gorąca czekolada thermomix

Czekolada do picia na ciepło, można to potraktować jako deser na gorąco. Do garnuszka wlać śmietanę, mleko, pokruszoną czekoladę. podgrzewać na średniej temperaturze, aż czekolada się rozpuści. Zobacz więcej
Aromatyczny wieniec drożdżowy z nadzieniem maślano-cynamonowym… to idealna wersja drożdżowego na chłodny zimowy dzień. Świetnie pasuje do niego kubek kakao lub gorąca czekolada… Przygotowałam go z Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Czekośliwka

Czekośliwka 39

0
czekośliwka jest bardziej gęsta niż na gorąco. Gorącą czekośliwkę przelać do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić o odwrócić do góry dnem. Pozostawić do ostygnięcia. PRZEPIS NA THERMOMIX Do naczynia Zobacz więcej
(może być częściowo zastąpione śmietaną 30%) szczypta chili 30ml likieru lub syropu barmańskiego Irisch cream bita śmietana do dekoracji przyprawa Kamis do dań słodkich (klik) do posypania słodkie Zobacz więcej
gorącej wody 120 g mleka 2 jaja opakowanie cukru wanilinowego 250 g mąki 1/4 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia czekolada Przygotowanie: rozgrzać piekarnik do 180 st, a formę na muffinki Zobacz więcej
Panna cotta pyszny deser, nieskomplikowany. Dzisiaj to jest czekoladowa panna cotta. Wlej do garnuszka śmietanę, mleko, cukier, esencję waniliową, podgrzewaj( ale nie wolno doprowadzić do wrzenia) Zobacz więcej
do miękkości. Do gorącej kaszy dajemy połamaną czekoladę, przykrywamy i czekamy aż się czekolada rozpuści. Dajemy łyżkę miodu i miksujemy wszystko na gładką masę. Pozostawiamy aby masa nam wystygła. Zobacz więcej
masękokosową. Po obłożeniu tortu masąkokosową zrobić rękawem cukierniczym wzory z masy kolorowej MASA DO ZDOBIENIA 330 g śmietanka 36% cukier puder 3 łyżki barwnik niebieski i czerwony żelatyna dwie Zobacz więcej
łyżeczki żelatyna spożywcza przegotowana gorąca woda 1/3 szklanki (do wymieszania i rozpuszczenia żelatyny) polewa 150 g śmietanki 30% schłodzona 80g mlecznej czekolady 50 g czekolady mleczno-białej Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Lody czekoladowe

Lody czekoladowe 716

0
gaz i podgrzewać mieszając przez 10 minut. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. W tym czasie ubić żółtka z pozostałym cukrem na puszystą masę, powoli dolewać i ciągle mieszając gorącą masę mleczną. Zobacz więcej
/Varoma/obr.2. Na górze stawiamy koszyczek, żeby nie chlapało. Gdy powidła już odparują, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, kakao i esencję waniliową i mieszamy 1min/obr.3. Nie ma już potrzeby Zobacz więcej
strumieniem gorące mleko całą masę postawić na kuchence i mieszając energicznie trzepaczką poczekać aż się zagotuje po tym czasie gotować jeszcze przez minutę aż masa zgęstnieje należy ciągle mieszać Zobacz więcej
ogromnych wyrzutów sumienia…gorąca czekolada! :} Ogrzewa ciało i serce! Składniki: – 100 gr czekolady deserowej – 500 ml mleka (może być roślinne) – 1 łyżka Maizeny (skrobii kukurydzianej) – pół Zobacz więcej
wstawić do lodówki na całą noc. Naczynie z deserem zanurzać na chwilkę w gorącej wodzie i wykładać na talerzyki. Udekorować wiórkami z czekolady. Od kilku miesięcy jestem posiadaczką Thermomixa, dla Zobacz więcej
czekolady i cukru muscovado (połamaną na mniejsze kawałki czekoladę umieszczamy w małej miseczce, którą wsadzamy do większej miski i zalewamy gorącą wodą tak aby nie nalać wrzątku do miseczki z Zobacz więcej
oliczeko
oliczeko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Olikowa kuchnia
Nos w sos !

Nos w sos !  422

0
dodajemy koperek, śmietanę, sól i podgrzewamy ale nie gotujemy! Sos podajemy do jajek lub jakiegoś mięska, ryb lub ziemniaków. Można także podprawić sos żółtkiem. Rozetrzeć żółtko z 2 łyżkami Zobacz więcej
? Because previously presented bread contains buckwheat flour and it is not like his wheat brothers. This, thanks to the millet and oat flour, gained not only more delicate flavor, but also lighter Zobacz więcej
Dziś placuszek jakiego jeszcze nie było – brownie z fasoli. To wilgotne i bardzo czekoladowe w smaku ciasto z nietypowym składnikiem jakim jest czerwona fasola z puszki, która zastępuje mąkę. Zobacz więcej
trzepaczką i włożyć do zamrażarki - od tego czasu co godzinę przez 6 godzin wyjmować lody i mieszać zamarzającą masę łyżką, zaczynając od brzegów, tam lody zamarzają najszybciej. Im lepiej i Zobacz więcej
i nie mam czasu ogarnac przepisu. Ale przepis dopisze jak tylko bede miec wiecej czasu zeby przysiasc.... 1 dzień temu Passionfruit Castella / Kasutera, czyli ciasto z Japonii - Castella lub po Zobacz więcej