gołąbki z pekińska

Smaczne i szybkie w przygotowaniu gołąbki zawinięte w delitkatne liście kapusty pekińskiej nadziane farszem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego Czytaj więcej » Zobacz więcej
Gołąbki w wersji szybszej, ale nie mniej smacznej niż klasyczne. Zwykła kapusta została zastąpiona pekińską, z którą mieszane jest mięso wraz z dodatkami (bez zawijania). Do tego soczysty sos Zobacz więcej
Na przepis na gołąbki z kapusty pekińskiej natknęłam się ostatnio na Instagramie Doroty a że w lodówce spoczywała główka kapusty pekińskiej i paczka mielonego indyka nie zastanawiałam się długo, tym Zobacz więcej
Gołąbki w kapuście pekińskiej Składniki: – kapusta pekińska – 500g mięsa mielonego (wołowo – wieprzowe) – jedna cebula - 1 jajko - torebka ryżu – 1litr bulionu – przyprawy: pieprz , sól, zioła Zobacz więcej
Gołąbki to smak mojego dzieciństwa. Przypomina mi się gonitwa na placu zabaw i mama wołająca z balkonu "ooooooobiad". W tej wersji spokojnie można zjeść jako posiłek węglowy z dużą ilością białka ;-) Zobacz więcej
Wczoraj była sobota, zaplanowałam sobie, że na obiad zrobię gołąbki. Już jakiś czas ich nie mieliśmy, wiec Mąż bardzo ucieszył się z tej wiadomości :-) Pamiętam jak dziś gołąbki mojej Cioci Hali, Zobacz więcej
głąba i zdejmować delikatnie kolejne liście, włożyć je do gotującej się wody na kilka minut ( 2-3), wyjąć, osączyć Następnie należy ściąć grube nerwy, cały czas uważając aby nie uszkodzić liści. Na Zobacz więcej
W przygotowywaniu gołąbków najbardziej czasochłonne jest gotowanie kapusty – dlatego ja często używam kapusty pekińskiej, jest szybsza w przygotowaniu i delikatniejsza w smaku. składniki: 1 duża Zobacz więcej
Chyba najbardziej pracochłonny obiad na jaki się zdecydowałam. Gołąbki lubię od kiedy pamiętam. Od kiedy pamiętam, wydłubywałam też z ich farszu mięso. W wersji wege jeszcze ich nie robiłam, do dziś. Zobacz więcej
Gołąbki…, zajadam się nimi odkąd tylko pamiętam i nie znam osoby, która ich nie lubi (prawda Gory?) Niestety, ostatnie z jakimi miałem do czynienia (w Restauracji Bułgarskiej) nie za bardzo przypadły Zobacz więcej
Wiadomo jako rodowita Polka bardzo lubię gołąbki z kapusty. Najbardziej te robione przez moją mamę ze zwykłej kapusty, ale przecież nie była bym sobą jak bym nie przetestowała na innych kapustach. Po Zobacz więcej
Witam kochani. Dzisiaj polecam mój sposób na gołąbki, szybkie do przygotowania. Kapusta pekińska mięknie w minutę lub krócej. Trzeba tylko przypilnować, by nie za długo, bo liście bardzo delikatne, Zobacz więcej
Gołąbki z kapusty pekińskiej Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kanapka z boczkiem BLT Gołąbki z kapusty pekińskiej Gołąbki z kapusty Zobacz więcej
najlepsza potrawa może obrzydnąć w dniu czwartym. Trzeci problem związany był z pacholętami, które nadzienie gołąbków, owszem, przełknęły (z ziemniakami i sosem), ale kapustę skwapliwie... oddawały. Zobacz więcej
mąką, dodać przyprawy i śmietanę. Chwilę smażyć mieszając, a następnie zdjąć z ognia. W międzyczasie pokroić łososiaw drobną kostkę, a szynkę w paski. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną szynkę, a Zobacz więcej
Nigdy sama nie zabrałabym się za robienie gołąbków. Zdecydowanie za dużo pracy. Ale w tym przypadku była to praca zespołowa i wszystko przebiegło bardzo sprawnie. Przygotowaliśmy bardzo dużo małych Zobacz więcej
Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 kg mielonego mięsa 1,5 szklanki ryżu 2 cebule puszka pomidorów w zalewie 20 dag żółtego sera olej Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę drobno pokroić Zobacz więcej
Dzień dobry wszystkim odwiedzającym :) Dzisiaj, jak uprzedzaliśmy we wczorajszym wpisie, nieco trudniejsze danie, ale bez przesady :) Raczej określilibyśmy je w kategorii "zarezerwuj sobie trochę Zobacz więcej
Przepis na gołąbki z kapusty pekińskiej, polane czerwonym sosem, ozdobione koperkiem i cząstkami pomidora to wspaniały przysmak. To pyszne danie można przygotować również na bazie innych rodzajów Zobacz więcej
patelni z olejem. Dodaj pomidory i bulion. Posyp pieprzem i solą. Duś parę minut. Wlej śmietanę i posyp tymiankiem. Wcześniej przygotowane gołąbki zalej sosem i włóż do piekarnika na 30 - 40 minut w Zobacz więcej