złoty kolor się podsmażała. Ryż w połączeniu z cebulką w Zobacz więcej
Któż z nas nie lubi gołąbków? Nie znam takich osób... Jeśli cenimy sobie zdrowy tryb życia i łatwy metabolizm to przepis na gołąbki z chudego soczystego mięsa indyczego, zaspokoi nasz głód na Zobacz więcej
Jeśli ktoś Wam kiedyś powie, że gołąbki to bardzo prosta i szybka sprawa, nie do końca mu wierzcie! Owszem, jeśli już nabierzemy wprawy (albo zdecydujemy się na włoską kapustę, która jest łatwiejsza w Zobacz więcej
Tradycyjne gołąbki ociekające tłuszczem w gęstym pomidorowym sosie to raczej nie jest dobre danie dla mamy z ciążową cukrzyca. Ale ich odchudzona wersja, czemu nie? W tym przepisie wykorzystałam Zobacz więcej
Czasami "chodzi" za mną jakieś danie i trudno wtedy odpędzić myśli o nim. Tak było ostatnio z gołąbkami... Postanowiłam jednak je nieco uzdrowić i zamiast białego ryżu wykorzystałam brązowy w Zobacz więcej
, ziele angielskie, listek laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu, nie zakręcając szybkowara. 2. Parzymy kapustę, oddzielamy i przygotowujemy liście. 3. Drobno kroimy cebulę i obsmażamy na tłuszczu. Gdy Zobacz więcej
już się położę". :D Nie ma to żadnego związku z dzisiejszym przepisem. Nooo może prócz tego, że dzięki dodatkowym 4 godzinom w dniu ( normalnie wstaję o 12tej - don't judge), udało mi się zrobić Zobacz więcej
Gołąbki obrosły mitem czasochłonnej i trudnej potrawy, zupełnie niepotrzebnie. Moje gołąbki zrobiłam z delikatnej, młodej kapusty i nadziałam lekkim mięsem indyka z brązowym ryżem. Zakasajcie rękawy. Zobacz więcej
Podkręcone, lekkie gołąbki. Zdrowa kasza orkiszowa, delikatne mięso indyka. Smak podbija odrobina wędzonki i zmielone, suszone grzyby. Całość spaja sos – rozkosznie pomidorowy, mocno koperkowy, Zobacz więcej