gotowane całe ryby

do żółtek, cały czas miksując. Sos powinien być gęsty i puszysty o konsystencji majonezu. Gotowy podajemy na ciepło do np. jajek sadzonych, warzyw gotowanych (w szczególności szparag), ryb. Zobacz więcej
. Następnie rybę wyjmij, opłucz i gotuj w wodzie 20 minut od momentu zagotowania dodając sól, pieprz i cukier do smaku, oraz całą cebulę. Podawaj z gotowanymi warzywami. Życzę smacznego ! Zobacz więcej
majeczkaaa2
majeczkaaa2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wanilia z cynamonem...
Tymianek

Tymianek 74

0
Tymianek(kuchniafrancuska) - przyprawa o silnym aromacie i gorzkim posmaku. Tymianek pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego, a obecnie uprawiany jest w całej Europie. Świeży tymianek dodajemy do potrawy Zobacz więcej
Aromatyczne masłoczosnkowe- ziołowe idealne do ryb, mięsa Aromatyczne masło czosnkowo-ziołowe 100 g miękkiego masła 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki szczypta kurkumy sól morska kilka Zobacz więcej
justyna.pasiek
justyna.pasiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JemyPijemy
Sos beszamelowy

Sos beszamelowy 183

0
Dawno nie robiłam sosu beszamelowego, jednak sezon szparagowy w pełni więc sos jest jak najbardziej na miejscu. Doskonały również do lasagne, zapiekanych lub gotowanych warzyw, mięs i ryb. Składniki: Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Mini szaszłyk z łososia

Mini szaszłyk z łososia 83

0
. Zrób marynatę podaną w składnikach. Zalej nią łososia. Marynowałam całą noc. Ale wystarczy kilka godzin. Nadziewaj na małe bambusowe szpatułki. Piecz w 200 stopniach 10 minut. Ja będę podawać z Zobacz więcej
Błyskawiczny i banalnie prosty w przygotowaniu, sos chrzanowy to świetna propozycja dla zabieganych i ciągle spieszących się gospodyń domowych. Jest doskonałym dodatkiem do różnych mięs i ryb a także Zobacz więcej
Doskonały do spaghetti i różnych makaronów. Sprawdza się jako dodatek do ryb gotowanych i gotowanych na parze. 2-3 dorodne pomidory cebula,czosnek oliwa ok. 4-5 łyżek sól,pieprz bazylia (dużo) Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Pan Karp

Pan Karp 120

0
oraz zupy rybnej z karpia która jest rozdawana z kawałkiem chlebka jak grochówka na biwaku. Wszystko z karpiem w roli głównej. Gar w którym gotują zupę i zupa rybna z karpia gotowana w ilości jakiej Zobacz więcej
Świeża sałatka z miętą i bazylią,pachnie i smakuje latem,jest lekka i pyszna. Można ją podawać do ryby lub mięsa, a można i do gotowanych lub pieczonych ziemniaków. Składniki: 1 pomidor 1 papryka Zobacz więcej
Lubicie ryby? Ja uwielbiam. Staram się je jeść przynajmniej raz w tygodniu. Ryby przygotowuję na wiele sposobów, najczęściej zapiekam w piekarniku lub gotuję na parze. Parowar dostałam na początku Zobacz więcej
Szafranowy Pilaw 8211 ... » Ziemniak z koperkowej wody W sobotę już tradycyjnie danie dla maluszków. Dzisiaj proponuję ziemniaka gotowanego z koprem włoskim, który świetnie aromatyzuje i nadaje Zobacz więcej
Bób jak i inne strączkowe były kiedyś bardzo popularne .W sezonie jadany był świeży , po za sezonem suszony gotowało się jak każdą inną fasolę . Popularny jest w zasadzie na całym świecie . Ku mojemu Zobacz więcej
1 opakowanie ( puszka lub kartonik ) mieszanki konserwowej marchewki , groszku i kukurydzy W garnku o grubym gnie rozgrzać olej i masło. Wsypać ryż i smażyć mieszając 3 minuty. Zalać wodą i dodać Zobacz więcej
Sałatka Ziemniaczana z Łososiem i Jajkiem Obiadowa sałatka z dużą ilością wędzonego i gotowanego łososia. Smaczny i lekki a przy tym sycący posiłek w sam raz na wiosnę. Rybę można dodać dowolną choć Zobacz więcej
Delikatna ryba na sałacie w koperkowym sosie. Nigella ma to do siebie, że nawet zwykłą, gotowaną rybę potrafi zamienić w wykwintne danie. Ten łosoś należy do najlepszych jakie jadłam. Składniki: 1 Zobacz więcej
wrzucić ryż .Zagotować ponownie odkryty . Przykryć i zmniejszyć gaz . Gotować pod przykryciem mieszając w trakcie kilka razy tak by marchew sie równo rozłożyła w ryżu przez 25 minut .Sprawdzić czy Zobacz więcej
mąką i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju -przewracając w trakcie smażenia. Pod koniec smażenia dodać masło . W trakcie smażenia ryby pokroić pieczarki w grubsze plasterki i usmażyć na innej Zobacz więcej
To moje pierwsze spotkanie z pstrągiem łososiowym i zaliczam je do udanych. Rybka bardzo smaczna i według mnie lepsza od zwykłego pstrąga. Do tego warzywka- jarmuż i soczewica. składniki: 400 g fileta Zobacz więcej
cebulę. Gdy się zeszkli wlej ocet i podgrzewaj, aż się zredukuje. Następnie wlej wywar i ponownie go częściowo odparuj. Dodaj śmietanę, musztardę i masło. Zagotuj. Dopraw solą i pieprzem. Ja użyłam Zobacz więcej