gołąbki z siekanym mięsem

wodzie sparzać i ściągać liście mielone z drobiu wymieszać dobrze z ryżem, przyprawami, jajkami na każdy liść nakładać porcję mięsa i ciasno zawijać liście na gorącym oleju podsmażać gołąbki i Zobacz więcej
Przygotowanie: 1. Cebulę drobno siekamy, kapustę szatkujemy. Do mięsa dodajemy jajka, cebulę, ryż, kapustę, ser oraz posiekany czosnek. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku. 2. Zobacz więcej
Kolejny dzień upału za nami. Surówkę tę polecam szczególnie jako dodatek o mięs, ale również o pochrupania w tak zwanym "międzyczasie" kiedy mamy ochotę coś przekąsić. Zaletą tej surówki jest jej Zobacz więcej
17 lipca 2012 by Caroline Od mamci dostałam działkową kapustę. Długo myślałam co z niej zrobić. Gołąbki były ostatnio, dlatego zdecydowałam się przygotować kapustę na krótko, coś a’la bigos letni. Zobacz więcej
jakpomasle.pl
jakpomasle.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak Po Maśle
Papryka faszerowana

Papryka faszerowana 281

0
Papryka faszerowana Bogactwo warzyw tej schyłku lata daje duże pole do popisu w kuchni. Tym razem skusiłam się na faszerowaną paprykę. taka papryka bardzo przypomina mi gołąbki, tylko zamiast kapusty Zobacz więcej
jakpomasle.pl
jakpomasle.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak Po Maśle
Papryka faszerowana

Papryka faszerowana 181

1
Papryka faszerowana Bogactwo warzyw tej schyłku lata daje duże pole do popisu w kuchni. Tym razem skusiłam się na faszerowaną paprykę. taka papryka bardzo przypomina mi gołąbki, tylko zamiast kapusty Zobacz więcej
Składniki: 1 duża kapusta biała na gołąbki, 50 dag mielone wieprzowe, 2 torebki ryż, 1 opakowanie mieszanka risotto Royal Brand, 2 sztuki jajka, 2 łyżki vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo Zobacz więcej
gotowanym ryżem bez soli, jajkiem, przyprawami z młodej kapusty ściągać liście, usunąć grubsze głąbki nakładać porcję mięsa i zawijać ciasno liście na oleju podsmażać z obu stron i przekładać do Zobacz więcej
Mam tak od czasu do czasu, że mogę codziennie jeść dany produkt. Szczególnie ma się to w przypadku sezonowych warzyw. Jak tylko się pojawią, to bym mogła je jeść do każdego posiłku. Ostatnio młoda Zobacz więcej
Uwielbiam gołąbki w liściach winogron, dzięki nim mają lekko kwaśny smak. Najlepiej smakują ze śmietaną. Składniki: 0,5 kg. mięsa mielonego 10 dkg. ryżu 30 liści winogron 1 duża cebula 1 duża Zobacz więcej
kotlecik. Zwijam. Gołąbki wsadzamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy około 15 min. Wyciągam z wody. Na blasze układam liście kapusty. Na nich układam gołąbki. Piekę około 1,5 godziny w temperaturze Zobacz więcej
Bożenka
Bożenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodko i pikantnie
Gołąbki

Gołąbki 755

2
Gołąbki Dziś przepis na gołąbki w trochę innej wersji. Nie wiem jak u Was, ale u mnie w domu zawsze gościły takie standardowe, zawijane w liściach kapusty. Gościły do czasu...odkrycia smaku gołąbków Zobacz więcej
doprowadzamy do wrzenia wodę i wkładamy liście. Zdejmujemy z ognia i po 5-6 min wyjmujemy je i odcedzamy. Kaszę przygotowujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Mięso oddzielamy od Zobacz więcej
kasiekgotuje
kasiekgotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KasiekGotuje
Sos grzybowy

Sos grzybowy 328

0
przepis z mojej książki kucharskiej :) teraz gdy zostało mnóstwo jedzenia ze świąt, z tym sosem jem prawie wszystko: gołąbki, pierogi ruskie, pierogi z kapustą... i wszystko to smakuje wspaniale :) Zobacz więcej
Pasta jajeczna z rzeżuchą » Gołąbki bez zawijania Jakiś czas temu w TV można było zobaczyć reklamę pewnego pomysłu na obiad a mianowicie gołąbków bez zawijania. Nie będziemy się czarować- te Zobacz więcej
Gołąbki, to bardzo pracochłonne danie - trzeba najpierw obgotować kapustę i ryż, bawić się w faszerowanie itp. Zamiast tego można zrobić, może nie tak eleganckie, ale w smaku niemal identyczne, Zobacz więcej
farszu mięsnego. I zwijamy ładne gołąbki. Teraz na dno dużego garnka układamy pierwsze liście zdjęte z kapusty, na nie kładziemy ciasno gołąbki. Posypujemy całość marchewką. I przykrywamy jeszcze Zobacz więcej
Gołąbki bez mięsa, pachnące pieczarkami,sycące i lekkie PYCHA! Składniki ryż basmati 10 dkg pieczarki 30 dkg papryka czerwona 1 sztuka cebula 1 mała koperek siekany 2 łyżki sól do smaku pieprz Zobacz więcej
Moja propozycja na gołąbki z dodatkiem kaszy gryczanej. Inny troszkę smak dzięki niej mają gołąbki.Kasza jest delikatnie wyczuwalna w potrawie. Składniki : 1 nie za duża główka kapusty 800 gr mięsa Zobacz więcej
Infinity
Infinity Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna Zakładka
Nibygołąbki

Nibygołąbki 74

0
godzinę. Cebulę siekamy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę szklimy na maśle i dodajemy do kapusty. Następnie dodajemy mięso, jajka, ryż (nieugotowany), kaszę mannę, czosnek, zioła i Zobacz więcej