Przepis na gołąbki z kapustą w środku

Czy Wy też tak strasznie lubicie gołąbki? Ja je uwielbiam, ale robię rzadko, ze względu na czas. Niestety nie należą do dań, które robi się szybko, dlatego jadamy je sporadycznie. Kapusta kupiona na Zobacz więcej
Olcia706
Olcia706 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Olcia gotuje
Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej 6832

Uwielbiam gołąbki. Zarówno te tradycyjne z białej kapusty, jak i te z włoskiej. Jednakże te drugie są szybsze w wykonaniu, gdyż kapusta włoska szybciej robi się miękka. Poniżej macie zdjęcie ze zmagań Zobacz więcej
to-fiyummy
to-fiyummy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TO-FIyummy
GOŁĄBKI Z KAPUSTĄ W ŚRODKU

GOŁĄBKI Z KAPUSTĄ W ŚRODKU 144

Zawsze jadłam gołąbki w wersji tradycyjnej ,owijane w kapustę i spinane szpikulcami .Moja wersja myśle ,że oszczędza czas związany z gotowaniem , pękaniem kapusty , a następnie jej owijaniem .Dla mnie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Gołąbki w kapuście pekińskiej

Gołąbki w kapuście pekińskiej 3922

600 gram mięsa indyka lub kurczaka, 200 ml kaszy kuskus, 500 ml bulionu drobiowego, 2 cebule, olej, sól, pieprz młotkowany z kolendrą, ognista mieszanka przypraw, kilka ziarenek pieprzu czarnego, Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anyżkowo
Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej 6571

Gołąbki z kapusty włoskiej Tradycyjne tradycyjne gołąbki. Zrobione z kapusty włoskiej dla mojego małego bohatera. Kapusta jest miękka i nie ma wymówek że nie lubi kapusty. Składniki : 1 kapusta Zobacz więcej
Witajcie, Wracam! Mam nadzieję, że z właściwą regularnością. Dzisiaj przepis zainspirowany obiadem, jaki jakiś czas temu jadłam u mojego brata i jego rodziny. U nich wyglądało to tak jak w tym wpisie: Zobacz więcej
Kapusta: Z kapusty wycinamy głąba. W dużym garnku gotujemy wodę. Do gotującej się wody wkładamy kapustę na ok. 10/15 min. Po tym czasie wyjmujemy ją z garnka i zdejmujemy z niej kolejne liście. Zobacz więcej
Ile smaku
Ile smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ile smaku
Gołąbki z włoskiej kapusty

Gołąbki z włoskiej kapusty 1745

Nieco odmienne od tradycyjnej wersji, bo zrobione z włoskiej kapusty. Dlaczego? Włoska kapusta jest delikatniejsza, a co za tym idzie łatwiejsza w obróbce. Odparzenie liści zajmuje dosłownie chwilę, i Zobacz więcej
Magda111
Magda111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowite Dania
Gołąbki w kapuście włoskiej

Gołąbki w kapuście włoskiej 936

Już od wieków kapusta gości na naszych stołach pod wieloma różnymi postaciami . Na moim stole niedawno zagościła w postaci gołąbków w kapuście włoskiej . Smacznych , delikatnych i prostych w wykonaniu Zobacz więcej
Gołąbki w kapuście pekińskiej Składniki: – kapusta pekińska – 500g mięsa mielonego (wołowo – wieprzowe) – jedna cebula - 1 jajko - torebka ryżu – 1litr bulionu – przyprawy: pieprz , sól, zioła Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Gołąbki w kapuście włoskiej

Gołąbki w kapuście włoskiej 496

Zawsze przygotowywałam szybkie gołąbki bez zawijania w kapustę, ale już Nam się znudziły. Od jakiegoś czasu chciałam przygotować tradycyjne w kapuście, ale parzenie kapusty, obrywanie liści, Zobacz więcej
Leniwe gołąbki, czyli mielone z kapustą Gołąbki bez zawijania z kapustą w środku ;) Bardzo je lubię, są smaczne i delikatne. Szczerze mówiąc, nawet wolę je od tradycyjnych gołąbków ;) Warto Zobacz więcej
Fot. Krzysztof Jaracz Na patelnię wlewamy olej lub inny tłuszcz, układamy gołąbki jeden obok drugiego i kładziemy ją na niedużym ogniu. Smażymy je na małym ogniu, aby kapusta się lekko zarumieniła, a Zobacz więcej
Lamma
Lamma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ToSmakuje
Najlepsze Gołąbki z kapusty włoskiej

Najlepsze Gołąbki z kapusty włoskiej 645

Idealne gołąbki. Dodatek pieczarek i odrobiny ryżu sprawia, że mięso jest wilgotne i aromatyczne, przesycone wręcz doskonałym smakiem. Gołąbki są łatwe w przygotowaniu nawet dla początkującego Zobacz więcej
Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 500 g mięsa mielonego 200 g ryżu długoziarnistego 1 cebula 2 łyżki majeranku 1 duże jajko sól pieprz 3-4 łyżki koncentratu 1/2 szkl. śmietany 2 szkl. bulionu, może Zobacz więcej
Gołąbki czyli kapusta faszerowana Danie niezwykle proste, ale dość pracochłonne. Z podanych niżej składników, wyszło mi 15 średniej wielkości gołąbków. Mamy więc, naprawdę masę jedzenia. Przechowywane Zobacz więcej
Gołąbki z kapusty z farszem mięsno-ryżowym to jedno z ulubionych dań mojego syna. Gołąbki są pyszne i sycące. Można je podawać z sosem pomidorowym. SKŁADNIKI: 700 g mięsa mielonego Zobacz więcej
Gołąbki należą z jednej strony do moich ulubionych dań, a z drugiej ich zrobienie mnie przerażało. Już wiem dlaczego tak rzadko pojawiały się na naszych talerzach, są po prostu dość pracochłonne i Zobacz więcej
Naszła mnie ochota na czerwoną kapustę, kupiłam więc małą główkę i postanowiłam zrobić z niej gołąbki. Na blogu Olgi Smile (tutaj), znalazłam przepis na wegańskie gołąbki i zmodyfikowałam go zgodnie z Zobacz więcej
Gołąbki to w zasadzie domena Piotra. On przygotowuje je na różne sposoby. Ostatnio przygotował Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowym. Gdy wstawiłam zdjęcie tych gołąbków w modrej kapuście na FB-ku Zobacz więcej