gothic cafe

malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Gothic Cafe

Minta od Kuchni: Gothic Cafe 16

0
{{headerMessage}}
Co jadano na dworze Wielkiego Mistrza Krzyżackiego? Odpowiedzi na to pytanie szukamy w Malborku, w restauracji Gothic Cafe, której szefem kuchni jest Bogdan Gałązka. Dzięki zachowanym dokumentom oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Pyszne, domowe naleśniki z malinami.Tańczący z ziołami, czyli dobry duch Zamku w Malborku i siła napędowa Gothic Cafe. Energia, wiedza, zaangażowanie i genialna gościna. Taki przewodnik zdarza się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rycerzy, a może nawet usłyszeć tętent końskich kopyt uderzających o bruk. Naprawdę! Jest tam cudownie! I właśnie tam, ukryte nieco w narożniku ogromnego dziedzińca znajduje się miejsce, które swoim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uniwersytetu Mikołaja Kopernika. Po krótkim wstępie, o poszczególnych aspektach dawnych kulinariów opowiadali Maciej Nowicki, nadworny Kucharz Muzeum Pałacu Jana III w Wilanowie oraz Bogdan Gałązka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Podczas festiwalu Maciej Nowicki – szef kuchni i rekonstruktor kulinarny z Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, zaprezentował nam królewskie śniadanie. Śniadanie składało się z: zielonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z osobnych dodatków serwowanych do podstawowego dania, ale w tym miejscu taka polityka miała rację bytu. Filet Pur Polskie turystyczne szlaki, aż kipią od punktów gastronomicznych. A tak niewiele Zobacz więcej
Tasty Travel
Tasty Travel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Our Tasty Travel
Smaki Barcelony

Smaki Barcelony 127

0
{{headerMessage}}
: Paella Valenciana – ryż zkurczakiem, wieprzowiną i królikiem Paella Marisco – ryż z owocami morza (kalmary, krewetki i małże) Paella Mixta – połączenie Valenciany z Marisco Paella Vegetal – ryż z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są (i długo będą) dla mnie niedoścignione. Dziękuję wszystkim kucharzom, kucharkom, kelnerom i kelnerkom z restauracji: Metamorfoza, Mercato i Gothic Cafe- stanęli Państwo na wysokości zadania! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Karol Okrasa przygotował „kurę czarno” w kruszonym wytrawnym pierniku z dodatkiem octu piwnego, czosnku niedźwiedziego i miodu, na kaszy z pszenicy, zielonym żytku i sosie buraczanym. wędzone Zobacz więcej