gotowane grzyby pasteryzowane - sprawdzone przepisy

W tym roku jakoś nie widzę końca robienia ogórków. Ciągle przynoszę plony,a pomysły się już kończą. Może pomyślę nad jakimś konkursem i dzięki temu złapię parę pomysłów. Wkrótce zaczną się grzyby i Zobacz więcej
Choć nie jestem znawcą grzybów to chętnie je kupuję. Znów skusiłam się na pyszne kurki, których smak tym razem zachowałam w słoiku. Przepis nadaje się do każdego rodzaju grzybów. I jest w 100% Zobacz więcej
słoików i pansteryzancja – wtenczas i cało zimę takiemi dobrościami cieszyć podniebienia możemy. Składniki: Gałka muszkatołowa, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, goździki, gorczyca Zobacz więcej
inaczej grzybki będą tylko strasznie kwaśne) i płaską łyżeczkę soli. Zalewę gotujemy około minuty i gorącą zalewamy nieduże grzybki, wcześniej ugotowane w osolonej wodzie i porządnie osączone. Słoiki Zobacz więcej
zbiera się grzyby w lesie który się zna ,w którym ma się tzw"swoje miejsca" a inaczej zbiera się grzyby w lesie do którego wchodzi się pierwszy raz:), tym razem jednak byliśmy w znanych mi lasach:) i Zobacz więcej
Święta Wielkanocne za pasem. Zawsze na każde Święta, zarówno Wielkanocne, czy też na Boże Narodzenie przygotowujemy najlepszy Świąteczny bigos, bo bez bigosu to nie są święta. Gotujemy bigos przed Zobacz więcej
Kris: Nie przepadam za octem jednak nie wyobrażam sobie marynaty do grzybów bez niego. Borowiki marynowane często zawierają cebulę, marchewkę i czosnek. Ja tego nie robię i uważam, że jest to zbędne. Zobacz więcej
Witam kochani. Dzisiaj podzielę się starym sprawdzonym przepisem na ogórki konserwowe. I choć nie jestem specjalnie ich smakoszką, jak zresztą wszystkiego, co konserwowe i na occie spirytusowym to Zobacz więcej
Witam kochani. Dzisiaj podzielę się starym sprawdzonym przepisem na ogórki konserwowe. I choć nie jestem specjalnie ich smakoszką, jak zresztą wszystkiego, co konserwowe i na occie spirytusowym to Zobacz więcej
Grzyby w occie 2016 - Przetwory - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Grzyby w occie 2016 (23.08.2016) Mega Grzybobranie 2016 Zobacz więcej
a następnie pasteryzujemy w garnku około 20 minut Po wystudzeniu znosimy do chłodniejszego pomieszczenia i po kilku tygodniach możemy dodawać do kanapek, pizzy sosów etc Wszystkie przepisy sprawdzone Zobacz więcej
Jesień powinna kojarzyć się z grzybobraniem. A już na pewno ze smakowitymi grzybkami zamkniętymi w słoiku. Niestety pogoda nie sprzyja, wysyp grzybów na wsi zarejestrowałam w lipcu /sierpniu o dziwo Zobacz więcej
najlepiej wykorzystać zgromadzone zapasy. Pamiętajcie jednak, że w zimie też jest masa wegańskiego jedzenia i produkcja przetworów nie powinna być smutną koniecznością, a dobrą zabawą. Produkty Zobacz więcej
chleb, ryby wędzone w tym samym czasie. Wędliny (nawet kaszanka-autorstwa szefa kuchni), jajecznica, jajka gotowane, twarogi, pasty rybne. Pięknie wkomponowane w całość stołu kolorowe warzywa, Zobacz więcej
bzu (13.06.2014) Przetwory Sos z cukinii i pomidorów 20. 08.2014 | 11:40 W zeszłym roku robiłam sos z cukinii,a w efekcie końcowym wyszła gęsta pasta (przepis tu klik). W smaku bardzo Zobacz więcej
Przepis na paprykę marynowaną w occie winnym z dodatkiem oliwy: Zalewa jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Wystarczy do garnka wlać ocet, wodę i oliwę; dosypać sól i zagotować. Po zagotowaniu Zobacz więcej
Zobacz przepis Inne przepisy Ryba po grecku na 2 sposoby Zobacz przepis Makowiec Zobacz przepis Bałwanki z pierniczków Zobacz przepis Porady Jak nadziewać pączki? Zobacz przepis Jak smażyć faworki? Zobacz więcej
wrzucalibyście warzywa do smażenia. Taką gorąca mieszanka zalewamy paprykę w słoikach starając się nie zostawiać więcej miejsca wolnego niż 1-2 cm od zakrętki. Zakręcamy mocno i pasteryzujemy w Zobacz więcej
Jak często gotujecie bigos? Ja dosyć często. Mam dwie wersje gotowania bigosu. Jedna, to bigos lekki, który szybko i zawsze można zrobić a druga, to taki który gotuję na jesień, na zimę, na święta. Zobacz więcej