golonka nie peklowana-jak gotować

Dziś peklowanie golonek. Pierwszy etap do uzyskania jednej z najbardziej ulubionych rodzinnych potraw, czyli duszonej w szybkowarze golonki. Nie wyobrażam sobie, aby zrobić golonkę bez uprzedniego Zobacz więcej
Jak gotować rośliny strączkowe – avokava Facebook Twitter Instagram Email avokava nutri & bio life Toggle Navigation HOME O mnie Przepisy O poranku Lunche Na duży głód Słono i wytrawnie Na słodko Zobacz więcej
Wiem, wiem... Myślicie sobie, że to jedna z najprostszych rzeczy, którą każdy potrafi (no prawie...) Zaraz sami przekonacie się, czy na pewno tak jest... 1. Do wody dodajemy oliwę, aby makaron się nie Zobacz więcej
dzastagotuje
dzastagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Justa próbuje gotować
Jak gotować jajka ?

Jak gotować jajka ?  17

Justa próbuje gotować: Jak gotować jajka ? Strony Cukrowe propozycje Dania obiadowe Pyszny FIT Proste, smaczne i szybkie ! Tricki ułatwiające życie Pomysł na śniadanie 01.03.2017 Jak gotować jajka ? Zobacz więcej
ekspansjasmaku
ekspansjasmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ekspansja-smaku
Jak gotować brokuły?

Jak gotować brokuły? 17

Jak ugotować a nie rozgotować ? Chcemy aby brokuły były jędrne i nie rozpadały się po wyjęciu z wody. To oczywiste. Nikomu raczej nie będzie smakowała zielona papka dodana do obiadu. sprawdźcie ten Zobacz więcej
Anna Wiśniewska
Anna Wiśniewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy z sercem
Golonka

Golonka 25231

Robiłam golonkę na kilka sposobów i wybrałam według mnie "ten najlepszy". Była golonka w piwie, pieczona, gotowana i inne. Jednak najbardziej smakuje nam kiedy przez kilka dni ją pekluję, następnie Zobacz więcej
karmel
karmel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zapachy kuchni
golonka

golonka 20748

Golonkę już piekłam nie raz, najczęściej w piwie czy z warzywami. Dzisiaj składniki zredukowałam do minimum i zrezygnowałam z dodatku piwa do pieczenia ( chociaż chętni mogą oczywiście kufelek Zobacz więcej
Lubicie ryż? U mnie zajmuje trzecie miejsce na liście ulubionych węglowodanów złożonych – zaraz po kaszach orazpłatkach zbożowych. Cenię go sobie za delikatny smak i to, że świetnie pasuje do dań na Zobacz więcej
Aileen
Aileen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
buena appetite
Golonka

Golonka 17713

Miałam ochotę na konkretny kawałek mięsiwa. I padło na golonkę. Długo zastanawiałam się jak ją zrobić. Jest tyle różnych przepisów, receptur. Mieliśmy trochę piwa, więc trzeba było użyć, trochę Zobacz więcej
Aby mleko podczas gotowania nie przywarło do dna garnka należy nalać do niego trochę wody, doprowadzić ją do wrzenia i dopiero wtedy na gotującą się wodę wlać mleko. Pozdrawiam serdecznie ! Zobacz więcej
Facet i Kuchnia
Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FACET I KUCHNIA
Jak można nie myć rąk?

Jak można nie myć rąk? 21

Jak można nie myć rąk? Nie mam pojęcia, ale zaskakująco dużo osób radzi sobie z tym wyzwaniem znakomicie. Jak dużo? Blisko 90 % (!) nie widzi potrzeby mycia rąk przed każdym posiłkiem (nawet Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Peklowanie golonki

Peklowanie golonki 8890

Peklowanie– proces technologiczny, polegający na działaniu solanki lub mieszanki peklującej na mięso. Efektem tego procesu jest utrwalanie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu mięsa Zobacz więcej
Sezon na szparagi jest niestety krótki i trwa od początku maja do końca czerwca. Dlatego warto wybrać się już dziś na pobliski targ po pęczek świeżutkich szparagów. Można z nich przygotować wiele Zobacz więcej
Amerykańskie strony internetowe i blogi to niesamowita kopalnia kulinarnych inspiracji. Mieszkając w USA zauważyliśmy, że ich podstawowe produkty spożywcze są nieco inne niż polskie. Po powrocie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Golonka

Golonka 103

Golonkęmożna przygotować w różny sposób: piec, gotować, gotować i piec. Ja mam swój sposób na przygotowanie golonki i uważam, ze jest najlepszy :) Golonka wychodzi pyszna :) Ale trzeba jej poświęcić Zobacz więcej
Mój mąż uwielbia bób i zawsze każe sobie zamrozić chociaż z dwa woreczki na zimę aby rozkoszować się nim podczas gdy na dworze zimno, a do lata jeszcze daleka droga. Problem w tym aby po odmrożeniu i Zobacz więcej
kucharka-pieczarka
kucharka-pieczarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kucharka,pieczarka
Golonka

Golonka 12060

Składniki: 2 golonki przednie wp 1 marchewka kawałek selera pół pory ( biała część ) 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 200 ml piwa sól Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Di gotuje
Golonka peklowana pieczona z piwem

Golonka peklowana pieczona z piwem 1020

Przepis jest niezwykle prosty, ale przy tym bardzo smaczny. Golonka świetnie smakuje bezpośrednio po upieczeniu (wytwarza się fajny sosik), jak też na drugi dzień - z ulubionym pieczywem. Polecam! Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
jak gotować kaszę jaglaną

jak gotować kaszę jaglaną 28

jak gotować kaszę jaglaną | UgotujmyCoś.pl UgotujmyCos.pl Blog kulinarny - przepisy STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA Z KARKÓWKI DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE PRZYSTAWKI SAŁATKI / Zobacz więcej
Lola
Lola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Commandaria
Golonka

Golonka 10617

Delikatne mięso, wręcz rozpadające się, idealnie przyprawione, pachnące czosnkiem, z brązową i mega apetyczną skórką- to jest właśnie golonka! A do tego ta zabawa! Uwielbiam 'rozbierać' golonę na Zobacz więcej