gołąbki z soczewicy

{{headerMessage}}
Przepis na te gołąbki podejrzałam TUTAJ. Polecam, są bardzo smaczne. 1 główka kapusty (białej lub włoskiej) 1 szklanka soczewicy 3 szklanki ryżu 0.5 kg pieczarek 2 cebule 1 łyżeczkakurkumy 1 łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki to jedno z takich dań, które chyba zawsze lubiłam i z tego co widzę smakuje ona wielu osobom. Czasem te sklepowe, ale zdecydowanie najlepsze są te domowe, co robi Babcia... Zawsze zdejmowałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moje pierwsze w życiu gołąbki, zrobione od początku do końca samodzielnie... Wyszło mi 8 gołąbków -szklanka soczewicy czerwonej -papryka czerwona -cebula -przyprawy (u mnie różne mieszanki firmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wegetarianie kochają soczewicę, ponieważ zawiera dużo białka i z powodzeniem zastępuje mięso. To jedna z najzdrowszych roślin strączkowych, do tego jest prosta w przygotowaniu i bardzo sycąca. Znana i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki z soczewicą to jedno z bardziej skomplikowanych dań, jakie miałam przyjemność przyrządzić, odkąd zaczęłam swoją przygodę z gotowaniem. Są jednak bardzo smaczne; o ile nieszczególnie przepadam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ryż i soczewicę, dodaj jajko. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na łyżce oleju, dodaj do masy. 3. Masę dopraw i odstaw. 4. Do wrzącej wody włóż główkę kapusty i gotuj przez 6 min. 5. Wykrój głąb i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki, Przepisy jarskie Gołąbki z kaszą i soczewicą 2013/07/27 , Gosia Super pogoda u nas, u Was… po prostu wszędzie! Stąd też kilkudniowa cisza na blogu. Wyruszyliśmy znowu nad morze tym razem do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nieczęsto robię klasyczne, kapuściane gołąbki. Częściej te letnie - zawijane w liście botwiny czy winogron, bo tak prościej i szybciej. Przychodzi jednak czas, kiedy szarość za oknem dokucza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiamy gołąbki, jak już zrobię to albo dwa pełne największe garnki, albo z 2-3 rodzaje za jednym razem, oczywiście w takiej samej ilości ;) Tak było i tym razem, zupełnie spontanicznie podzieliłam Zobacz więcej
j_aga
j_aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Polska Zupa
Gołąbki z soczewicą i kurkami

Gołąbki z soczewicą i kurkami 136

1
{{headerMessage}}
truskawkowym bez maszyny Schab wolno pieczony z warzywami Peklowanie na mokro szynki do pieczenia Ciasto Maxi King Kotlety mielone z ryby Schab tradycyjnie pieczony Schab suszony Pasztet drobiowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mama zawsze robiła je z farszem z mielonego mięsa i ryżu. Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego LISEK Składniki: 1 kapusta włoska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy robiłam te gołąbki rodzinka podśmiewywała się, że nie ma mięsa, że wydziwiam. W momencie gdy spróbowali, musiałam serwować dokładki ;) Tak to jest, jak się czegoś nie spróbuje, a już ocenia... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI: główka białej kapusty 1 szklanka drobnej kaszy jęczmiennej 1 szklanka zielonej lub czerwonej soczewicy 3 marchewki 2 cebule kilka pieczarek olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo dobre wegetariańkie gołąbki. Narobiłam ich ohohoho, 2 dni żeśmy jedli i jeszcze zamroziłam. A podałam je z sosem koperkowym, ale można i z pieczarkowym czy pomidorowym. Bardzo polecam dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mama zawsze robi je z farszem z mielonego mięsa i ryżu. Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego Składniki: 1 kapusta włoska 450g mięsa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis, który przygotowałam latem. Botwinki już raczej nie uświadczycie, ale duże liście jarmużu jak najbardziej. Przepis oczywiście można zapisać i przygotować za kilka miesięcy ;) Składniki na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po gołąbkach z kaszą gryczaną i pieczarkami czas na gołąbki w drugiej odsłonie - ryżowo-soczewicowej. Uzupełnione o mój ulubiony aromatyczny sos pomidorowy stanowią naprawdę pyszne danie. Aż trudno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Kapustę zaparzamy (zostawiamy 3 liście) zdejmując po kolei liście, odsączamy, studzimy i wykrawamy twarde części. Nakładamy farsz w liście i zawijamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W weekend znów mnie naszło na gotowanie ;) Padło na gołąbki w kapuście włoskiej. Miały być z ryżem i grzybami, ale farszu wyszło za mało i ugotowałam jeszcze soczewicę z porem, wyszło wystrzałowo :-) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wegetariańskie, zdrowe i nietuczące. Smak zdecydowanie różni się od tradycyjnych gołąbków, więc jeśli na to liczycie to nie jest opcja dla Was, chyba że zamiast czerwonej soczewicy dodacie zieloną. Zobacz więcej