gołąbki z kapusty pekińskiej

obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki z kapusty pekińskiej 1991

8
{{headerMessage}}
Smaczne i szybkie w przygotowaniu gołąbki zawinięte w delitkatne liście kapusty pekińskiej nadziane farszem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego Czytaj więcej » Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki w wersji szybszej, ale nie mniej smacznej niż klasyczne. Zwykła kapusta została zastąpiona pekińską, z którą mieszane jest mięso wraz z dodatkami (bez zawijania). Do tego soczysty sos Zobacz więcej
PatK
PatK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pat-elnia
Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki z kapusty pekińskiej 98

5
{{headerMessage}}
Na przepis na gołąbki z kapusty pekińskiej natknęłam się ostatnio na Instagramie Doroty a że w lodówce spoczywała główka kapusty pekińskiej i paczka mielonego indyka nie zastanawiałam się długo, tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki w kapuście pekińskiej Składniki: – kapusta pekińska – 500g mięsa mielonego (wołowo – wieprzowe) – jedna cebula - 1 jajko - torebka ryżu – 1litr bulionu – przyprawy: pieprz , sól, zioła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj była sobota, zaplanowałam sobie, że na obiad zrobię gołąbki. Już jakiś czas ich nie mieliśmy, wiec Mąż bardzo ucieszył się z tej wiadomości :-) Pamiętam jak dziś gołąbki mojej Cioci Hali, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
600 gram mięsa indyka lub kurczaka, 200 ml kaszy kuskus, 500 ml bulionu drobiowego, 2 cebule, olej, sól, pieprz młotkowany z kolendrą, ognista mieszanka przypraw, kilka ziarenek pieprzu czarnego, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W przygotowywaniu gołąbków najbardziej czasochłonne jest gotowanie kapusty – dlatego ja często używam kapusty pekińskiej, jest szybsza w przygotowaniu i delikatniejsza w smaku. składniki: 1 duża Zobacz więcej
vegetivna
vegetivna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vegetivna
Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki z kapusty pekińskiej 2094

0
{{headerMessage}}
Chyba najbardziej pracochłonny obiad na jaki się zdecydowałam. Gołąbki lubię od kiedy pamiętam. Od kiedy pamiętam, wydłubywałam też z ich farszu mięso. W wersji wege jeszcze ich nie robiłam, do dziś. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki…, zajadam się nimi odkąd tylko pamiętam i nie znam osoby, która ich nie lubi (prawda Gory?) Niestety, ostatnie z jakimi miałem do czynienia (w Restauracji Bułgarskiej) nie za bardzo przypadły Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiadomo jako rodowita Polka bardzo lubię gołąbki z kapusty. Najbardziej te robione przez moją mamę ze zwykłej kapusty, ale przecież nie była bym sobą jak bym nie przetestowała na innych kapustach. Po Zobacz więcej
Weronika -
Weronika - Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domogród
Gołąbki z kapusty pekińskiej

Gołąbki z kapusty pekińskiej 490

2
{{headerMessage}}
Witam kochani. Dzisiaj polecam mój sposób na gołąbki, szybkie do przygotowania. Kapusta pekińska mięknie w minutę lub krócej. Trzeba tylko przypilnować, by nie za długo, bo liście bardzo delikatne, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki z kapusty pekińskiej Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kanapka z boczkiem BLT Gołąbki z kapusty pekińskiej Gołąbki z kapusty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
posmarować olejem. Nałożyć połowę pokrojonej kapusty, następnie masę mięsną i kolejną warstwę kapusty. Pomidory z puszki rozdrobnić i razem z sokiem wyłożyć na wierzch potrawy. Całość posypać utartym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mąką, dodać przyprawy i śmietanę. Chwilę smażyć mieszając, a następnie zdjąć z ognia. W międzyczasie pokroić łososiaw drobną kostkę, a szynkę w paski. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną szynkę, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nigdy sama nie zabrałabym się za robienie gołąbków. Zdecydowanie za dużo pracy. Ale w tym przypadku była to praca zespołowa i wszystko przebiegło bardzo sprawnie. Przygotowaliśmy bardzo dużo małych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry wszystkim odwiedzającym :) Dzisiaj, jak uprzedzaliśmy we wczorajszym wpisie, nieco trudniejsze danie, ale bez przesady :) Raczej określilibyśmy je w kategorii "zarezerwuj sobie trochę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na gołąbki z kapusty pekińskiej, polane czerwonym sosem, ozdobione koperkiem i cząstkami pomidora to wspaniały przysmak. To pyszne danie można przygotować również na bazie innych rodzajów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 400g mięsa mielonego wieprzowego 100g ryżu około 2 szklanki posiekanej kapusty pekińskiej 1 cebula sól pieprz oliwa masło jajko Sposób przygotowania : Ryż zalej gorącą wodą i odstaw na 10 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak dla mnie nie są takie same jak klasyczne gołąbki, ale potrawa sama w sobie jest bardzo smaczna i warta spróbowania. Gołąbki bez zawijania mają jedną wielką zaletę: robi się je o wiele szybciej niż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubie gdy gołąbki są z dużą ilością kapusty, w związku z tym zrobiłam gołąbki w dwóch kapustach. SKŁADNIKI: 1 kapusta włoska 1 kapusta pekińska 1 szklanka ryżu bazylia majeranek jajko 1/2 kg mięsa Zobacz więcej