gołabki z kaszą gryczana i grzybami suszonymi

Nie jest łatwo zastąpić nadzienie mięsne w gołąbkach, jednak postanowiłem spróbować. Efekt był niezły a wegetarianin zadowolony. Składniki: - 1 dowolna kapusta nadająca się na gołąbki - 2 torebki Zobacz więcej
Kasza gryczana z grzybami i warzywami | Kuchnia dla Mojego Syna Menu Przejdź do treści Strona główna Blog z przepisami Kuchnia dla Mojego Syna Przepisy wegetariańskie i nie tytlko Kasza gryczana z Zobacz więcej
Dopiero co zrobione, zjedzone i od razu wrzucam przepis. Bo wyszło tak smaczne, że boję się, że zapomnę jak zrobiłam i ciężko będzie odtworzyć. Absolutnie bogate w witaminy, kolorowe, pachnące, Zobacz więcej
Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną Składniki – ciasto na pierogi: 1 kg mąki pszennej 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki - farsz: Kapusta kiszona – 1kg Suszone grzyby – 2 Zobacz więcej
Dodatek kaszy gryczanej sprawia, że w pierogach jest „element chrupiący”. :). Taka odmiana od tradycyjnych – z kapustą i grzybami. Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki, najlepiej typ 500 np. Zobacz więcej
Gdy zasiadamy do świątecznego stołu, lubimy zjeść smaczne i klasyczne dania. W tym roku staram się, aby owe dania były również zdrowe. Dodatkiem, który zapewni smak, zdrowie, a także nutę polskiej Zobacz więcej
Trochę pracochłonne jeśli chodzi o farsz, ale nieziemsko pyszne pierogi! Zrobione trochę na włoską nutkę. Farsz można przygotować dzień wcześniej. Składniki ciasto na pierogi z tego przepisu Zobacz więcej
Gołąbki z pęczakiem i grzybami Gołąbki zawsze są dobre , ba może nawet najlepsze " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tradycyjne z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym to Zobacz więcej
Ten smak wspominam dzieciństwa. Nie jestem pewna, czy znany jest w wielu domach. W moim rodzinnym zaciszu gołąbki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami gotowała moja babcia, później mama, a teraz Zobacz więcej
Gołąbki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami | magiczny składnik Polub magię na FB Kontakt tomekczajkowski(at)hotmail.com magiczny składnik na fb Partnerzy Gołąbki z kaszą gryczaną i suszonymi Zobacz więcej
Serki w kuchni
Serki w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Serki w kuchni
Kasza gryczana z grzybami.

Kasza gryczana z grzybami. 82

Pieczarki i serek topiony sprawiają, że kasza zyskuje niesamowity smak! Zobacz więcej
Podkręcone, lekkie gołąbki. Zdrowa kasza orkiszowa, delikatne mięso indyka. Smak podbija odrobina wędzonki i zmielone, suszone grzyby. Całość spaja sos – rozkosznie pomidorowy, mocno koperkowy, Zobacz więcej
Jakaś niemoc w pisaniu opanowała mnie ostatnio. Nowe przepisy, obfotografowane dania czekają w kolejce, a ja jak nigdy nie mogę się zmobilizować do napisania postu. Mam nadzieje że to chwilowy stan, Zobacz więcej
Wbrew pozorom to danie jest dość szybkie i nie trzeba się przy nim zbytnio napracować. Smakuje ciekawie, dzięki połączeniu grzybów i kaszy, jest naprawdę zdrowe i doskonałe przy diecie Zobacz więcej
To alternatywa dla klasycznych gołąbków z ryżem w sosie pomidorowym. Przepis mojej babci Broni rodem ze Lwowa. Stary jak świat. W naszej rodzinie od pokoleń.Jedzony na co dzień i od święta. Zobacz więcej
Składniki FARSZ +KAPUSTA kapusta biała 1główka ok 2kg łopatka bez kości 1kg Karczek 400g marchew 1szt cebula 1szt sól do smaku 2łyżki liść laurowy 3szt pieprz kolorowy ziarnisty 10kulek ziele Zobacz więcej
Dzisiaj w daniu znajdziemy mega dawkę żelaza, chyba każdy z nas chociaż raz w życiu borykał się z jego niedoborem. Po tej potrawie, poczujecie, że zrobiliście dla siebie bardzo wiele ;)) 100 g kaszy Zobacz więcej
Kapusta włoska, 400 ml kaszy gryczanej, 300 gram cebuli, 120 gram suszonych grzybów, sól, pieprz, kolendra, 2 listki laurowy, ziele angielskie, olej, bulion warzywny, około 200 ml. Usunąć z kapusty Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 220 g mąki gryczanej 10 g suchych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru kokosowego 120 g ciepłej wody 50 g miękkiego masła klarowanego pół łyżeczki soli Wszystko włożyć do naczynia, Zobacz więcej
Bardzo lubię łazanki ale te najbardziej, mam do nich ogromna słabość, często przyrządzam je na wigilię lub na postne piątki. Najlepiej smakują na następny dzień, są bardziej aromatyczne. Składniki: 1 Zobacz więcej