golonka magdy gessler

Dzisiaj piątek więc zapraszam na placki ziemniaczane. Pyszne, chrupiące po prostu niebo w gębie:) Jeżeli oglądaliście program p. Magdy Gessler to pewnie zauważyliście, że niemal w każdym odcinku Zobacz więcej
Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone Zobacz więcej
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
Odmienione schabowe składające się z podwójnego schabu a środek wypełnia zmiksowana cebula. Smaczne i proste w przygotowaniu. Przepis Magdy Gessler ale ja znalazłam go na blogu Prawo do gotowania z Zobacz więcej
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto Zobacz więcej
Anna Wiśniewska
Anna Wiśniewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy z sercem
Golonka

Golonka 25175

Robiłam golonkę na kilka sposobów i wybrałam według mnie "ten najlepszy". Była golonka w piwie, pieczona, gotowana i inne. Jednak najbardziej smakuje nam kiedy przez kilka dni ją pekluję, następnie Zobacz więcej
karmel
karmel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zapachy kuchni
golonka

golonka 20695

Golonkę już piekłam nie raz, najczęściej w piwie czy z warzywami. Dzisiaj składniki zredukowałam do minimum i zrezygnowałam z dodatku piwa do pieczenia ( chociaż chętni mogą oczywiście kufelek Zobacz więcej
Aileen
Aileen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
buena appetite
Golonka

Golonka 17675

Miałam ochotę na konkretny kawałek mięsiwa. I padło na golonkę. Długo zastanawiałam się jak ją zrobić. Jest tyle różnych przepisów, receptur. Mieliśmy trochę piwa, więc trzeba było użyć, trochę Zobacz więcej
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER Świąteczny,domowy pasztet wiejski, jaki piekły kiedyś nasze babcie, a dziś w sklepie trudno już taki kupić. Pasztet, obok innych wyrobów mięsnych, jest w Zobacz więcej
Jakiś czas temu do mojej domowej biblioteczki trafiła książka „Schronisko smaków. Moja góralska kuchnia” autorstwa Magdy Gessler. Samej autorki książki chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Ta znana z Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Golonka

Golonka 81

Golonkęmożna przygotować w różny sposób: piec, gotować, gotować i piec. Ja mam swój sposób na przygotowanie golonki i uważam, ze jest najlepszy :) Golonka wychodzi pyszna :) Ale trzeba jej poświęcić Zobacz więcej
Przepis z książki pani Magdy Gessler "Kuchnia polska Magdy Gessler". Makowiec błyskawiczny, nie wymaga mielenia maku.Trochę taki piegus (z wyglądu),tyle żebardziej wykwintny, bo w cieście makowym Zobacz więcej
kucharka-pieczarka
kucharka-pieczarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kucharka,pieczarka
Golonka

Golonka 12046

Składniki: 2 golonki przednie wp 1 marchewka kawałek selera pół pory ( biała część ) 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 200 ml piwa sól Zobacz więcej
Placki ziemniaczane są jedną z najprostszych i zarazem moich ulubionych potraw. Jest bardzo wiele metod ich robienia, lecz mi osobiście najbardziej przypasowały placki ziemniaczane według Magdy Zobacz więcej
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler To już ostatnia chwila, żeby nastawić zakwas na wigilijny barszcz. Dziś przepis na zakwas z buraków wg przepisu Magdy Gessler. Na blogu znajdziecie przepis na kiszone Zobacz więcej
To mięsko to jest hit ! Podczas jednego z odcinków Kuchennych Rewolucji Magda Gessler robiła karkówkę marynowaną w mleku.Generalnie za karkówką nie przepadałam, ale zachęciła mnie euforia gości, Zobacz więcej
Jak już zrobiliścienajlepszy zakwas do barszczu, to teraz czas zrobić z niego przepyszny barszcz wigilijny! Oczywiście do tego barszczu dodajemy uszka z kapustą i grzybami domowej roboty, gdyż takie Zobacz więcej
wmapacy
wmapacy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasiążka Kucharska Marty
Golonka

Golonka 9910

... niektórzy widząc ten wpis pomyślą, że oszalałam wiedząc jak bardzo nie lubię golonki :) ta jednak wyszła tak dobra, że nawet ja się skusiłam... dlatego z pełną stanowczością polecam wszystkim ten Zobacz więcej
Lola
Lola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Commandaria
Golonka

Golonka 10613

Delikatne mięso, wręcz rozpadające się, idealnie przyprawione, pachnące czosnkiem, z brązową i mega apetyczną skórką- to jest właśnie golonka! A do tego ta zabawa! Uwielbiam 'rozbierać' golonę na Zobacz więcej