gołąbki z sosem

kuchnia doski
kuchnia doski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Dośki
Gołąbki z sosem warzywnym

Gołąbki z sosem warzywnym 94

Po długiej nieobecności wracam do Was z przepisem na pyszne dietetyczne gołąbki. Podczas tej nieobecności moja kuchnia przeszła sporą przemianę i teraz staram się gotować zdrowo i bardziej Zobacz więcej
Gołąbki uwielbiamy w każdej postaci, szczególnie z sosem pomidorowym. Większą miłością darzymy te tradycyjnie gotowane lecz z piekarnika też zjadamy ze smakiem. W tym przepisie wykorzystałam sos ze Zobacz więcej
GOŁĄBKI z SOSEM POMIDOROWYM - POTRAWY DLA ALERGIKÓW - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU POTRAWY DLA ALERGIKÓW GOŁĄBKI z SOSEM POMIDOROWYM (14.05.2017)SAŁATKA MAKARONOWA Zobacz więcej
GOŁĄBKI z SOSEM POMIDOROWYM - TRADYCYJNE POTRAWY INACZEJ - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU TRADYCYJNE POTRAWY INACZEJ GOŁĄBKI z SOSEM POMIDOROWYM (14.05.2017)SAŁATKA Z CZERWONEJ Zobacz więcej
Ryż zagościł u nas na dobre. Pałęta się w zupach i drugich daniach, oraz dodatkach do obiadu. Dziś jako przystawka, albo, w większej ilości, porcja obiadowa. Na mini-gołąbki trzeba: duży pęczek liści Zobacz więcej
Młoda kapusta już coraz większa, w sam raz na przygotowanie gołąbków. Jeśli jesteście tradycjonalistami i farsz musi być mięsny to niech tak będzie. Zastąpmy jednak ryż kasza orkiszową, a sos zamiast Zobacz więcej
Gołąbki o wyjątkowym smaku przygotowane z aromatycznym sosem pieczarkowym to klasyka wśród domowych, tradycyjnych obiadów. Gołąbki z sosem pieczarkowym to pożywne, apetyczne i przede wszystkim bardzo Zobacz więcej
Gołąbki o wyjątkowym smaku przygotowane z aromatycznym sosem pomidorowym to klasyka wśród domowych, tradycyjnych obiadów. Gołąbki z sosem pomidorowym to pożywne, apetyczne i przede wszystkim bardzo Zobacz więcej
Gołąbki z piekarnika w sosie pomidorowym to lżejsza i mniej pracochłonna wersja tradycyjnych gołąbków, bo odchodzi nam czas pieczenia na patelni i pilnowania potrawy podczas gotowania. Przygotowuje Zobacz więcej
Gołąbki w sosie pomidorowym to doskonałe danie na chłodniejsze dni. Dzieci zwykle je uwielbiają, więc warto poświęcić trochę czasu, by je przygotować. kapusta 60 dag mięsa mielonego Zobacz więcej
Gołąbki chodziły za mną od kilku dni. Rzadko je robię bo dwóch ugotować nie umiem, zwykle kupuję dużą kapustę a nie mam odpowiednio dużego do niej garnka:) Dziś kapusta też była mega wielka. Porcja Zobacz więcej
Jeśli chcecie skorzystać z sezonowych produktów, to właśnie czas na młodą kapustę i aromatyczny świeży koperek, który wykorzystałem w dzisiejszej potrawie. Od kiedy pamiętam, w moim domu rodzinnym Zobacz więcej
Pisząc ten post muszę zacząć od pewnego ogłoszenia. Każdy z nas ma swoje ulubione danie z czasów dziecięcych, o które prosił swoją mamę. Dla mnie daniem na które czekałem z niecierpliwością od Zobacz więcej
O ile nazwa tego dnia brzmi dziwnie, smakuje znacznie lepiej. Innej nazwy nie potrafię wymyślić, więc tego się trzymam. Przepis pochodzi z zamierzchłej przeszłości, gdy miałam jakieś 12-13 lat i tak Zobacz więcej
Wpadłam dzisiaj na pomysł przygotowania trochę innych gołąbków. I choć w ogóle nie przypominają tych tradycyjnych bardzo nam posmakowały i na pewno jeszcze pojawią się na naszym stole. Składniki: 1 Zobacz więcej
W kuchni Polskiej jednym z klasycznych przepisów jest przepis na gołąbki. Śledząc nasz blog można śmiało odnieść wrażenie które nie jest mylnym, iż lubimy bawić się smakiem i wyszukiwać alternatyw dla Zobacz więcej
Składniki na około 20 małych sztuk: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g kaszy gryczanej 1 duża cebula mała główka kapusty (ok. 1 kg) 500 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki 1,5 l wody 1 duża Zobacz więcej
W kuchni chorwackiej nazywają się - sarma, w polskiej kiszeniaki. Składniki 1 duża główka kiszonej kapusty 1 duża cebula 100 g surowego wędzonego boczku 500 g mielonej karkówki 500 g lekko Zobacz więcej
Gołąbki to proste i smaczne danie, chociaż nieco pracochłonne. Farsz do gołąbków składa się u mnie z niezbyt tłustej mielonej łopatki wieprzowej i ryżu, zaś sos oczywiście jest pomidorowy. Chociaż raz Zobacz więcej
Danie, którego nie trzeba nikomu przedstawiać;) W dzieciństwie nie przepadałam za gołąbkami, najbardziej lubiłam jeść je na spółkę z kuzynem – on zjadał liście, a ja farsz;) Dziś bardzo je lubię, choć Zobacz więcej