gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami

{{headerMessage}}
Dziś przepis na pyszne pieczone gołąbki z farszem z kaszy gryczanej, pieczarek i twarogu w sosie pieczarkowym. Pyszne, zdrowie i dietetyczne :) PRZEPIS: - kilka zblanszowanych liści kapusty włoskiej - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 sztuka kapusta włoska większa, 2 sztuki saszetka kasza gryczana, 1/2 kg mielone wieprzowo-wołowe, 2 łyżeczki kucharek, 1 sztuka jajka, 1 łyżeczka papryka ostra, 30 dag pieczarki + 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami Moja mama gołąbki robi zawsze z kaszą jęczmienną i mięsem. Dlatego poniższy przepis to dla mnie nowość kulinarna. Ale bardzo miła ponieważ gołąbki okazały się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki w jeszcze innym wydaniu, niektórzy z Was nasi drodzy czytelnicy sporządzają takie gołąbki na wieczerzę wigilijną, dla nas jest to doskonały przepis na danie główne bez mięsa. Doskonałym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak zrobić dobre i pożywne danie bez mięsa? Jak zaspokoić podniebienia domowników ? Jak połączyć kasze z warzywami ? Za robiłam gołąbki - szybko, smacznie, zdrowo ! Składniki: 1 szklanka ugotowanej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki wegetariańskie z kaszą gryczaną i pieczarkami Wegetarianką nie jestem, ale nie zawsze musi być mięsny obiad. I nie zawsze jest mięsny, bo ja lubię wszelkiego rodzaju dania wegetariańskie. Tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
U nas były na Wigilijnej kolacji oraz odsmażane po świętach. Lekkie i aromatyczne gołąbki bezmięsne Składniki farsz pieczarki 1 kg cebula 2-3 sztuki kasza gryczana KUPIEC 200 gram sól do smaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem tradycyjnie i po polsku. Gołąbki to popularne danie, jednak nie każdy odkrył, jaki drzemie w nich potencjał. Standardowe nadzienie można bowiem modyfikować na wiele sposobów, wszelkiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do tego, aby się zmarnowała. Ale co by tu z kapusty zrobić? Do głowy przychodziły mi tylko dwie opcje: gołąbki albo bigos. A że ostatnio bardzo posmakowała mi Kasza gryczana z pieczarkami i bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Żadnej zabawy z garnkiem, porządek i nieporównywalnie szybciej to idzie - więc polecam! Na blogu znajdziecie również: Pieczone gołąbki z włoskiej kapusty Gołąbki z kurczakiem, ryżem i szpinakiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dłuższego czasu miałam wielką ochotę na gołąbki. Jednak zamiast klasycznych z mięsem i sosem pomidorowym, zależało mi na lżejszej i zdrowszej wersji. Postanowiłam wykorzystać młodą kapustę, kaszę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gołąbków właśnie. Najbardziej lubimy wersje z kasza gryczana (babcia Gienia robiła je najlepsze pod słońcem) i takie właśnie zrobiliśmy. Składniki na farsz: 500g kaszy gryczanej (my użyliśmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z przygotowaniem gołąbków nosiłam się już od bardzo dawna, ale ponieważ jest to dość praco- i czasochłonna zabawa, jakoś nigdy nie mogłam się do nich zabrać. Długie zimowe wieczory sprzyjają jednak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zazwyczaj myślimy o gołąbkach w ich tradycyjnym, mięsnym wydaniu (klik – przepis ). Dziś mam dla Was inna propozycję: przepyszne gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami. Mimo, że danie wygląda Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: kapusta pekińska 100g kaszy gryczanej 15 dag pieczarek 1 łyżka koncentratu pomidorowego szklanka wody sól pieprz Pieczarki obieram i drobno kroję, a następnie podsmażam kilka minut na oleju ( Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI - GOŁĄBKI: główka kapusty włoskiej 2 torebeczki kaszy gryczanej około 15 średnich pieczarek 1 cebula świeżo mielony pieprz, sól papryka czerwona garść natki pietruszki 1 jajko 2-3 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeżeli nie macie pomysłu co zrobić z liśćmi buraków oprócz zupy czy tarty to mamy dla Was propozycję – gołąbki z kaszą gryczaną z pieczarkami Składniki na farsz: - 50 g kaszy gryczanej - 250 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki w nowej odsłonie - zamiast ryżu kasza gryczana, do tego mięso mielone z szynki, pieczarki, cebulka, papryka i... keczup :) Całość zawinięta w liście kapusty włoskiej i polana sosem pomidorowym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warto skorzystać z majowej młodej kapusty i przygotować z niej gołąbki, bo jej delikatny smak pozwala na wydobycie innej jakości z tego dania. Żeby nie było zbyt typowo to zapraszam Was na wersję Zobacz więcej