Przepis na gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami

Tym razem tradycyjnie i po polsku. Gołąbki to popularne danie, jednak nie każdy odkrył, jaki drzemie w nich potencjał. Standardowe nadzienie można bowiem modyfikować na wiele sposobów, wszelkiego Zobacz więcej
Gołąbki wegetariańskie z kaszą gryczaną i pieczarkami Wegetarianką nie jestem, ale nie zawsze musi być mięsny obiad. I nie zawsze jest mięsny, bo ja lubię wszelkiego rodzaju dania wegetariańskie. Tym Zobacz więcej
Szybko mija w tym roku ta jesień. Gdy w mediach usłyszałam o nadchodzących coraz większych przymrozkach, zastanowiłam się czy przypadkiem czegoś na balkonie nie muszę uchronić przed mrozem. I Zobacz więcej
Jak zrobić dobre i pożywne danie bez mięsa? Jak zaspokoić podniebienia domowników ? Jak połączyć kasze z warzywami ? Za robiłam gołąbki - szybko, smacznie, zdrowo ! Składniki: 1 szklanka ugotowanej Zobacz więcej
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami Moja mama gołąbki robi zawsze z kaszą jęczmienną i mięsem. Dlatego poniższy przepis to dla mnie nowość kulinarna. Ale bardzo miła ponieważ gołąbki okazały się Zobacz więcej
Dziś przepis na pyszne pieczone gołąbki z farszem z kaszy gryczanej, pieczarek i twarogu w sosie pieczarkowym. Pyszne, zdrowie i dietetyczne :) PRZEPIS: - kilka zblanszowanych liści kapusty włoskiej - Zobacz więcej
Lekkie gołąbki, po brzegi wypełnione aromatycznym farszem z kaszy gryczanej i pieczarek. Zdrowsza i lżejsza alternatywa, dla tradycyjnych gołąbków. Artykuł Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami Zobacz więcej
Jeśli macie mało czasu na gotowanie, dobrym pomysłem jest przygotowanie posiłków z wyprzedzeniem. Świetnie sprawdzają się wszelkiego rodzaju zupy, których można przygotować duży garnek i codziennie Zobacz więcej
Jeśli macie mało czasu na gotowanie, dobrym pomysłem jest przygotowanie posiłków z wyprzedzeniem. Świetnie sprawdzają się wszelkiego rodzaju zupy, których można przygotować duży garnek i codziennie Zobacz więcej
Składniki: 1 sztuka kapusta włoska większa, 2 sztuki saszetka kasza gryczana, 1/2 kg mielone wieprzowo-wołowe, 2 łyżeczki kucharek, 1 sztuka jajka, 1 łyżeczka papryka ostra, 30 dag pieczarki + 1 Zobacz więcej
Gołąbki w jeszcze innym wydaniu, niektórzy z Was nasi drodzy czytelnicy sporządzają takie gołąbki na wieczerzę wigilijną, dla nas jest to doskonały przepis na danie główne bez mięsa. Doskonałym Zobacz więcej
U nas były na Wigilijnej kolacji oraz odsmażane po świętach. Lekkie i aromatyczne gołąbki bezmięsne Składniki farsz pieczarki 1 kg cebula 2-3 sztuki kasza gryczana KUPIEC 200 gram sól do smaku Zobacz więcej
Ciekawa jestem - gdyby tak zrobić badania na grupie np. 100 osób, oczywiście u nas w Polsce - jaki procent zadeklarowałby, że bardzo lubi gołąbki ? Jak myślicie ? Stawiam, że co najmniej połowa :) Zobacz więcej
Zazwyczaj myślimy o gołąbkach w ich tradycyjnym, mięsnym wydaniu (klik – przepis ). Dziś mam dla Was inna propozycję: przepyszne gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami. Mimo, że danie wygląda Zobacz więcej
Z przygotowaniem gołąbków nosiłam się już od bardzo dawna, ale ponieważ jest to dość praco- i czasochłonna zabawa, jakoś nigdy nie mogłam się do nich zabrać. Długie zimowe wieczory sprzyjają jednak Zobacz więcej
Nic nie zastąpi prawdziwych mięsnych gołąbków, ale te również są bardzo smaczne. Miał być zupełnie inny obiad, ale że została mi kapusta pekińska, musiałam coś z niej zrobić. Jeśli będziecie je Zobacz więcej
Jakis czas temu robiłam gołąbki z kaszą gryczaną, suszonymi grzybami i boczkiem. Tradycyjne danie dla kuchni lwowskiej i kresowej. Wtedy wpadł mi do głowy pomysł na wersje wegetariańską tej potrawy. Zobacz więcej
Warto skorzystać z majowej młodej kapusty i przygotować z niej gołąbki, bo jej delikatny smak pozwala na wydobycie innej jakości z tego dania. Żeby nie było zbyt typowo to zapraszam Was na wersję Zobacz więcej
Lubicie gołąbki? My bardzo, ale z lenistwa nigdy ich jeszcze sami nie robiliśmy. Gotowanie kapusty, zawijanie liści, duszenie lub pieczenie...to stanowczo za dużo pracy jak dla nas :) Jednak ostatnio Zobacz więcej
Od dłuższego czasu miałam wielką ochotę na gołąbki. Jednak zamiast klasycznych z mięsem i sosem pomidorowym, zależało mi na lżejszej i zdrowszej wersji. Postanowiłam wykorzystać młodą kapustę, kaszę Zobacz więcej