gołąbki z włoskiej kapusty

Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej 5825

1
Gołąbki z kapusty włoskiej Tradycyjne tradycyjne gołąbki. Zrobione z kapusty włoskiej dla mojego małego bohatera. Kapusta jest miękka i nie ma wymówek że nie lubi kapusty. Składniki : 1 kapusta Zobacz więcej
Cóż pisać...klasyka ,pycha.... Składniki Kapusta włoska 200 g ryżu 600 g mielonej karkówki pęczek koperku 2 cebule 2 łyżki smalcu sól ,pieprz 1 l bulionu warzywnego Przygotowanie Kapustę sparzyłem w Zobacz więcej
Już od wieków kapusta gości na naszych stołach pod wieloma różnymi postaciami . Na moim stole niedawno zagościła w postaci gołąbków w kapuście włoskiej . Smacznych , delikatnych i prostych w wykonaniu Zobacz więcej
Składniki: główka kapusty włoskiej 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 250 g ryżu sól, pieprz, vegeta bulion warzywny Z kapusty włoskiej ściągamy wierzchnie liście (myjemy je i nie wyrzucamy Zobacz więcej
Składniki: 1 kapusta włoska 500 g mięsa mielonego 200 g ryżu 1 duża cebula 1 jajko papryka słodka sól, pieprz vegeta przyprawa maggi 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego kostka bulionu Zobacz więcej
Większość osób uważa,że gołąbki są bardzo pracochłonne, choć bardzo smaczne. Używając włoskiej kapusty skrócimy czas gotowania, jest bardziej delikatna, elastyczna i szybko się gotuje. Składniki: 300 Zobacz więcej
Uwielbiam gołąbki. Zarówno te tradycyjne z białej kapusty, jak i te z włoskiej. Jednakże te drugie są szybsze w wykonaniu, gdyż kapusta włoska szybciej robi się miękka. Poniżej macie zdjęcie ze zmagań Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu po głowie chodziły mi (fruwały ;) ) gołąbki. Wmawiałam sobie jednak, że to dużo roboty i chodziłam za smakiem– stęskniona, ale zbyt leniwa, by je zrobić. Aż w ręce wpadła mi kapusta Zobacz więcej
Lubimy gołąbki, więc robimy ich dużo. Włoska kapusta nadaje się do nich doskonale. Aby je zrobić musimy zgromadzić: -2 solidne włoskie kapusty -ok. 1 kg mielonej łopatki lub mielonego mięsa Zobacz więcej
Niestety pierwsze skojarzenia z gołąbkami miałam kiedyś nieprzyjemne. Przed oczami widziałam rozpapcianą kapustę z mięsem i ryżem, do tego ziemniaki rozgniecione widelcem i polane to wszystko mdłym Zobacz więcej
Tym razem znowu postawiłam na tradycję. Gołąbki jadłam mnóstwo razy – w moim rodzinnym domu mama często je przygotowywała. Ostatnio pojawił się pomysł, na który nigdy wcześniej nie wpadłam – może sama Zobacz więcej
Jeśli gołąbki są z ryżem, to tu jest faszerowana kapusta. U nas w domu mówiło się właśnie faszerowana, a nazwę „gołąbki” znałam tylko ze słyszenia. J Mniejsza z nazewnictwem. Zrobiłam faszerowaną z Zobacz więcej
Kapusta włoska idealnie nadaje się na gołąbki - po zapieczeniu jest mięciutka i bardzo smaczna. Do gołąbków zrobiłam dwa sosy - pieczarkowy dla mnie i pomidorowy dla męża. Sama też pierwszy raz jadłam Zobacz więcej
Zawsze przygotowywałam szybkie gołąbki bez zawijania w kapustę, ale już Nam się znudziły. Od jakiegoś czasu chciałam przygotować tradycyjne w kapuście, ale parzenie kapusty, obrywanie liści, Zobacz więcej
Kapusta włoska bardzo fajnie komponuje się w wersji 'na gołąbka' ;) Jest bardzo delikatna, miękka i wprost rozpływa się w ustach. Polecam ! :) Składniki: (ok.16 gołąbków) główka kapusty włoskiej Zobacz więcej
Gołąbki z włoskiej kapusty. Składniki : 1 duża włoska kapusta 1 kg ryżu 2,5 l wody 0,5 kg mięsa mielonego 0,5 kg kiełbasy 1 duża cebula majeranek pieprz czarny (mielony) sól 1/2 szklanki oleju Sposób Zobacz więcej
Tradycyjne gołąbki nieco uproszczone. Przygotowane z kapusty włoskiej, której nie trzeba wcześniej obgotowywać. Przygotowanie trwa około 20 minut, a gotowanie 1,5 godziny. Składniki na 4 osoby: 1 mała Zobacz więcej
Gołąbki są potrawą lubianą chyba przez wszystkich. Warto je zrobić ponieważ mamy zapewniony smaczny obiad na kilka dni. Gołąbki idealne nadają się również do zamrożenia. Można podać je z sosem Zobacz więcej
Na blogu już widnieją gołąbki klasyczne i gołąbki z młodej kapusty. Dziś prezentuję expresowe gołąbki z włoskiej kapusty- liście kapusty nie wymagają parzenia! Składniki: 1 kapusta włoska 1 torebka Zobacz więcej
Gołąbki z kapusty włoskiej Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Koktajl ze szpinakiem Gołąbki z kapusty włoskiej Gołąbki w moim domu rodzinnym były częstym i lubianym daniem, uwielbiałam Zobacz więcej