gołąbki z wołowiną

Cześć =)Gołąbki, to potrawa występująca w wielu różnych wersjach. Nadzienie mogą stanowić mięsa, ryż, kasze, warzywa, grzyby - do wyboru, do koloru,zależnie od regionu oraz stanu spiżarni i fantazji Zobacz więcej
Bardzo smaczne gołąbki. Wołowina z pęczakiem to świetne połączenie. Na dodatek gołąbki robione w wolnowarze to duża wygoda. Wstawiamy i zapominamy. Można je oczywiście przygotować w sposób klasyczny, Zobacz więcej
Muszę je powtórzyć, koniecznie! Do tej pory gołąbki robiłam głównie z mięsa wieprzowego lub z indyka, te z wołowiny - nie mają sobie równych! Uwielbiam to danie, bo jak już się robi z całej kapusty, Zobacz więcej
Uwielbiamy gołąbki, jak już zrobię to albo dwa pełne największe garnki, albo z 2-3 rodzaje za jednym razem, oczywiście w takiej samej ilości ;) Tak było i tym razem, zupełnie spontanicznie podzieliłam Zobacz więcej
Kuchenne Zapiski M.: Gołąbki z wołowiną i warzywami. Kuchenne Zapiski M. Gołąbki z wołowiną i warzywami. Monika Cabańska Gołąbki robimy w domu bardzo często, przeważnie tyle żeby mogły Nam wystarczyć Zobacz więcej
Jedliście już gołąbki z kaszą jęczmienną ? Bo to był nasz "pierwszy raz" :) M. zjadł, choć nie podzielał mojego zachwytu, woli z ryżem, tradycyjne, z sosem pomidorowym. Ja wiem, że jeszcze się na nie Zobacz więcej
sicie do ryżu dodać mięso, przyprawy, śmietanę i dobrze wszystko wyrobić kapustę liście obgotować we wrzątku, usunąć głąbki żylne i w każdy liść zawijać porcje mięsa z 12 gołąbków surowych Zobacz więcej
Dziś zaprezentuję bardzo smakowite gołąbki z kaszą jaglaną zamiast ryżu. Aromatycznym dodatkiem są w nich podgrzybki, a zamiast białej kapusty użyłam bardziej wyrazistej w smakui i bardziej kruchej Zobacz więcej
. Rośnie w sumie jak chwast. Wsadziłam na wiosnę w bogatą w obornik i kompost ziemię i obrywam liście zewnętrzne, a toto non stop wypuszcza nowe. Świetne do pojemników. Na zimę chyba przekopię kilka Zobacz więcej
Jestem zachwycona smakiem kaszy bulgur. Nie trzeba jej gotować, a tylko zalać gorącym bulionem. W dodatku smakuje wyśmienicie, zwłaszcza w gołąbkach. Niedługo pewno wykorzystam jej zalety, Zobacz więcej
być elastyczne. Nakładaćfarsz do liści i ciasno zwijać w kształt „gołąbka”. Następnie ułożyć w naczyniu na liściach kapusty i podlać bulionem lub wodą, przykryć i dusić około 45 minut. Z tej ilości Zobacz więcej
tytułem gołąbki. Jeszcze nie wie, że to ona na koniec źle skończy. Czego potrzebujemy? -duża kapusta włoska -puszka pomidorów -3 duże starte pomidory z sokiem -śmietanka 18% -0,5kg wołowiny mielonej Zobacz więcej
Po roku męczeniu się na bloxie - blog został przeniesiony na blogspota. Długo dojrzewałam do tej decyzji, ale niestety zmiany te były konieczne. Mam nadzieje że będziecie do mnie zaglądać na nowej Zobacz więcej
z ryżem i warzywami w sąsiedztwie lodowej sałaty i grilowanego jabłka... ...dodatkowo pomidorki, kiełki rzeżuchyi rzodkiewki oraz sos balsamiczny... ...nie zabrakło niestety mięsnej propozycji, czyli Zobacz więcej
Staram się jak najczęściej podawać swojej rodzinie kasze. Dzięki tej zupie z pęczakiem i wołowiną oraz gołąbkom z pęczakiem, salami i chorizo bardzo polubiłam pęczak. Do tradycyjnego kotleta Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Sylwestrowe menu

Sylwestrowe menu 663

0
Koreczki z melonem i szynką parmeńską Tortilla z chrupiącym kurczakiem Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane łososiem Tarta z szynką, szpinakiem i gorgonzolą Cannelloni ze szpinakiem i Zobacz więcej
Skład: większe liście botwinki Na Farsz: 250g wołowiny 1 mniejsza cebulka 2 żółtka sól, pieprz Na Sos: 100g śmietany 4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej 3 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki tartego sera Zobacz więcej
Sezon na „zimno mi w stópki” i ciepłą herbatkę oficjalnie uznaję za otwarty! Owszem, nie przepadam za upałami, ale coś mało lata było tego lata… Można rozgrzewać się ulubioną herbatką, a można zupą. Zobacz więcej
Pojechana Kuchnia
Pojechana Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pojechana Kuchnia
Sajgonki

Sajgonki 421

0
, dodając 2 łyżki sosu sojowego, jajko, sól, pieprz. Każdy płatek papieru ryżowego zanurzyć na moment w ciepłej wodzie, położyc na deskę aż zmięknie (płatki nie powinny się stykac, bo się posklejają), Zobacz więcej
na małym gazie. Papryki podawać ułożone na sosie same lub z ziemniakami . * Farsz jest sypki nie tak zwarty jak w gołąbkach - gdyby robiło się większą ilość to można dodać do farszu jajko , ale wg Zobacz więcej