gotowa masa marcepanowa

Ciasto francuskie jest bardzo wdzięcznym tematem - z jego pomocą można szybko wyczarować fantastyczne desery w niecałe 10 min. Tym razem ciasto francuskie z masą marcepanową i morelą. Pyszności! Zobacz więcej
Seromak bez spodu to ciasto, które zawładnęło nami w minione święta. Używając gotowej masy makowej czas przygotowania sernika z makiem skraca się znacząco. Pominięcie w przepisie pszennego spodu Zobacz więcej
Dla wielu (w tym również mnie) połączenie idealne, czyli dwa ciasta w jednym, połączenie sernika i makowca :) Seromakowca możecie również przygotować na kruchym, podpieczonym wcześniej spodzie. Zobacz więcej
Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 250 g margaryny Kasia 1 łyżka gęstej śmietany 3 żółtka (białka będą Zobacz więcej
Jako dziecko nigdy nie miałam ręki do plasteliny. Gdy dorosłam, fondant – masę cukrową niby zrobić umiałam, ale lepienie z niej czegokolwiek nigdy większymi sukcesami się nie kończyło. Ostatnio Zobacz więcej
Wiem, ze juz sezon swiateczny sie skonczyl, ale... zachcialo mi sie makowca ;) Makowiec upieklam w formie z kominkiem o srednicy 26 cm: Ciasto: 2 szklanki maki 80 g cukru 1 jajko i 2 zoltka 1/2 Zobacz więcej
Poppy seed cake, food photography, Christmas Makowiec na kruchym cieście z gotową masą makową "Makowiec w wersji dla zapracowany, zabieganych, początkujących w kuchni lub po prostu leniwych osób :D Zobacz więcej
Tarta z lemon curd, grejpfrutem i masą marcepanową | Mienta blog Strona główna O MNIE Portfolio WSPÓŁPRACA Kontakt Wybierz kategorieBabeczki i muffiny(57)Bezglutenowe(134)Chleb i bułki(31)Ciasta i Zobacz więcej
Domowe zdrowe lody gotowe w 2 minuty Czytaj więcej » Zobacz więcej
Należę do osób, które z samego rana potrzebują porządnego zastrzyku energii dlatego najczęściej wybieram śniadanie na słodko. W tym artykule znajdziecie zbiór pomysłów i przepisów na słodkie Zobacz więcej
Kompozycje śniadaniowe w miseczce typu owsianki, jaglanki, amarantussanki są tak popularne, że aż głowa boli! Wariacji na ich temat jest tak wiele - niby nic mnie już nie zaskakuje! Jednak gdy chcę Zobacz więcej
Gotowi, by gotować. Domowa kuchnia polska dla nastolatków Agnieszka Kręglicka Facebook Instagram Ugotowane Pozamiatane Toggle Navigation O mnie/Kontakt Ugotowane Sylwester i Karnawał Sałatki Comfort Zobacz więcej
babka w formie
babka w formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
babka w formie
domowa masa marcepanowa

domowa masa marcepanowa 100

Jakiś czas temu miałam okazję podzielić się z Wami przepisem na pyszne rogaliki wiedeńskie. Zamierzam upiec je na Boże Narodzenie więc już dziś przygotowałam domową masę marcepanową, która jest jednym Zobacz więcej
Dla wielu (w tym również mnie) połączenie idealne, czyli dwa ciasta w jednym, połączenie sernika i makowca :) Seromakowca możecie również przygotować na kruchym, podpieczonym wcześniej spodzie. Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Szybki makowiec z gotowej masy

Szybki makowiec z gotowej masy 7008

Gotowe masy makowe w puszkach są dla mnie zbyt słodkie, a ilość maku w porównaniu do objętości jest bardzo mała (mniej niż 50%). Zawsze do wypieków polecam zmielony, suchy mak w torebkach, jednak Zobacz więcej
Masa makowa zrobiona samodzielnie to jest cały sekret udanych makowców. Masa jest gęsta, pełna ulubionych bakalii, pozbawiona wody, która powoduje w cieście zakalca. Jeśli nie macie możliwości zmielić Zobacz więcej
Błyskawiczne kulki twarogowe. Dlaczego błyskawiczne? Podczas ostatnich tygodni nie mam zbyt dużo czasu na eksperymenty. Mój grafik jest mocno napięty i doliczając do tego jeszcze parę spraw, które Zobacz więcej
Ufff udało się praca, nad świąteczną dekoracją skończona. Przedstawiamy nasze świąteczne miasteczko. Mieszkają w nim: Myszki Micky i Mini, cała armia ludzików Lego, Świnka Pepa i wielu, wielu innych Zobacz więcej
Ten tort zrobiłam koleżance dla córki na urodziny. Jest to mój czwarty tort z masą cukrową. Upiekłam biszkopt w 25 cm tortownicy, Przedzieliłam tort na trzy części, każdą nasączyłam przegotowaną Zobacz więcej
Zbierałam się do przygotowania tych szyszek naprawdę długo. Przeglądałam różne dostępne przepisy i w każdym mi coś nie pasowało- a to za dużo tłuszczu, a to za dużo cukru, nareszcie znalazłam idealny Zobacz więcej