golonka bez kości i skóry

W czasie tej "produkcji" popełniłeś kilka błędów (oprócz tych opisanych). 1)Musztarda zawiera kwas, który powoduje rozwarstwienia - mięso się nie połączy, 2) Polędwiczkę należało lekko ponacinać na Zobacz więcej
Podczas zakupów w jednym z pszczyńskich marketów natrafiłem na coś co mnie bardzo zainteresowało mianowicie golonka wieprzowe lecz bez kości i skóry. Żartując sobie mógłbym powiedzieć że to filet z Zobacz więcej
Składniki: pierś kurczaka 55 dag, golonka indycza 25 dag, peklosmaczek K 2 płaskie łyżeczki, przyprawa Rozkoszna 3 łyżeczki, żelatyna wieprzowa 2 łyżeczki, woda zimna 200 ml pierś pokroić na kawałki Zobacz więcej
Moja pierwsza w życiu galareta wieprzowa bez dodatku żelatyny. Jest naprawdę pyszna a danie wygląda bardzo reprezentacyjnie:) Podaję ją skropioną octem jabłkowym. Składniki: 2 nóżki wieprzowe 1 Zobacz więcej
Golonka wieprzowa wg. beiota Emotikon glasse Surowce: - golonki wieprzowe tylne ze skórą, - papryka ostra, - pieprz, - czosnek, - sos sojowy bez dodatków, - żelatyna, - peklosól, - osłonki barierowe Zobacz więcej
golonkach bez skóry i kości z odpowiednią ilością tłuszczyku. 2 golonki bez kości i skóry 1kg kiszonej kapusty 0,5 litra soku z kapusty 2 liście laurowe 3 ziela angielskie pieprz ziarnisty sól Zobacz więcej
Golonka wg. beiota Surowce: - golonki wieprzowe tylne ze skórą, - papryka ostra + słodka, 0,5g/kg i 1g/kg - pieprz 1,5g/kg - czosnek 2g/kg - sos sojowy bez dodatków, może byś sos sojowy grzybowy - Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną wytrawną galaretkę z dodatkami. Galaretka ta wielokrotnie gości na moim stole. Jest trochę pracochłonna, ale efekt końcowy jest wart poświęcenia. Galaretkę podaję Zobacz więcej
To danie nie często gości na moim stole. Golonka to tłuste mięso ze skórą i nie każdy je lubi. Częściej kupuję samo mięso bez skóry i kości, z takiego gulasz lub galareta są pyszne ! Czasem jednak dla Zobacz więcej
semilka
semilka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podano do stołu
Galareta z golonek

Galareta z golonek 291

0
Bez tego nie ma świąt u mnie, a mój mąż jako ta bardziej wymagająca połówka - do pewnego czasu jej nie lubił, a teraz sam wszystko zjada.Nie wszyscy lubią galaretę z nóżek czy tam golonek wieprzowych, Zobacz więcej
Ładny kolor mięsa i całkiem apetyczny, czy to możliwe że to golonka której sama nazwa przyprawiała mnie o dreszcze? Pysznie polecam nie tylko tradycjonalistom kulinarnym! Bardzo dziękuję Piotrze że Zobacz więcej
Golonki to przysmak każdego prawie faceta:) Przynajmniej moi panowie je bardzo lubią. Tym razem zrobiłam ciut odchudzone, bez skóry, zapiekane na kiszonej kapuście. 3 golonki bez kości i bez skóry ( Zobacz więcej
Kolejny z cyklu tradycyjnych przepisów, jednak przygotowany w niestandardowy sposób. Jako, że niekoniecznie uznaję tradycyjną golonkę, użyłam takiej bez skóry i kości. W ten sposób to danie jest Zobacz więcej
Przepyszny galert śląski wg przepisu naszego taty. Galareta zastyga bez dodatku żelatyny. Możecie ją udekorować plasterkiem ugotowanej marchewki, układając go na spodzie miseczki jeszcze przed wlaniem Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
PASZTET DROBIOWY II

PASZTET DROBIOWY II 129

0
Pasztet drobiowy II ( z czerwonym pieprzem, żurawiną lub suszonymi śliwkami) 2 udka kurczaka (ok. 700 g) 1 golonka indycza (ok.400 g) 400 g piersi kurczaka 400 g wątróbki drobiowej 2 liście laurowe 1 Zobacz więcej
wystudzenia. Powinna całkowicie być zanurzona. Gdy golonka jest tuz zimna dokładnie osuszyć ją papierowymi ręcznikami lub suszarką. Dokładnie osuszoną naciąć na skórze w rąby. Pomiędzy rąby wetrzeć Zobacz więcej
Składniki 2 kg golonek wieprzowych bez skóry i kości 60 dag podgardla 2 kg boczku surowego 1 kg karkówki 1-2 główki czosnku 3-4 łyżki pieprzu czarnego świeżo zmielonego 1 łyżka pieprzu ziołowego 1 Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Mięso z indyka jest chude i mało aromatyczne, ale odpowiednio przyrządzone - pyszne. Ponadto bywa zdrowe i Zobacz więcej
Na śniadanko kolejny eksperyment z szynkowaru Pyszna goloneczka. Aromatyczna, mięciutka a do tego przepyszna galaretka. Jak tak dalej pójdzie to w sklepie tylko mięso będę kupować 1200g golonki bez Zobacz więcej