golonka zapiekana

Składniki: 5 sztuk golonek 1 marchew 1 pietruszka 1 cebula kawałek selera liście laurowe ziele angielskie ziarenka pieprzu ziarenka kolendry 1 łyżka ziół prowansalskich 2 szklanki jasnego piwa sól Zobacz więcej
Składniki 3 golonki mniejsze kapusta kiszona 250 g marchew 1 szt pieprz świeżo zmielony dwa ząbki czosnku przyprawa do wieprzowinyopcjonalnie Skworcu łyżeczka przyprawy uniwersalnej woda 250-300 g Zobacz więcej
Piątek, a ja jak zawsze wstrzeliłam się z przepisem na... golonkę. Piątek na szczęście się kończy, a golonkę będzie można bezstresowo spożyć w weekend. Przedstawiona przeze mnie porcja swobodnie Zobacz więcej
Uwielbiam golonkę w każdej postaci - gotowaną, pieczoną, peklowaną, w kapuście i w czym ktoś jeszcze wymyślił ;) Mało kobieca potrawa ale jakże pyszna! Moja wersja jest ze świeżym rozmarynem prosto z Zobacz więcej
Przepis Składniki: -golonka -zimne piwo lub dwaJdo popicia, aby się nie zapchaćJ -musztarda -chlebek najlepiej własnej roboty Przyprawy -liść laurowy 4 szt. -ziele angielskie 8 kulek -pieprz kolorowy Zobacz więcej
Golonka- hmm... ta część "prosiaczka" ma swoich zwolenników jak i przeciwników. U nas nie było do wczoraj ani jednych ani drugich. Owszem jedliśmy już nie raz pieczoną goloneczkę, ale zawsze była Zobacz więcej
Danie zrobiłam pod wpływem chwili znajdując w lodówce brukselkę i nie mając innego pomysłu na nią. W rezultacie danie wyszło pysznie i dlatego polecam tak podaną golonkę. Mięso upieczone w kapuście Zobacz więcej
Golonka, goloneczka :) Mięciuchna, mięsko odchodzące idealnie od kości, zapiekana w pierzynce z kapusty kiszonej i marcheweczki. Danie warte grzechu. Składniki: - 4 golonki - 1 marchew - 400 g kapusty Zobacz więcej
… Skrzydełka z boczkiem i owocami … Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 10 dag… Kruche ciasto z truskawkami i bu… Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej… Kuchnia od kuchni See all Zobacz więcej
Przepis na ok. 3-4 porcji golonka 1,5 kg golonki 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 niedużego selera 4 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego pieprz 8 kulek jałowca sól musztarda 300 ml jasnego piwa Zobacz więcej
Wręcz uwielbiam golonkę pod każdą postacią. To kolejny przepis i wspaniała uczta przygotowana przez Madzię. Ostatnio było gotowana golonka, a tym razem będzie gotowana w piwie i zapiekana w miodzie. Zobacz więcej
Bardzo lubię golonkę, ale wieprzowa należy do mięs tłustych. Znalazłam świetną alternatywę, aby móc cieszyć się smakiem goloneczki w lżejszej wersji - golonka z indyka zapiekana w piekarniku, a do Zobacz więcej
Dawno nie było na moim stole golonki. Od kilku dni, śmiało mogę powiedzieć, że golonka za mną "chodzi". Niespełna pół roku temu, podczas pobytu w Pradze, miałam okazję zjeść nieziemsko pyszny kawał Zobacz więcej
OWOCE kiwi morele maliny suszone śliwki truskawki banan czereśnie jabłka jagody KASZE I ZIARNA ciecierzyca fasola groch kasza pęczak kasza jaglana kuskus ryż JAJKA GRZYBY boczniaki kurki pieczarki Zobacz więcej
Takie oto pyszności miałam na obiad. Przepyszna faszerowana golonka z zasmażaną kapustą. Po prostu uwielbiam takie mięsne rarytasy :) Składniki: golonki wieprzowe każda po 600 g szpinak mrożony 300 g Zobacz więcej
Cześć! Niniejszy post jest dla ludzi, którzy nie są na diecie, a golonkę wieprzową lubią za wyjątkowo smaczne mięso i nie kojarzą jej wyłącznie z tłuszczem. Danie wyłącznie dla mężczyzn? Zobacz więcej
SePichce
SePichce Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SePichce.pl
Golonko

Golonko 3622

2
by Witold Wildner | | Golonko ... klasyka na szybko i smacznie. Składaniki: - golonko - cebula - miód - sól - pieprz - ziele angielskie - liść laurowy Golonko nacieramy solą i pieprzem, dodajemy Zobacz więcej
, zalać piwem i dusić pod przykryciem całość ok: 2,5 godziny, Jeśli piwko wyparuje można dolać wody, golonka musi być w miarę przykryta płynem. Gdy będzie już miękka, przekładamy do naczynia Zobacz więcej
Nigdy bym nie powiedziała, że zapiekana fasola z boczkiem i mięsem może smakować tak genialnie. Francuzi są geniuszami. Składniki: Gotowana fasola Gotowana golonka Resztki pieczonej gęsi i pieczonych Zobacz więcej
Podgardle - nadaje się do wytopienia na smalec, jako dodatek do jarzyn gotowanych, a zwłaszcza kapusty, do bigosu, do gotowania jako dodatek do pasztetu. Karkówka - nadaje się do duszenia, smażenia na Zobacz więcej