gołąbki z kaszą kuskus

{{headerMessage}}
Przepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy jaglanej Składniki • 1 kapusta włoska średnia • 1 /2 kg mięsa mielonego z łopatki • 1 szklanka kaszy jaglanej • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1/2 selera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki podczas wigilijnej kolacji to moje danie ulubione, te z ryżem, grzybami, które są dobrze doprawione. Jednak tak na próbę z kaszy kuskus przygotowałam i się w nich rozsmakowałam. Na smak wpływ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczone gołąbki z mięsem , kaszą kuskus i warzywami Składniki: (Na ok 13 gołąbków) 1 mała główka młodej białej kapusty 400g. mielonej łopatki wieprzowej 300g. kaszy kuskus KUPIEC 1 mała cukinia 1 Zobacz więcej
Mena
Mena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wege Mena
Szybkie i lekkie gołąbki

Szybkie i lekkie gołąbki 130

0
{{headerMessage}}
Dziś proponuję delikatne i lekkie gołąbki z kaszą kuskus, kukurydzą i papryką. Składniki: - 1 szt. kapusty włoskiej - 2 szkl. kaszy kuskus - 2 szt. papryki czerwonej - 2 szt. cebuli - 1 pusz. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piątkowy obiad :) Bardzo lubię wersję bez mięsa :) Zapraszam Gołąbki z kuskusem i warzywami Składniki 1 biała kapusta 1 szklanka kaszy kuskus PIĄTNICA 1 szklanka wrzącej wody 1 opakowanie mrożonki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
paprykę faszeruję mielonym mięsem, kaszą jęczmienną oraz ryżem. Tym razem jednak użyłam samej kaszy. Niebo w gębie;) Składniki ( na 4 duże papryki): 4 papryki 500g mięsa mielonego wołowo- wieprzowego Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Papryka z farszem wegetariańskim

Papryka z farszem wegetariańskim 125

0
{{headerMessage}}
Przepis na tą paprykę zobaczyłam na opakowaniu kaszki kuskus. Stał się on inspiracją do mojej potrawy. Przepis trochę zmieniłam i wyszło całkiem smaczne danie, które powinno zasmakować zarówno Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Gołąbki z kaszą i fetą

Gołąbki z kaszą i fetą 195

1
{{headerMessage}}
Kilka tygodni temu dostałam propozycję wypróbowania kilku przepisów oraz podzielenia się swoimi uwagami. Wśród nich był przepis na gołąbki z fetą. Wypróbowałam, ale (jak to ja) zrobiłam też swoją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki to klasyka polskich potraw, a te z z ryżem i mięsemznają chyba wszyscy. Ja je również bardzo lubię ale czasami robię też inne, choćby te z grzybami i kuskusem, czy takie jak dzisiaj. Polecam, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z tymi gołąbkami to było tak. Kupiłam duży pęczek botwinki z bardzo dużymi liściorami i tak zastanawiałam się co tu z nim począć bo botwinkę i chłodnik dopiero co robiłam. Zadałam pytanie Wam i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
drobno suszone pomidory i paprykę konserwową oraz sparzoną i posiekaną kapustę włoską. Wszystko przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Rozkładamy sparzone liście kapusty, nakładamy równomiernie farsz i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: kasza bulgur sucha (100g) 1 duża cebula (100g) pomidory suszone (50g) papryka konserwowa (200g) por (400g) kapusta włoska (250g) przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, chili) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak wyglądało menu naszego filmowego party (ciągle jeszcze z elementami wystroju świąteczno-choinkowego) Przystawka: żydowskie holiszkies – czyli gołąbki, wegetariańskie, z kaszy gryczanej z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak wykorzystać duże liście botwinki? Można zrobić gołąbki podobne do dolme - gołąbków w liściach winogron. Miałam ochotę zrobić inny farsz niż do typowych gołąbków, taki który nie zdominuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
600 gram mięsa indyka lub kurczaka, 200 ml kaszy kuskus, 500 ml bulionu drobiowego, 2 cebule, olej, sól, pieprz młotkowany z kolendrą, ognista mieszanka przypraw, kilka ziarenek pieprzu czarnego, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (10-12 gołąbków): 1 czerwona kapusta 100 g kaszy kuskus 200 g mrożonego szpinaku FRoSTA 50 g orzechów włoskich 200 g gorgonzoli 200 ml śmietanki 30 % 300 ml bulionu warzywnego 1 szalotka 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
16 sztuk). Patelnię posmarować olejem, umieścić na niej gołąbki. Zalać gorącym bulionem i dusić po 12-15 minut z każdej strony. Wyciągnąć na talerz. Do bulionu dodać koncentrat i pastę ajwar i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy byłam małą dziewczynką nie przepadałam za gołąbkami. Jeśli już się zdecydowałam je zjeść, najczęściej odkładałam kapusty na bok i wyjadałam farsz polany sosem pomidorowym. Najwidoczniej trafiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dań faszerowanych jest cukinia - podłużna i okrągła, po niej drugie miejsce piastuje papryka. Faszerujemy pomidory, pieczarki, bakłażany, patisony, pomidory, a także mięsa. Do środka wkładamy inne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki w liściach winogron - Dania główne mięsne - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Gołąbki w liściach winogron (13.08.2014)Pasztet z cukini Zobacz więcej