gołąbki z pęczakiem

Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Gołąbki z pęczakiem

Gołąbki z pęczakiem 150

3
{{headerMessage}}
Zachciało mi się gołąbków...ale okazało się , że nie mam w domu ryżu..robiłam już z płatkami ryżowymi , kaszą ..ale z pęczakiem jeszcze nie ...więc trza było wypróbować.. 1 kapusta 50 dkg mięsa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Autorka Tego przepisu nazywa je gołąbkami wyjątkowymi i w zupełności się z Nią zgadzam. Farsz wegański z pęczaku i kaszy gryczanej -świetne połączenie tych dwóch kasz w opakowaniu z kapusty Zobacz więcej
BasicBee
BasicBee Obserwuj blogaObserwujesz bloga
NieWiemCoNaObiad
Gołąbki z kaszą pęczak

Gołąbki z kaszą pęczak 977

1
{{headerMessage}}
Inspiracją dla tego dania stał się przepis, który pojawił się w programie Tomka Jakubiaka. Gołąbki z kaszą są pyszne! Do kaszy dodałam kolendry przez co nadzienie stało się bardzo aromatyczne. Ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Alternatywa dla klasycznych gołąbków, do których przyrządzenia zainspirowała mnie akcja z Optimą Cardio, promująca dietę obniżającą cholesterol. Więcej napiszę o niej wkrótce. Tymczasem zapraszam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 – 3 główki młodej kapusty, 1 kg mięsa z dzika, 100 g słoniny wędzonej, 2 – 3 cebule, tłuszcz do duszenia cebuli (najlepiej smalec), 200 ml pęczaku, rozmaryn, owoce jałowca, pieprz, sól, cukier, 2 Zobacz więcej
karmel
karmel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zapachy kuchni
gołąbki z pęczakiem

gołąbki z pęczakiem 380

1
{{headerMessage}}
Gołąbki jemy od czasu do czasu i zawsze są one z mięsem. Jednak po obejrzeniu programu "Jakubiak lokalnie" nabrałam ochoty na takie z kaszą i warzywami. Muszę przyznać, że farsz do tych gołąbków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takie gołąbki dla mnie są lepsze niż te z mięsem i nie są tak bardzo kaloryczne Gołąbki z pęczakiem i grochem SKŁADNIKI: groch - 40 dag pęczak - 20 dag kapusta biała- 1 główka cebula - 2 szt sól i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Udało mi się kupić kapustę kiszoną w główce. Tyle o niej słyszałam, z dzieciństwa jakieś zamglone wspomnienia… Skojarzenia z Bułgarią…. Pierwsza radość minęła – mam kapustę. Ale chwilę potem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Siemka! nie ma nic lepszego na taką pluchę jak dziś niż gołąbki w aromatycznym, gęstym, dobrze doprawionym sosie. Ślinka cieknie? To bierz się za głowę… kapusty rzecz jasna i dawaj do kuchni ;) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki z pęczakiem i grzybami Gołąbki zawsze są dobre , ba może nawet najlepsze " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tradycyjne z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zdecydowanie służy i powinniśmy ją jeść, bo PĘCZAK JEST BARDZO ZDROWY! Powtarzam to pewnie w każdym przepisie na danie z tą kaszą i będę jeszcze powtarzać :) Bo wszyscy jemy gołąbki z ryżem, a w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oddzielić liście. Pęczak ugotować wg przepisu. Mięso mielone połączyć z jajkiem, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulą, przyprawami i dokładnie wymieszać. Dodać ugotowany i przestudzony pęczak. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis, który przygotowałam latem. Botwinki już raczej nie uświadczycie, ale duże liście jarmużu jak najbardziej. Przepis oczywiście można zapisać i przygotować za kilka miesięcy ;) Składniki na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Doskonała odmiana klasycznych mięsno-ryżowych gołąbków, które nota bene bardzo lubię, jednak odkąd zrobiłam gołąbki z pęczakiem i rybą - tych pierwszych nie robię już tak często. Dzisiejsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki w jesiennej odsłonie z grzybami i kaszą. 15-22 sztuk w zależności od wielkości liści kapusty 1 główka kapusty 2 szklanki kaszy pęczak 1,5 kg podgrzybków 2-3 cebule sól, pieprz dodatkowo: olej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki w jesiennej odsłonie z grzybami i kaszą. 15-22 sztuk w zależności od wielkości liści kapusty 1 główka kapusty 2 szklanki kaszy pęczak 1,5 kg podgrzybków 2-3 cebule sól, pieprz dodatkowo: olej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moje kolejne gołąbki z kaszą. Niegdyś proponowałam już gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami. Tym razem polecam kaszę pęczak. Świetnie się sprawdziła. Podaję przepisy na dwie wersje sosów – pomidorowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i zwijamy. Wkładamy na rozgrzany smalec i podsmażamy piętnaście minut. Następnie gołąbki zalewamy bulionem i zostawiamy na 75 minut bez przykrycia, co jakiś czas sprawdzając czy bulion nie wyparował. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla mnie świat bez gołąbków mógłby nie istnieć! Dzisiaj chciałabym pokazać Wam przepis na gołąbki inaczej, bo z kaszą pęczak, mielonym mięsem, pieczarkami i rozgrzewającą papryczką chilli. Ot, taka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W odpowiedzi na prośby dotyczące zastosowania kaszy pęczak proponuję gołąbki bezmięsne tym razem, bo ja też muszę czasem coś jeść. Składniki: kasza pęczak sucha (200g) marchew (500g) 2 duże cebule Zobacz więcej