golonka w glinianym garnku

Magdalenia
Magdalenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Greenkitchenpl
Golonka wolnopieczona

Golonka wolnopieczona 302

1
{{headerMessage}}
majeranek i kumin. Mięso najlepiej piec w garnku glinianym lub ceramicznym, ostatecznie w dowolnym naczyniu żaroodpornym z przykrywką. Niższa temperatura i dłuższy czas pieczenia powodują, że golonka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
doskonały dodatek do schabowego, mielonego, golonki i wszelkich innym mięs, w tym kiełbas. W tym wypadku wystarczy kapustę przełożyć do glinianej formy, uzupełnić uprzednio ugotowaną fasolą. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kapusta stanowi doskonały dodatek do schabowego, mielonego, golonki i wszelkich innym mięs, w tym kiełbas. W tym wypadku wystarczy kapustę przełożyć do glinianej formy, uzupełnić uprzednio ugotowaną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dla ciebie tak smaczna, tak, jak chcesz, wtedy odcedź przez przetak (!) do czystego glinianego garnka. Niech postoi przez noc, następnego dnia odszumuj i przelej, potrząsając, do wazy. Włóż pół funta Zobacz więcej