gotowanie fasoli fioletowej

Oj nie mam czasu na gotowanie i na blogowanie :( prowadzę kawiarnię i gotuję teraz głównie dla klientów. Mam nadzieję, że szybko się ogarnę czasowo i w końcu znajdę czas tylko dla swojej kuchni :) Zobacz więcej
/ Moja ulubiona fioletowa fasolka, która po ugotowaniu staje się zielona :) Jest przepyszna ! Potrzebne składniki: fasola, tłuszcz, bułka tarta, woda, sól Sposób przygotowania: Fasolę myjemy, kroimy, Zobacz więcej
Zdrowe Odżywianie
Zdrowe Odżywianie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zdrowe Odżywianie
Fasolka

Fasolka 297

0
. Fioletowa = zielona fasolka z sosem czosnkowym fasola szparagowa ok 250g sos piri piri pieczone 4 ząbki czosnku (można upiec zawinięty w folii z innymi potrawami i przechowywać w lodówce 3-4 dni lub Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
cebula faszerowana

cebula faszerowana 163

0
Niezwykły i ciekawy smak farszu w dość fajnie wyglądającej przystawce :) 2 białe i 2 fioletowe cebule średniej wielkości (dobrze jest wybrać bardziej płaskie) 0,5 szklanki ugotowanej białej fasoli Zobacz więcej
Beata F
Beata F Obserwuj blogaObserwujesz bloga
hot and cold
Czarna fasola z warzywami

Czarna fasola z warzywami 773

1
Pierwsze podejście do czarnej fasoli i co? Biały garnek stał się fioletowy ;-) Ale poza tym - pycha. Składniki: 150 g czarnej fasoli (1 szklanka) 1 papryka 1 marchewka 2 cebule sól, pieprz ziołowy, Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Kolorowe muffinki warzywne

Kolorowe muffinki warzywne 202

1
Przepyszne, przepięknie kolorowe, pełnoziarniste wytrawne muffinki, które zawierają żółtą kukurydzę, fioletową fasolę, zieloną fasolkę szparagową, białą cebulę i czerwoną paprykę. Kolorowy zawrót Zobacz więcej
192. Fasolka po brytfańsku Nie wiem, no nie wiem, jakie są kanony fasolki po bretońsku. Bezpieczniej zatem nazywać ją inaczej ;) Składniki: - 1 kg fasoli Jaś - 2-3 duże cebule - 3 kiełbaski śląskie - Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Zupa jarzynowa z kukurydzą

Zupa jarzynowa z kukurydzą 35

0
Uwielbiam letnie bogactwo w warzywniakach i na targu. Rozkochałam się ostatnio w zupach i gotuję je z wielką przyjemnością, są takie pyszne że mogłabym je jeść ciągle :) Składniki: pół pęczka Zobacz więcej
zabawy :) Drapieżne ptaki potrafią złapać małego ptaszka wlocie. Ba! potrafią zabić nawet całkiem spore zwierzę, jak, na przykład, gruby kot. A teraz zdziwienie kulinarne! Są purpurowe marchewki, Zobacz więcej
). Myśląc o typowym, letnim obiedzie przychodzi mi na myśl przede wszystkim jedno połączenie. Młode ziemniaki, fasolka szparagowa i jajko sadzone. Jeszcze na początku studiów nie mogłam zdzierżyć Zobacz więcej
szkl. wywaru jarzynowego, 2 łyżeczki suszonego estragonu, 1 mały kubeczek kwaśnej śmietany, 1 łyżka paseczków skórki cytrynowej, sól, pieprz suchą fasolę dzień wcześniej namoczyć. następnego dnia Zobacz więcej
świeższy i trwalszy niż fioletowy (zimowy) 3 łyżki oleju lnianego 2 łyżki tahini (opcjonalnie) sól do smaku zimna woda Fasole moczymy kilka godzin (drobna) lub całą noc (większe odmiany) i gotujemy w Zobacz więcej
Proponujemy kolorową sałatkę z udziałem kolorowych ziemniaków, dokładnie jak widać fioletowych. Są bardzo smaczne, nadają się do gotowania, nadają się szczególnie do sałatek, idealne do krojenia, są Zobacz więcej
Fasola pochodzi z rodziny bobowatych, należąca do grupy roślin strączkowych. Najlepiej smakują niedojrzałe strąki fasoli, zwane potocznie fasolką szparagową. To niewątpliwie popularna uprawa w Zobacz więcej
Pamiętacie jak Wam pisałam o fioletowej marchwi, którą przywiozłam od Babci. Z części zrobiłam wtedy fioletowy sernik marchwiowy, a kilka marchewek wykorzystałam do smacznego quiche. Przyznajcie, że Zobacz więcej
autorki książki. W książce przepis zamieszczono na stronie, 101 choć każdy wypróbowany przepis na to danie będzie odpowiedni. W oryginalnym przepisie jako opcję podano możliwość dodania 1 puszki Zobacz więcej
przygotowałam w czasie, gdy ciasto leżakowało w lodówce. WERSJA 1 - budyniowo-kokosowa z fioletowym naturalnym barwnikiem spożywczym: * gotujemy jeden budyń bez cukru według przepisu podanego na Zobacz więcej
ziemniaki 4 średnie marchewki papryka czerwona 1/2 brokułu 1/2 puszki fasoli fioletowej 1/2 puszki kukurydzy 3 łyżki ketchupu łagodnego łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki curry 1/2 Zobacz więcej
do purpurowo fioletowego, zaś ogonki liściowe mogą mieć barwę białą, zieloną, różową, czerwoną, krwistoczerwoną, a nawet żółtą i pomarańczową. W sztuce kulinarnej blaszki liściowe spożywa się po Zobacz więcej
1 łyżkę masła klarowanego i podsmażyłam na nim najpierw pora, potem dodałam marchew, pietruszkę, selera a na końcu kapustę. Smażyłam jakieś 5 minut a potem wszystkie warzywa zalałam wodą, włożyłam Zobacz więcej