gołąbki z pekińska

Smaczne i szybkie w przygotowaniu gołąbki zawinięte w delitkatne liście kapusty pekińskiej nadziane farszem z kaszy jaglanej i mięsa mielonego Czytaj więcej » Zobacz więcej
Gołąbki w wersji szybszej, ale nie mniej smacznej niż klasyczne. Zwykła kapusta została zastąpiona pekińską, z którą mieszane jest mięso wraz z dodatkami (bez zawijania). Do tego soczysty sos Zobacz więcej
Gołąbki w kapuście pekińskiej Składniki: – kapusta pekińska – 500g mięsa mielonego (wołowo – wieprzowe) – jedna cebula - 1 jajko - torebka ryżu – 1litr bulionu – przyprawy: pieprz , sól, zioła Zobacz więcej
Gołąbki to smak mojego dzieciństwa. Przypomina mi się gonitwa na placu zabaw i mama wołająca z balkonu "ooooooobiad". W tej wersji spokojnie można zjeść jako posiłek węglowy z dużą ilością białka ;-) Zobacz więcej
Wczoraj była sobota, zaplanowałam sobie, że na obiad zrobię gołąbki. Już jakiś czas ich nie mieliśmy, wiec Mąż bardzo ucieszył się z tej wiadomości :-) Pamiętam jak dziś gołąbki mojej Cioci Hali, Zobacz więcej
głąba i zdejmować delikatnie kolejne liście, włożyć je do gotującej się wody na kilka minut ( 2-3), wyjąć, osączyć Następnie należy ściąć grube nerwy, cały czas uważając aby nie uszkodzić liści. Na Zobacz więcej
W przygotowywaniu gołąbków najbardziej czasochłonne jest gotowanie kapusty – dlatego ja często używam kapusty pekińskiej, jest szybsza w przygotowaniu i delikatniejsza w smaku. składniki: 1 duża Zobacz więcej
Chyba najbardziej pracochłonny obiad na jaki się zdecydowałam. Gołąbki lubię od kiedy pamiętam. Od kiedy pamiętam, wydłubywałam też z ich farszu mięso. W wersji wege jeszcze ich nie robiłam, do dziś. Zobacz więcej
Gołąbki…, zajadam się nimi odkąd tylko pamiętam i nie znam osoby, która ich nie lubi (prawda Gory?) Niestety, ostatnie z jakimi miałem do czynienia (w Restauracji Bułgarskiej) nie za bardzo przypadły Zobacz więcej
Wiadomo jako rodowita Polka bardzo lubię gołąbki z kapusty. Najbardziej te robione przez moją mamę ze zwykłej kapusty, ale przecież nie była bym sobą jak bym nie przetestowała na innych kapustach. Po Zobacz więcej
Witam kochani. Dzisiaj polecam mój sposób na gołąbki, szybkie do przygotowania. Kapusta pekińska mięknie w minutę lub krócej. Trzeba tylko przypilnować, by nie za długo, bo liście bardzo delikatne, Zobacz więcej
Dziecięciem będąc nie przepadałam za gołąbkami, głównie za sprawą kapusty, której to liści (grubych, włóknistych nerwów) zgryźć nie mogłam. Nie cierpiałam też grożącej rozbryzgami szamotaniny z nitką, Zobacz więcej
mąką, dodać przyprawy i śmietanę. Chwilę smażyć mieszając, a następnie zdjąć z ognia. W międzyczasie pokroić łososiaw drobną kostkę, a szynkę w paski. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną szynkę, a Zobacz więcej
Nigdy sama nie zabrałabym się za robienie gołąbków. Zdecydowanie za dużo pracy. Ale w tym przypadku była to praca zespołowa i wszystko przebiegło bardzo sprawnie. Przygotowaliśmy bardzo dużo małych Zobacz więcej
Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 kg mielonego mięsa 1,5 szklanki ryżu 2 cebule puszka pomidorów w zalewie 20 dag żółtego sera olej Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę drobno pokroić Zobacz więcej
Dzień dobry wszystkim odwiedzającym :) Dzisiaj, jak uprzedzaliśmy we wczorajszym wpisie, nieco trudniejsze danie, ale bez przesady :) Raczej określilibyśmy je w kategorii "zarezerwuj sobie trochę Zobacz więcej
Przepis na gołąbki z kapusty pekińskiej, polane czerwonym sosem, ozdobione koperkiem i cząstkami pomidora to wspaniały przysmak. To pyszne danie można przygotować również na bazie innych rodzajów Zobacz więcej
patelni z olejem. Dodaj pomidory i bulion. Posyp pieprzem i solą. Duś parę minut. Wlej śmietanę i posyp tymiankiem. Wcześniej przygotowane gołąbki zalej sosem i włóż do piekarnika na 30 - 40 minut w Zobacz więcej
Jak dla mnie nie są takie same jak klasyczne gołąbki, ale potrawa sama w sobie jest bardzo smaczna i warta spróbowania. Gołąbki bez zawijania mają jedną wielką zaletę: robi się je o wiele szybciej niż Zobacz więcej
Lubie gdy gołąbki są z dużą ilością kapusty, w związku z tym zrobiłam gołąbki w dwóch kapustach. SKŁADNIKI: 1 kapusta włoska 1 kapusta pekińska 1 szklanka ryżu bazylia majeranek jajko 1/2 kg mięsa Zobacz więcej