gorąca czekolada thermomix

Czekolada do picia na ciepło, można to potraktować jako deser na gorąco. Do garnuszka wlać śmietanę, mleko, pokruszoną czekoladę. podgrzewać na średniej temperaturze, aż czekolada się rozpuści. Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Czekośliwka

Czekośliwka 39

0
czekośliwka jest bardziej gęsta niż na gorąco. Gorącą czekośliwkę przelać do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić o odwrócić do góry dnem. Pozostawić do ostygnięcia. PRZEPIS NA THERMOMIX Do naczynia Zobacz więcej
(może być częściowo zastąpione śmietaną 30%) szczypta chili 30ml likieru lub syropu barmańskiego Irisch cream bita śmietana do dekoracji przyprawa Kamis do dań słodkich (klik) do posypania słodkie Zobacz więcej
Znacznie lepiej się poczułam - mogę wstawać i nic się nie dzieje, więc spokojnie mogę wrócić do mojej pasji :) Na pierwszy rzut po tak długiej przerwie, ponieważ marzec się już skończył - kartka z Zobacz więcej
Panna cotta pyszny deser, nieskomplikowany. Dzisiaj to jest czekoladowa panna cotta. Wlej do garnuszka śmietanę, mleko, cukier, esencję waniliową, podgrzewaj( ale nie wolno doprowadzić do wrzenia) Zobacz więcej
Czekoladowe pralinki z kaszą jaglana bardzo fajna przekąska. Przeglądając prasę kobiecą znalazłam przepis na czekoladowe pralinki z serka mascarpone. U mnie zamiennikiem serka jest kasza jaglana, Zobacz więcej
BISZKOPT 5 jajek (żółtka i białka osobno, temp.pokojowa) szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej typ 500 Młynomag 3/4 cukru drobnego 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Rozgrzać piekarnik do 160 st. Zobacz więcej
łyżeczki żelatyna spożywcza przegotowana gorąca woda 1/3 szklanki (do wymieszania i rozpuszczenia żelatyny) polewa 150 g śmietanki 30% schłodzona 80g mlecznej czekolady 50 g czekolady mleczno-białej Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Lody czekoladowe

Lody czekoladowe 712

0
Uwielbiam domowe lody, teraz jak sama robię to doceniam ich wyższość nad kupnymi. Wiem co jem i co w nich jest. Lody czekoladowe są ulubionymi lodami mojego męża, mi także bardzo smakują, chociaż Zobacz więcej
. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i połączenia się składników. Gotowe powidła śliwkowo-czekoladowe przekładamy do wyparzonych i suchych słoików, dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy. Przepis na Zobacz więcej
strumieniem gorące mleko całą masę postawić na kuchence i mieszając energicznie trzepaczką poczekać aż się zagotuje po tym czasie gotować jeszcze przez minutę aż masa zgęstnieje należy ciągle mieszać Zobacz więcej
ogromnych wyrzutów sumienia…gorąca czekolada! :} Ogrzewa ciało i serce! Składniki: – 100 gr czekolady deserowej – 500 ml mleka (może być roślinne) – 1 łyżka Maizeny (skrobii kukurydzianej) – pół Zobacz więcej
Przed Wielkanocą intensywnie przeszukiwałam blogi kulinarne w poszukiwaniu przepisu na sernik, czyli ulubione ciasto mojego M. W kilku przepisach natrafiłam na interesujący składnik - japońską zieloną Zobacz więcej
czekolady i cukru muscovado (połamaną na mniejsze kawałki czekoladę umieszczamy w małej miseczce, którą wsadzamy do większej miski i zalewamy gorącą wodą tak aby nie nalać wrzątku do miseczki z Zobacz więcej
oliczeko
oliczeko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Olikowa kuchnia
Nos w sos !

Nos w sos !  417

0
składnik. Do sosu chrzanowego dodajemy sok z cytryny i cukier do smaku. Sos pieczarkowy 10dag pieczarek łyżka masła 1 szklanka bulionu 2 łyżeczki mąki 2 łyżki śmietany sól pieprz pietruszka Pieczarki Zobacz więcej
chleb. Po prostu go uwielbiam. Miękki w środku z chrupiącą skórką na zewnątrz, z ziarnami lub bez - pyszny i szybki sposób na zaspokojenie głodu. Do tego wszystkiego, daje nam nieograniczone Zobacz więcej
serwowałam „magiczną fasolkę” Emi i Paulince (jako jej urodzinowe ciacho), obok risotto ze szparagami i bobem oraz kurczaka pieczonego w całości. Aranżacje talerzy są właśnie ich. No i oczywiście Zobacz więcej
trzepaczką i włożyć do zamrażarki - od tego czasu co godzinę przez 6 godzin wyjmować lody i mieszać zamarzającą masę łyżką, zaczynając od brzegów, tam lody zamarzają najszybciej. Im lepiej i Zobacz więcej
cytrusowe ciasto. Bardzo polecam,... 1 dzień temu Czar kuchni i ... Pasta z ikry ryb słodkowodnych - Ikra to specjał ulubiony przez smakoszy i to wcale nie tylko kawioru, czyli tej odmiany ikry Zobacz więcej
che hanno visto... 12 godzin temu Kwestia Smaku Makron ryżowy z mięsem drobiowym i brokułami - Makaron ryżowy smażony w woku z dodatkiem mielonego mięsa kurczaka (lub indyka) doprawionego imbirem, Zobacz więcej