gołąbki z pieczarkami

Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami 669

1
W moim rodzinnym domu zawsze jadało się gołąbki z mięsem i ryżem lub z pieczarkami i ryżem, polane sosem pomidorowym. Mama Sławka robi gołąbki z samym mięsem, z sosem pomidorowym i z ziemniakami. Są Zobacz więcej
smażyć na oleju aż wyparuje woda. Przestudzony ryż ,warzywa oraz jajka wymieszać i doprawić solą, pieprzem, maggi, vegetą oraz paprykami. Zawinąć gołąbki. Włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać ziele, Zobacz więcej
Gołąbki to zajęcie na weekend albo dzień urlopu. Jest z nimi trochę pracy. Podejrzewam, że moja mama lub babcia mają je tak przećwiczone, że robią cały gar w godzinę. Ja przede wszystkim mam kłopoty Zobacz więcej
U nas gołąbkowo :) by nie było monotonnie dodałam smażone pieczarki- i wiecie co , to są moje najlepsze oszukane gołąbki. Nie jadłam lepszych i wszystkim Wam polecam. Są przepyszne, palec lizać i Zobacz więcej
Dzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na jedno z 12 wigilijnych dań goszczących na naszej kolacji. Mianowicie zapraszamy na świąteczne gołąbki z pieczarkami przygotowanymi na parze. Do przygotowania tego Zobacz więcej
Teija
Teija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Weganka gotuje
Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami 127

0
Składniki: kapusta włoska (1 szt.) kasza żytnia (1 szklanka) ryż (1 szklanka) pieczarki (30 dag) mieszanka kiełków z soczewicy, fasoli mung i cieciorki (75 g) czosnek (3 ząbki) sól pieprz cayenne olej Zobacz więcej
GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI Przepis pochodzi z: http://smaker.pl/przepisy/obiady/golabki-pieczarkowe,47350 (lekko poprawiłam proporcje składników) 700 g pieczarek 600 g ugotowanego ryżu (około 200g suchego) Zobacz więcej
Dziś na obiad dietetyczne gołąbki, bez mięsa, z kaszą jęczmienną, ryżem, pieczarkami, w sosie pomidorowym.Gołąbki, które są ze specjalną dedykacją , i które pofruną sobie do Peru, do Agaty. Pofruną na Zobacz więcej
Jako dziecko uwielbiałam gołąbki ale wyjadałam tylko farsz z obrzydzeniem omijając kapustę. Z wiekiem moja niechęć do kapusty z gołąbków osłabła ale i tak najbardziej lubię te zawinięte w liście Zobacz więcej
Dziś proponuję tradycyjne gołąbki, ale w wersji wege - z pieczarkami i papryką. Składniki: - 1 gł. kapusty białej - 30 dag. ryżu - 40 dag. pieczarek - 2 papryki czerwone - 1 duża cebula - 2 łyż. oliwy Zobacz więcej
Gołąbki z marchewką i pieczarkami są doskonałą alternatywą dla jaroszy . Danie proste ale jednocześnie wykwintne , podane z ziemniakami urozmaici trochę obiad . główka białej kapusty 15 dag ryżu 15 Zobacz więcej
Dania bez mięsa nie muszą być nudne, więc proponuję gołąbki, które jak wypróbujecie smakują wybornie. SKŁADNIKI: Kapusta włoska 1 szklanka kaszy gryczanej 2 szklanki wody 300 g pieczarek 1 duża cebula Zobacz więcej
Lekka wersja polskich gołąbków pochodząca z diety South Beach.Ryż i czerwone mięso zostały zastąpione pieczarkami i mięsem z piersi indyka - tak by danie zawierało więcej wartości odżywczych a mniej Zobacz więcej
Lekka wersja polskich gołąbków pochodząca z diety South Beach.Ryż i czerwone mięso zostały zastąpione pieczarkami i mięsem z piersi indyka - tak by danie zawierało więcej wartości odżywczych a mniej Zobacz więcej
Coś dla miłośników bezmięsnych dań - zapraszam na kombinowane gołąbki z ryżem i pieczarkami :) Składniki: 1 główka kapusty Farsz: 2 szklanki ryżu pół kilo pieczarek 2 duże cebule pieprz sól majeranek Zobacz więcej
Gołąbki bez zawijania to prostsza wersja tradycyjnych gołąbków. Można je zrobić w sosie pieczarkowym lub pomidorowym. Podawać z ziemniakami lub bez. Są syte i smaczne. Wszystkim bardzo smakowały. Zobacz więcej
Jarskie gołąbki z delikatnym farszem ziemniaczanym w smaku przypominającym kartacze. Chociaż są dość pracochłonne warto poświęcić czas na ich przygotowanie ponieważ są pyszne i syte. Składniki: 1 Zobacz więcej
Udało mi się kupić kapustę kiszoną w główce. Tyle o niej słyszałam, z dzieciństwa jakieś zamglone wspomnienia… Skojarzenia z Bułgarią…. Pierwsza radość minęła – mam kapustę. Ale chwilę potem Zobacz więcej
Podobno pieczarki to nie grzyby, nie wiem czy się z tym zgadzacie czy nie ale ja tak. Nie lubię grzybów a pieczarki ostatnio bardzo mi posmakowały także zgadzam się z tą teorią wymyśloną oczywiście Zobacz więcej
. Z liści kapusty skrawam wystające, grube "nerwy". Jeśli kapusta nie jest młoda - dodatkowo rozbijam je tłuczkiem do mięsa. Na każdy liść, w miejscu w którym wyrastał z główki układam sporą łyżkę Zobacz więcej