gołąbki z wołowiną

Cześć =)Gołąbki, to potrawa występująca w wielu różnych wersjach. Nadzienie mogą stanowić mięsa, ryż, kasze, warzywa, grzyby - do wyboru, do koloru,zależnie od regionu oraz stanu spiżarni i fantazji Zobacz więcej
Bardzo smaczne gołąbki. Wołowina z pęczakiem to świetne połączenie. Na dodatek gołąbki robione w wolnowarze to duża wygoda. Wstawiamy i zapominamy. Można je oczywiście przygotować w sposób klasyczny, Zobacz więcej
Muszę je powtórzyć, koniecznie! Do tej pory gołąbki robiłam głównie z mięsa wieprzowego lub z indyka, te z wołowiny - nie mają sobie równych! Uwielbiam to danie, bo jak już się robi z całej kapusty, Zobacz więcej
Uwielbiamy gołąbki, jak już zrobię to albo dwa pełne największe garnki, albo z 2-3 rodzaje za jednym razem, oczywiście w takiej samej ilości ;) Tak było i tym razem, zupełnie spontanicznie podzieliłam Zobacz więcej
Kuchenne Zapiski M.: Gołąbki z wołowiną i warzywami. Kuchenne Zapiski M. Gołąbki z wołowiną i warzywami. Monika Cabańska Gołąbki robimy w domu bardzo często, przeważnie tyle żeby mogły Nam wystarczyć Zobacz więcej
Jedliście już gołąbki z kaszą jęczmienną ? Bo to był nasz "pierwszy raz" :) M. zjadł, choć nie podzielał mojego zachwytu, woli z ryżem, tradycyjne, z sosem pomidorowym. Ja wiem, że jeszcze się na nie Zobacz więcej
sicie do ryżu dodać mięso, przyprawy, śmietanę i dobrze wszystko wyrobić kapustę liście obgotować we wrzątku, usunąć głąbki żylne i w każdy liść zawijać porcje mięsa z 12 gołąbków surowych Zobacz więcej
Dziś zaprezentuję bardzo smakowite gołąbki z kaszą jaglaną zamiast ryżu. Aromatycznym dodatkiem są w nich podgrzybki, a zamiast białej kapusty użyłam bardziej wyrazistej w smakui i bardziej kruchej Zobacz więcej
. Rośnie w sumie jak chwast. Wsadziłam na wiosnę w bogatą w obornik i kompost ziemię i obrywam liście zewnętrzne, a toto non stop wypuszcza nowe. Świetne do pojemników. Na zimę chyba przekopię kilka Zobacz więcej
Jestem zachwycona smakiem kaszy bulgur. Nie trzeba jej gotować, a tylko zalać gorącym bulionem. W dodatku smakuje wyśmienicie, zwłaszcza w gołąbkach. Niedługo pewno wykorzystam jej zalety, Zobacz więcej
być elastyczne. Nakładaćfarsz do liści i ciasno zwijać w kształt „gołąbka”. Następnie ułożyć w naczyniu na liściach kapusty i podlać bulionem lub wodą, przykryć i dusić około 45 minut. Z tej ilości Zobacz więcej
tytułem gołąbki. Jeszcze nie wie, że to ona na koniec źle skończy. Czego potrzebujemy? -duża kapusta włoska -puszka pomidorów -3 duże starte pomidory z sokiem -śmietanka 18% -0,5kg wołowiny mielonej Zobacz więcej
Po roku męczeniu się na bloxie - blog został przeniesiony na blogspota. Długo dojrzewałam do tej decyzji, ale niestety zmiany te były konieczne. Mam nadzieje że będziecie do mnie zaglądać na nowej Zobacz więcej
....z lotu ptaka widziany mógł być w ten sposób ten kolejny... ...świąteczny catering... ...na początek nie zabrakło żurku, oczywiście w wegetariańskiej wersji, w chlebie tym razem ...tutaj , kiedyś Zobacz więcej
Staram się jak najczęściej podawać swojej rodzinie kasze. Dzięki tej zupie z pęczakiem i wołowiną oraz gołąbkom z pęczakiem, salami i chorizo bardzo polubiłam pęczak. Do tradycyjnego kotleta Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Sylwestrowe menu

Sylwestrowe menu 615

0
Pizzerinki na wece Sałatka z selera konserwowego The Mexican quiche Tarta ze świeżym łososiem gruszką i camembertem Tarta z łososiem i mozzarellą Calzone z prawdziwkami i indykiem Nuggetsy w Zobacz więcej
osuszamy na ręczniku papierowym. Mięso mieszamy z żółtkami, drobno posiekaną cebulką, solą i pieprzem. Na liściach układamy ok. łyżeczki mięsnego farszu i zwijamy jak gołąbki. Układamy w naczyniu Zobacz więcej
Sezon na „zimno mi w stópki” i ciepłą herbatkę oficjalnie uznaję za otwarty! Owszem, nie przepadam za upałami, ale coś mało lata było tego lata… Można rozgrzewać się ulubioną herbatką, a można zupą. Zobacz więcej
Pojechana Kuchnia
Pojechana Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pojechana Kuchnia
Sajgonki

Sajgonki 416

0
, dodając 2 łyżki sosu sojowego, jajko, sól, pieprz. Każdy płatek papieru ryżowego zanurzyć na moment w ciepłej wodzie, położyc na deskę aż zmięknie (płatki nie powinny się stykac, bo się posklejają), Zobacz więcej
na małym gazie. Papryki podawać ułożone na sosie same lub z ziemniakami . * Farsz jest sypki nie tak zwarty jak w gołąbkach - gdyby robiło się większą ilość to można dodać do farszu jajko , ale wg Zobacz więcej