golonka bez skóry i kości

Anna Wiśniewska
Anna Wiśniewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy z sercem
Golonka

Golonka 28378

Robiłam golonkę na kilka sposobów i wybrałam według mnie "ten najlepszy". Była golonka w piwie, pieczona, gotowana i inne. Jednak najbardziej smakuje nam kiedy przez kilka dni ją pekluję, następnie Zobacz więcej
karmel
karmel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zapachy kuchni
golonka

golonka 22978

Golonkę już piekłam nie raz, najczęściej w piwie czy z warzywami. Dzisiaj składniki zredukowałam do minimum i zrezygnowałam z dodatku piwa do pieczenia ( chociaż chętni mogą oczywiście kufelek Zobacz więcej
Praca przy tym daniu jest praktycznie żadna :-) Trochę czekania i tyle. Golonki po upieczeniu są lekko słodkie od czosnku i miodu, bardzo soczyste a skórka perfekcyjna.. czyli mięciutka jak galaretka. Zobacz więcej
Aileen
Aileen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
buena appetite
Golonka

Golonka 19230

Miałam ochotę na konkretny kawałek mięsiwa. I padło na golonkę. Długo zastanawiałam się jak ją zrobić. Jest tyle różnych przepisów, receptur. Mieliśmy trochę piwa, więc trzeba było użyć, trochę Zobacz więcej
Golonka z indyka wędzona i parzona - golonki z indyka - rozmaryn - trawa żubrowa - cząber - miód - czerwone wino wytrawne - peklosól + sól kamienna 1:1 Golonki lub uda z indyka peklujemy na sucho. Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Udka kurczaka bez skóry z papryce

Udka kurczaka bez skóry z papryce 491

Dzisiaj w roli głównej, kurczak i papryka. Sezon na paprykę trwa. Bardzo lubię gdy papryka zanim trafi do dania jest upieczona, pozbawiona skóry. Potrawa bardzo smaczna, może Wam też przypadnie do Zobacz więcej
Przy okazji gotowania nóżek na galaretę czasami ugotuję golonki, które potem delikatnie zapiekam w piekarniku. Tak przyrządzone są niezwykle smaczne i mięciutkie, że wprost rozpływają się w ustach. Do Zobacz więcej
Ładny kolor mięsa i całkiem apetyczny, czy to możliwe że to golonka której sama nazwa przyprawiała mnie o dreszcze? Pysznie polecam nie tylko tradycjonalistom kulinarnym! Bardzo dziękuję Piotrze że Zobacz więcej
kucharka-pieczarka
kucharka-pieczarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kucharka,pieczarka
Golonka

Golonka 12731

Składniki: 2 golonki przednie wp 1 marchewka kawałek selera pół pory ( biała część ) 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 200 ml piwa sól Zobacz więcej
Golonka z indyka w musztardzie i miodzie pieczona w piekarniku, a dokładnie w folii. Soczyste, miękkie mięso, chrupiąca skórka i rewelacyjny smak przypraw, a całość banalnie prosta w przygotowaniu, bo Zobacz więcej
wmapacy
wmapacy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasiążka Kucharska Marty
Golonka

Golonka 10253

... niektórzy widząc ten wpis pomyślą, że oszalałam wiedząc jak bardzo nie lubię golonki :) ta jednak wyszła tak dobra, że nawet ja się skusiłam... dlatego z pełną stanowczością polecam wszystkim ten Zobacz więcej
Lola
Lola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Commandaria
Golonka

Golonka 11056

Delikatne mięso, wręcz rozpadające się, idealnie przyprawione, pachnące czosnkiem, z brązową i mega apetyczną skórką- to jest właśnie golonka! A do tego ta zabawa! Uwielbiam 'rozbierać' golonę na Zobacz więcej
To nie jest wyjątkowe danie, choć na takie wygląda, a nawet chyba też brzmi… Nie miałam pomysłu co zrobić z trzema okazałymi sztukami tego mięsa, więc postanowiłam potraktować je spontanicznie… Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Golonka

Golonka 9266

Golonka Przepisu na golonkę na blogu jeszcze nie było, zatem czas to zmienić. Poznajcie smak soczystej golonki w piwie i jej chrupiącą miodowo-musztardową skórkę. Dla 4 osób PT3H Czas przygotowania: 3 Zobacz więcej
palineczka88
palineczka88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pelusiowa Kuchnia
Golonka gotowana i pieczona

Golonka gotowana i pieczona 8356

Golonka gotowana i pieczona... (Przepis podaję na jedną golonkę, jeśli macie więcej golonek można zwiększyć trochę proporcje przypraw, sposób przygotowania bez zmian.) Więc tak: Golonkę myjemy, Zobacz więcej
Kurczak nadziewany jest idealny do podania na ciepło lub zimno. Ja wstępnie go wytrybowałam i nadziałam mięsem mielonym z pieczarkami, następnie owinęłam dratwą i zapiekałam około 1 godziny. Efekt Zobacz więcej
Czas przygotowania: 30 min. Czas pieczenia: 30 min. Przepis od mojej teściowej, zawsze wykonywany przez mojego Pawełka. Cudownie smakuje, bardzo polecam. Danie efektowne i bardzo proste! Foremka: Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Golonka

Golonka 491

Golonkęmożna przygotować w różny sposób: piec, gotować, gotować i piec. Ja mam swój sposób na przygotowanie golonki i uważam, ze jest najlepszy :) Golonka wychodzi pyszna :) Ale trzeba jej poświęcić Zobacz więcej
PIECZONE ZŁOTE UDKA BEZ SKÓRY Udka to mięso jedno z najczęściej używanych mięs w kuchni. Pieczone czy smażone smakują rewelacyjnie. Nie pogardzę tymi w sosie. Moja wersja jest bez skórki, dzięki czemu Zobacz więcej
Dziś peklowanie golonek. Pierwszy etap do uzyskania jednej z najbardziej ulubionych rodzinnych potraw, czyli duszonej w szybkowarze golonki. Nie wyobrażam sobie, aby zrobić golonkę bez uprzedniego Zobacz więcej