gołąbki z kaszą i grzybami suszonymi

Nie jest łatwo zastąpić nadzienie mięsne w gołąbkach, jednak postanowiłem spróbować. Efekt był niezły a wegetarianin zadowolony. Składniki: - 1 dowolna kapusta nadająca się na gołąbki - 2 torebki Zobacz więcej
Gołąbki z pęczakiem i grzybami Gołąbki zawsze są dobre , ba może nawet najlepsze " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tradycyjne z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym to Zobacz więcej
Składniki: 225 g sera z niebieską pleśnią (u mnie gorgonzola); 10 g zmielonych, suszonych grzybów (około 1/2 szklanki suszonych grzybów umieściłam w młynku do kawy i zmieliłam na pył); 115 g miękkiego Zobacz więcej
Podkręcone, lekkie gołąbki. Zdrowa kasza orkiszowa, delikatne mięso indyka. Smak podbija odrobina wędzonki i zmielone, suszone grzyby. Całość spaja sos – rozkosznie pomidorowy, mocno koperkowy, Zobacz więcej
Składniki FARSZ +KAPUSTA kapusta biała 1główka ok 2kg łopatka bez kości 1kg Karczek 400g marchew 1szt cebula 1szt sól do smaku 2łyżki liść laurowy 3szt pieprz kolorowy ziarnisty 10kulek ziele Zobacz więcej
Kasza gryczana z grzybami i warzywami | Kuchnia dla Mojego Syna Menu Przejdź do treści Strona główna Blog z przepisami Kuchnia dla Mojego Syna Przepisy wegetariańskie i nie tytlko Kasza gryczana z Zobacz więcej
Pieczeń jest rewelacyjna - bardzo aromatyczna dzięki suszonym borowikom i podgrzybkom i lekko słodkawa dzięki żurawinie. Polecam na święta lub domowe uroczystości. 600 g mięsa mielonego wieprzowego 1 Zobacz więcej
Składniki: 3 kg kiszonej kapusty (z marchewką) 3 cebule 50 g suszonych grzybów (borowików) 2 szklanki suszonych śliwek 100 ml półwytrawnego czerwonego wina 1 łyżka oleju roślinnego po kilka ziaren Zobacz więcej
20.12.2016 Magda Z serii, co podać innego na święta, czym zaskoczyć gości, gdzie zmienić tradycyjny smak, propnuję wybrać pierogi. Całkowita zmiana farszu a jaki efekt. Aż do pierwszego pieroga goście Zobacz więcej
Dzisiaj podrzucam kolejny, wypróbowany przeze mnie świąteczny przepis na wigilijną kapustę ;) Uwielbiam w niej nutę słodyczy, którą dają śliwki oraz aromat suszonych grzybów! Składniki: 0,5kg kapusty Zobacz więcej
Bardzo lubię łazanki ale te najbardziej, mam do nich ogromna słabość, często przyrządzam je na wigilię lub na postne piątki. Najlepiej smakują na następny dzień, są bardziej aromatyczne. Składniki: 1 Zobacz więcej
Ten smak wspominam dzieciństwa. Nie jestem pewna, czy znany jest w wielu domach. W moim rodzinnym zaciszu gołąbki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami gotowała moja babcia, później mama, a teraz Zobacz więcej
Pierogi z nadzieniem zrobionym ze zdrowej kaszy owsianej oraz mieszanych suszonych grzybów leśnych z dodatkiem natki pietruszki, to wspaniała propozycja na wigilijnym stole. Pyszne pierogi z grzybami Zobacz więcej
Gołąbki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami | magiczny składnik Polub magię na FB Kontakt tomekczajkowski(at)hotmail.com magiczny składnik na fb Partnerzy Gołąbki z kaszą gryczaną i suszonymi Zobacz więcej
Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną Składniki – ciasto na pierogi: 1 kg mąki pszennej 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki - farsz: Kapusta kiszona – 1kg Suszone grzyby – 2 Zobacz więcej
Los Wege
Los Wege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Los Wege
Hummus z suszonymi grzybami

Hummus z suszonymi grzybami 23

Na blogu dotychczas pojawiło się kilka przepisów na hummus, a dziś do tej skromnej hummusowej kolekcji dołącza przepis na hummus z suszonymi grzybami. Brzmi może dość nietypowo, ale skoro mamy Zobacz więcej
Dodatek kaszy gryczanej sprawia, że w pierogach jest „element chrupiący”. :). Taka odmiana od tradycyjnych – z kapustą i grzybami. Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki, najlepiej typ 500 np. Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Pierogi z suszonymi grzybami

Pierogi z suszonymi grzybami 22

Na świątecznym stole nie może ich zabraknąć w moim domu.Zajada się nimi cała rodzina. ciasto: 2 szklanki maki pszennej 3/4 szklanki wrzącej wody 3 łyżki oliwy 1/3 łyżeczki soli farsz: dwie garście Zobacz więcej
Gdy byłam w podstawówce stołówkowe gołąbki odwijałam z kapusty i zjadałam sam farsz, a smętne, trochę rozgotowane liście pozostawiałam na brzegu talerza. Teraz tak nie robię, już mi chyba nie Zobacz więcej
Wbrew pozorom to danie jest dość szybkie i nie trzeba się przy nim zbytnio napracować. Smakuje ciekawie, dzięki połączeniu grzybów i kaszy, jest naprawdę zdrowe i doskonałe przy diecie Zobacz więcej