gołąbki z soczewicą i mięsem mielonym

Mama zawsze robiła je z farszem z mielonego mięsa i ryżu. Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego LISEK Składniki: 1 kapusta włoska Zobacz więcej
Mama zawsze robi je z farszem z mielonego mięsa i ryżu. Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego Składniki: 1 kapusta włoska 450g mięsa Zobacz więcej
Gołąbki w kapuście pekińskiej pieczone w sosie pomidorowym Składniki: Gołąbki: 1 duża kapusta pekińska 300 g mięsa mielonego wieprzowego 200g.czerwonej soczewicy 200g.białego ryżu ( 2 torebeczki) Zobacz więcej
Miały być cukiniowe gołąbki a wyszło prawie jak cannelloni.Spróbujcie sami:) 2-3 cukinie 1 paczuszka ryżu pełnoziarnistego Kupiec 1 łyżka kaszy mannej Kupiec mięso mielone z łopatki wieprzowej 250g 1 Zobacz więcej
Nigdy nie przepadałam za gołąbkami, głównie przez mięso mielone. Dlatego zmodyfikowałam farsz, teraz jego głównym składnikiem jest soczewica. Ta zdrowsza wersja bardzo mi się spodobała- gołąbki robi Zobacz więcej
Otrzymałam wyzwanie na maj- gołąbki z czymś zdrowym… Moja propozycja jest taka jak widać i dodam,że wyszło niesamowicie smacznie! Polecam! Co nam trzeba? Kapusta młoda- 1 główka mały słoiczek Zobacz więcej
smakowite
smakowite Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakowite.com
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania 615

0
gołąbków, podobno są całkiem niezłe. Składniki (na kilkanaście gołąbków): 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego pół kubka suchego ryżu pół główki białej kapusty 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, Zobacz więcej
Wegetariańskie, zdrowe i nietuczące. Smak zdecydowanie różni się od tradycyjnych gołąbków, więc jeśli na to liczycie to nie jest opcja dla Was, chyba że zamiast czerwonej soczewicy dodacie zieloną. Zobacz więcej
kaszy jęczmiennej 0,5 szklanki soczewicy 3 suszone pomidory 450 ml wody Sól Pieprz Sos pomidorowy: 500 ml wody 190 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej Sól Pieprz Gołąbki: Mięso mielone Zobacz więcej
Gdy nie ma pomysłu na obiad, można poprostu "nadziać" czymś paprykę! Moja mama przygotowywała papryki nadziewane mielonym mięsem i ryżem -farsz podobny do tego z tradycyjnych gołąbków. Ja postanowiłam Zobacz więcej
Jeszcze do niedawna gołąbki znałam tylko w tradycyjnej formie. Mielone mięso wieprzowe z ryżemzawiniętew liście kapusty głowiastej, podawane w sosie pomidorowym. Bardzo jelubię, ale duża ilość Zobacz więcej
autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Bakłażan faszerowany mięsem i papryką z miętą autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Otomański deser ryżowy autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia Zobacz więcej
gołąbki z włoskiej kapusty w tradycyjnym wydaniu z sosem pomidorowym. Ryż można swobodnie zastąpić jakąś kaszą, gołąbki z młodej kapusty i bulgur, a dla wszystkich co mają dosyć mięsa proponuję Zobacz więcej
warzywami Cukinia faszerowana kuskusem Cukinia faszerowana warzywami i serem Cukinia faszerowana kuskusem, suszonymi pomidorami i serem Nadziewane cukinie i papryki Faszerowana cukinia Łódki z Zobacz więcej
Poniżej prezentuję wszystkie szybkie dania, które proponuję na obiad lub kolację: Gołąbki kawalerskie czyli bez zawijania Kurczak z patelni z sezamem Canneloni z mięsem lub szoinakiem i serem feta Zobacz więcej
każdy farsz :) SKŁADNIKI Główka kapusty 2 szklanki ryżu 1/2 kg mięsa mielonego (u mnie z indyka) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku łyżka masła klarowanego sól,pieprz bulion SOS 1 szklanka bulionu 1/2 Zobacz więcej
i w piekarniku. Wpadłam więc na pomysł by je zapiec razem z pomidorowym sosem, a na dodatek posypać fetą. Gołąbki wyszły idealne i bardzo puszyste. A oto przepis Gołąbki z młodej kapusty i couscous Zobacz więcej
tradycyjnych przepisów :) Mój kociołek wyszedł pysznie do tego stopnia, że mój M. wracając ze mną z pracy do domu już od samego początku naszej wspólnej drogi przeżywał, że zaraz będzie mógł Zobacz więcej
smakowała zagryzana tureckim chlebkiem. Potem były kolejne przystawki przed właściwym posiłkiem i tym sposobem, zanim dostałam danie główne, byłam już konkretnie najedzona. Smaczne były te „mini Zobacz więcej