golonka w glinianym garnku

Magdalenia
Magdalenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Greenkitchenpl
Golonka wolnopieczona

Golonka wolnopieczona 274

1
majeranek i kumin. Mięso najlepiej piec w garnku glinianym lub ceramicznym, ostatecznie w dowolnym naczyniu żaroodpornym z przykrywką. Niższa temperatura i dłuższy czas pieczenia powodują, że golonka Zobacz więcej
doskonały dodatek do schabowego, mielonego, golonki i wszelkich innym mięs, w tym kiełbas. W tym wypadku wystarczy kapustę przełożyć do glinianej formy, uzupełnić uprzednio ugotowaną fasolą. Zobacz więcej
dla ciebie tak smaczna, tak, jak chcesz, wtedy odcedź przez przetak (!) do czystego glinianego garnka. Niech postoi przez noc, następnego dnia odszumuj i przelej, potrząsając, do wazy. Włóż pół funta Zobacz więcej