gomasio z lnu

laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
GOMASIO ZE ZŁOTYM LNEM

GOMASIO ZE ZŁOTYM LNEM 74

1
Gomasio to niesamowita przyprawa nazywana również soląsezamową, niezwykle popularna w kuchnijapońskiej. Przygotowywana jest z podprażonych niełuskanych nasion sezamu oraz soli morskiej, nieraz Zobacz więcej
vegeluna
vegeluna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegeluna
Dodatki: Nasiona i Tapenade

Dodatki: Nasiona i Tapenade 85

0
Nasionka niczym gomasio.... Pestki Dyni (1,4szkl ma 8.5g białka, Omega 6) Słonecznik (Omega 6, 131mg Wapnia/100g) Sezam (40g tahini ma 7-8g białka, 50g pestek sezamu ma od 280mg wapnia przyswajalnego Zobacz więcej
:-) Produkty były bezpiecznie zapakowane wśród styropianowych kulek. Dostałam następujące produkty: Ekologiczny syrop z agawy Oliwa Chianti Tradizionale Olej z lnu Pomidory suszone na słońcu Mąka z Zobacz więcej
,karczochy natomiast wykorzystałam gotowe-konserwowane w oleju. Są pyszne i doskonale sprawdzają się w każdej sałatce. Do przyprawienia mojej sałatki użyłam soli sezamowej/gomasio-zobacz, i tutaj/z Zobacz więcej
vegeluna
vegeluna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegeluna
Gomasio w akcji :)

Gomasio w akcji :) 98

0
/vegecooking-no-meat-no-fish-no-eggs-and-vegan-frie/ Czytam i obserwuje bo w planie wszelkie starania by ograniczyc gluten jeszcze bardziej.. A tymczasem nowa partia mojej wersji gomasio uprażona Zobacz więcej
i jestem pewna, że często zagości w moich potrawach. TU link do mojej pierwszej potrawy z użyciem gomashio. Gomashio jest również stosowane wdiecie makrobiotycznej, jako zdrowa alternatywa dlazwykłej Zobacz więcej
Od dawna na to czekałam. Tęskniłam bardzo. Jak tylko rozpoczęłam wychodzenie z diety warzywno - owocowej uprażyłam sobie gomasio :) Gomasio to japońska przyprawa stosowana w makrobiotyce. Jest Zobacz więcej
Rosnąca popularność soli gomasio (goma-sezam, shio-sól) sprawia, że coraz częściej stosujemy ją w naszych kuchniach. Od kiedy poznałam smak tej przyprawy praktycznie się z nią nie rozstaję. Dodaje do Zobacz więcej
kotlety bułką pszenną, to świat się nie zawali. Ja mam natomiast propozycję urozmaicenia sobie bułki tartej, żeby było zdrowiej. Pierwsza propozycja to bułka tarta jaką kiedyś dostałam w prezencie Zobacz więcej