gotowana łopatka wieprzowa

Łopatka wieprzowa w wersji na kanapki :) 1 kg łopatki wieprzowej,2 listki laurowe,3 ziarenka ziela angielskiego,łyżeczka soli,pół łyżeczki pieprzu. Przygotowanie : Łopatkę dokładnie myjemy,przekładamy Zobacz więcej
Wieprzowinę uważa się za mięso mało zdrowe, ale i tak w większości domów pojawia się na stole prawie codziennie. Najczęściej w postaci schabowego lub mielonego. Każde mięso jest zdrowe, zależy jak go Zobacz więcej
Przepis na wędlinę domowej roboty :) Zapraszam Składniki: 1,5 kg łopatki wieprzowej 5 łyżek oleju 8g suszonego majeranku Prymat 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej Prymat 2 łyżeczki soli peklowejPrymat Zobacz więcej
Mięso gotowane na parze jest bardzo soczyste a cały tłuszcz z niej wypłynął. czas gotowania uzależniony jest od rodzaju mięsa. Możemyprzygotowaćrównież szynkę, schab oraz karczek. Mięso na zimno Zobacz więcej
UWAGA! Zdjęcia i teksty prezentowane na blogu atlassmakow.blogspot.com są moją własnością. Jeśli chcesz zamieścić zdjęcie lub tekst pochodzące z mojego bloga na swojej stronie internetowej zapytaj Zobacz więcej
Serwus ! Dziś dla odmiany na talerzu pojawia się zdrowa propozycja dla mięsożerców! Dłuuugo gotowane, soczyste i delikatne mięso wieprzowe, które dosłownie się rwie! Jako dodatek, proponuję prażoną Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Pasztet wieprzowy

Pasztet wieprzowy 1242

0
Domowy pasztet jak wiadomo jest smaczny. Może być wieprzowy, drobiowy lub mieszany, pieczony lub gotowany. Wszystko zależy od naszej pomysłowości. Ja dziś mam pasztet z łopatki wieprzowej i boczku z Zobacz więcej
Urlop spędzę w Grecji i wszyscy znajomi już wiedzą, że o niczym innym nie myślę, piszę, gotuję... Sałatka grecka, klopsiki ziołowe ( u mnie łopatka wieprzowa zamiast wołowiny, duuuuużo świeżych ziół, Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś podzielę się zWami moim przepisem nagulasz złopatki wieprzowej. Danie jest syte irozgrzewające. Można godowolnie modyfikować dodając np.pieczarki, seler lub inne Zobacz więcej
BaBka
BaBka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pożeraczka
Szczawiowa z pulpecikami

Szczawiowa z pulpecikami 45

0
Zupę szczawiową sezonowo podaje się z jajkiem gotowanym na twardo. Tej wiosny mam dla Ciebie wersję z ostrymi pulpecikami pachnącymi lubczykiem Na zupę: sporo świeżego szczawiu (ja miałam 4 garście Zobacz więcej
roku . PIĄTEK 5 LIPCA Młode ziemniaczki z koperkiem , gotowany kalafior z bułką tartą na masełku , kotlety mielone z łopatki wieprzowej . SOBOTA 6 LIPCA Zupa ogórkowa ze śmietaną . NIEDZIELA 7 LIPCA Zobacz więcej
Dziś obiad jednodaniowy. Parzybroda, ciapkapusta to nazwy gotowanej kapusty z dodatkiem pogniecionych ziemniaków. Dziś opiszę jak robiła to moja Babcia, czyli ze starego notatnika. Taką kapustę Zobacz więcej
termometru, ponieważ każda w "szynek" gotowana jest w innej temperturze. Składniki 500 g wątroby wieprzowej 500 g surowego boczku 200 g łopatki wieprzowej 2 małe cebule 2 jajka pół bułki mleko sól Zobacz więcej
Wczoraj dla mojego Filipcia robiłam gotowanego klopsika i naszła mnie ochota na tradycyjne smażone mielone klopsy z ziemniaczkami i surówką. Nikt nie robi lepszych klopsików od mojej mamy, ale Zobacz więcej
Domowa mielonka pieczona z serii "wiem co jem" doskonała zarówno na zimno jak i na gorąco, w moim domu je się ją jako dodatek na kanapki,smacznie zdrowo i bez konserwantów! Składniki 1,5 kg łopatki Zobacz więcej
Pieczeń rzymska doskonała na zimno i na ciepło. Składniki: 1,2 kg mięsa wieprzowego (łopatka) 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 1 czerstwa bułka 3 jajka 1 łyżka soli 1 łyżka pieprzu lub więcej łyżeczki Zobacz więcej
I znowu podróż do Maroka. Tym razem na tradycyjny tagine (czyli potrawę gotowaną lub pieczoną w specjalnym glinianym naczyniu). Moja wersja tagine jest z wieprzowiną, ciecierzycą, marchewką i czerwoną Zobacz więcej
Kotlety mielone są powszechnie znane, ale można je robić na wiele sposobów. Dzisiaj chciałam zaprezentować mój przepis na mielone z dodatkiem gotowanej wołowiny. Może to być jeden z pomysłów na Zobacz więcej
; Pieprz. Sposób przygotowania: Marchewkę, pietruszkę, por i seler umyć i osuszyć. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić w talarki. Ziemniaki obrać, Zobacz więcej