golonka peklowana

Dziś peklowanie golonek. Pierwszy etap do uzyskania jednej z najbardziej ulubionych rodzinnych potraw, czyli duszonej w szybkowarze golonki. Nie wyobrażam sobie, aby zrobić golonkę bez uprzedniego Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Peklowanie golonki

Peklowanie golonki 6816

1
. Peklowana golonka jest po prostu smaczniejsza. Kupiłam przednią golonkę i szukałam przepisu na peklowanie. Znalazłam go na blogu Wiejskie Historie. Oczywiście ilość peklowanego przeze mnie mięsa Zobacz więcej
Dzisiaj uczta dla prawdziwych facetów. Wielki kawał mięsa na talerzu czyli golonka. Madzia czasami wpada na taki pomysł i tak z raz w roku robi mi taką ogromną pyszną golonkę. Mam wtedy jedzenia na Zobacz więcej
Golonka z indyka - peklowana, marynowana, smażona i pieczona. Doświadczenie przekonało mnie, że z golonką z indyka trzeba postępować niemal tak samo jak z golonką wieprzową. Warto peklować, warto Zobacz więcej
na blogu. Póki co wracam do sedna, dzisiejszego posta, czyli mojego -dodam nie skromnie- dania popisowego, golonki peklowanej, opieczonej na głębokim tłuszczu i duszonej w szybkowarze na warzywach. Zobacz więcej
Przepis na peklowanie golonki pochodzi jeszcze sprzed wojny. W ten sam sposób można peklować szynkę, karczek, żeberka, łopatkę. Jego największą wadą jest długi czas oczekiwania na należyty efekt. Zobacz więcej
Kiedy golonka, czy jak mówią niektórych częściach kraju - golonko - leży w peklówce można się spokojnie zastanowić co z nią dalej zrobić. Tym razem padło na obfite posypanie kminkiem nabicie golonki Zobacz więcej
Przepis jest niezwykle prosty, ale przy tym bardzo smaczny. Golonka świetnie smakuje bezpośrednio po upieczeniu (wytwarza się fajny sosik), jak też na drugi dzień - z ulubionym pieczywem. Polecam! Zobacz więcej
3 golonki 2 łyżeczki peklosoli 1 łyżeczka soli 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna jałowca 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łyżki miodu pieprz ziołowy staropolski pieprz czarny por seler na kapustę pół Zobacz więcej
« Peklowana golonka pieczona na ... Flaczki z boczniaków » Jak drobno pokroić cebulę środa, 16 listopada 2011, piotras1011 poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) » Tagi: cebula Dodaj komentarz » Zobacz więcej
Dziś przypomniałam sobie smak dzieciństwa właśnie w tej zupie. Pamiętam jak moja babcia i tato gotowali tę boską zupę. W moim rodzinnym domu podawano ją z gotowanymi ziemniakami. Bardzo lubiłam tą Zobacz więcej
Golonka wieprzowa parzona Surowce: - golonki wieprzowe tylne - papryka słodka lub ostra, - pieprz, - czosnek, - żelatyna, - peklosól, - woda, - osłonki barierowe Mięso z golonek pokroić w kostkę razem Zobacz więcej
się do gotowania, pieczenia lub duszenia na surowo lub po zapeklowaniu, do zapiekania. Pachwina - Pachwinę przeznacza się do potraw z mięsa mielonego, a tkankę tłuszczową przeznacza się do Zobacz więcej
Odkąd zrobiłam pierwszy raz pulled pork, czyli długo pieczona rwana wieprzowina, mąż wiercił mi dziurę w brzuchu by mu w ten sam sposób przygotować golonkę. W końcu kupiłam jedna dużą sztukę i Zobacz więcej
Odkąd zrobiłam pierwszy raz pulled pork, czyli długo pieczoną rwaną wieprzowinę, mąż wiercił mi dziurę w brzuchu by mu w ten sam sposób przygotować golonkę. W końcu kupiłam jedną, dużą sztukę i Zobacz więcej
. Pysznie wyszło ! Składniki: 1 wędzona golonka 1 główka białej kapusty liść laurowy 3 szt ziela angielskiego pieprz koperek Składniki: Golonkę oraz przyprawy wrzucamy do niedużego garnka z Zobacz więcej
Ryba zapiekana w cieście » Metka wieprzowa Metka wieprzowa Składniki: - mięso wieprzowe IIkl. tłuste (np boczek), - mięso wieprzowe kl. III (błony, golonka, itp.), - peklosól 20g/kg, - cukier 2g/kg, Zobacz więcej
Wolnowar nadal sprawdzamy . Tym razem kapuśniak na małej golonce. Golonka wyszła miękka, wystarczyło wyłowić ją z zupy, podzielić na mniejsze kawałki (po usunięciu skóry, bo tej nie jedliśmy). Zobacz więcej
Golonka nie wzbudza oczywistego entuzjazmu u wielu osób, ale jak już uda nam się znaleźć tą przednią, nie za dużą i nie za tłustą to można z niej wyczarować coś wyjątkowo pysznego. Dziś przepis na Zobacz więcej
Szynka rolowana Składniki: - mięso wieprzowe kl. I 4kg z szynek - mięso wieprzowe kl. III 1kg z golonek - pieprz biały 1g/kg - poklosól 18g/kg - osłonki barierowe. Mięso sklasyfikować. Wykrawając Zobacz więcej