gorąca czekolada thermomix

Czekolada do picia na ciepło, można to potraktować jako deser na gorąco. Do garnuszka wlać śmietanę, mleko, pokruszoną czekoladę. podgrzewać na średniej temperaturze, aż czekolada się rozpuści. Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Czekośliwka

Czekośliwka 36

0
czekośliwka jest bardziej gęsta niż na gorąco. Gorącą czekośliwkę przelać do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić o odwrócić do góry dnem. Pozostawić do ostygnięcia. PRZEPIS NA THERMOMIX Do naczynia Zobacz więcej
(może być częściowo zastąpione śmietaną 30%) szczypta chili 30ml likieru lub syropu barmańskiego Irisch cream bita śmietana do dekoracji przyprawa Kamis do dań słodkich (klik) do posypania słodkie Zobacz więcej
gorącej wody 120 g mleka 2 jaja opakowanie cukru wanilinowego 250 g mąki 1/4 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia czekolada Przygotowanie: rozgrzać piekarnik do 180 st, a formę na muffinki Zobacz więcej
Panna cotta pyszny deser, nieskomplikowany. Dzisiaj to jest czekoladowa panna cotta. Wlej do garnuszka śmietanę, mleko, cukier, esencję waniliową, podgrzewaj( ale nie wolno doprowadzić do wrzenia) Zobacz więcej
do miękkości. Do gorącej kaszy dajemy połamaną czekoladę, przykrywamy i czekamy aż się czekolada rozpuści. Dajemy łyżkę miodu i miksujemy wszystko na gładką masę. Pozostawiamy aby masa nam wystygła. Zobacz więcej
masękokosową. Po obłożeniu tortu masąkokosową zrobić rękawem cukierniczym wzory z masy kolorowej MASA DO ZDOBIENIA 330 g śmietanka 36% cukier puder 3 łyżki barwnik niebieski i czerwony żelatyna dwie Zobacz więcej
łyżeczki żelatyna spożywcza przegotowana gorąca woda 1/3 szklanki (do wymieszania i rozpuszczenia żelatyny) polewa 150 g śmietanki 30% schłodzona 80g mlecznej czekolady 50 g czekolady mleczno-białej Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Lody czekoladowe

Lody czekoladowe 691

0
gaz i podgrzewać mieszając przez 10 minut. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. W tym czasie ubić żółtka z pozostałym cukrem na puszystą masę, powoli dolewać i ciągle mieszając gorącą masę mleczną. Zobacz więcej
/Varoma/obr.2. Na górze stawiamy koszyczek, żeby nie chlapało. Gdy powidła już odparują, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, kakao i esencję waniliową i mieszamy 1min/obr.3. Nie ma już potrzeby Zobacz więcej
strumieniem gorące mleko całą masę postawić na kuchence i mieszając energicznie trzepaczką poczekać aż się zagotuje po tym czasie gotować jeszcze przez minutę aż masa zgęstnieje należy ciągle mieszać Zobacz więcej
ogromnych wyrzutów sumienia…gorąca czekolada! :} Ogrzewa ciało i serce! Składniki: – 100 gr czekolady deserowej – 500 ml mleka (może być roślinne) – 1 łyżka Maizeny (skrobii kukurydzianej) – pół Zobacz więcej
wstawić do lodówki na całą noc. Naczynie z deserem zanurzać na chwilkę w gorącej wodzie i wykładać na talerzyki. Udekorować wiórkami z czekolady. Od kilku miesięcy jestem posiadaczką Thermomixa, dla Zobacz więcej
czekolady i cukru muscovado (połamaną na mniejsze kawałki czekoladę umieszczamy w małej miseczce, którą wsadzamy do większej miski i zalewamy gorącą wodą tak aby nie nalać wrzątku do miseczki z Zobacz więcej
oliczeko
oliczeko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Olikowa kuchnia
Nos w sos !

Nos w sos !  402

0
:) Wiele sosów wzięło swoją nazwę od francuskich twórców np. sos beszamelowy zawdzięcza swą nazwę panu Louis Bechamel. Dziś zaprezentuję bardzo łatwe i podstawowe przepisy na sosy, dlatego zaczniemy Zobacz więcej
mąki, gorąca Was do tego zachęcam. White gluten free bread/ Biały chleb bezglutenowy Ingredients: 200g millet flour 200g oat flour 50g potato starch 50g of nuts or seeds (e.g. mix of almonds, cashew Zobacz więcej
serwowałam „magiczną fasolkę” Emi i Paulince (jako jej urodzinowe ciacho), obok risotto ze szparagami i bobem oraz kurczaka pieczonego w całości. Aranżacje talerzy są właśnie ich. No i oczywiście Zobacz więcej
trzepaczką i włożyć do zamrażarki - od tego czasu co godzinę przez 6 godzin wyjmować lody i mieszać zamarzającą masę łyżką, zaczynając od brzegów, tam lody zamarzają najszybciej. Im lepiej i Zobacz więcej
w chłodnym miejscu na godzinę. Potem polać tłuszczem, zrumienić w silnie nagrzanym piekarniku i upiec skrapiając wodą, następnie wytworzonym sosem. Miękką kurę wyjąć, oddzielić mięso od kości, Zobacz więcej
piekarnika, aby puścił sok, osączyć na sicie, połączyć z pozostałym cukrem kryształem i bułką tartą. Jajka umyć, wybić ze skorupek do naczynia, dodać cukier puder, wstawić naczynie z jajkami do Zobacz więcej