Przepis na gotowanie fasolki

Wczoraj bardzo mi się zachciało fasolki szparagowej. Świeżej jeszcze nie ma, ale znalazłam zieloną mrożoną. Nie przepadam za mrożonymi warzywami, bo zazwyczaj się rozgotowują, ale chęć zjedzenia była Zobacz więcej
Co będzie potrzebne: - fasolka szparagowa zielona - 1 kg - bułka tarta - pół szklanki - masło - 1/3 kostki - sól - 1 łyżeczka Fasolę myjemy, odcinamy ogonki. Dłuższe fasolki można przeciąć na pół. W Zobacz więcej
Zaglądam do lodówki, a tam piękna, zielona fasolka szparagowa! Gotuję ją zatem i robię przepis dla Was, bo jak wiadomo, teraz jest sezon! Ugotowanie fasolki szparagowej w szybkowarze zajmuje Zobacz więcej
Takie zwykłe , proste danie ... I migawki z codzienności ... z chwil zwykłych , a jednak najpiękniejszych ... takich , które chce się w pamięci zachować ... bo w tym co proste i zwyczajne czasem Zobacz więcej
Poezja smaku :-) Gotowana rzodkiewka smakuje jak kalafior :-) wygląda pięknie, jest tania i wszechobecna. Gotuje się krótko, bo niecałe 20 minut. Pycha! O fasolce mamut to nawet nie ma się co Zobacz więcej
Obsesja Smaków
Obsesja Smaków Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obsesja Smaków
Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa 5343

Uwielbiam fasolkę szparagową z bułką tartą i masłem. Niestety mrożona nie smakuje tak jak świeża, a zimą też mamy ochotę na taką fasolkę. I tu najlepsze są przepisy mojej mamy. Przepis na te fasolę Zobacz więcej
• Fasola szparagowa kiszona w solance (fasolka szparagowa gotowana) Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Fasola szparagowa kiszona w solance (fasolka Zobacz więcej
Składniki: pierś z kurczaka 2 cebule 3 ząbki czosnku 300g mrożonej zielonej fasolki bulion warzywny 1 marchewka 2 listki laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego kilka kropel Maggi, kilka łodyg natki Zobacz więcej
Quiche to rodzaj zapiekanki na kruchym lub półfrancuskim cieście z podwyższonymi bokami , pieczonej najczęściej w okrągłej foremce. Na ciasto możemy nałożyć dowolne składniki , a zalewamy je sosem Zobacz więcej
Pongal - danie przygotowywane z ryżu i nasion fasolki mung (moong dal)zaliczane jest do klasyków kuchni tamilskiej. Istnieje kilka wariantów tej potrawy. Słodka wersja przyrządzana z dodatkiem mleka, Zobacz więcej
Królik jest jednym z szlachetnych mięs. Można go przygotowywać na wiele sposobów. Na naszych stołach gości w postaci potrawki z królika,pieczony,gotowany, na dziko itd. Już od dawnych lat zanim został Zobacz więcej
Składniki: 50 dag żółta fasolka, 1 litr woda, 2 duże czosnek ząbki, 1 łyżka masło, 1 łyżeczka sól morska guerande Royal Brand z fasolki usunąć końcówki i dobrze opłukać zalać wodą i gotować z 20 minut Zobacz więcej
O Vitamixie czytałam oczywiście setki razy, wdychając tylko tęsknie, bo wiadomo - cena, dlatego gdy sklep ekologiczny Vis Vitalis - który jest jego wyłącznym dystrybutorem - zwrócił się z propozycją Zobacz więcej
Dla wychowanej w polskiej tradycji kulinarnej osoby sprawa gotowania makaronu jest oczywista. Makaron gotujemy oddzielnie, przekładamy na talerze i zalewamy gorącą zupą. Sprawa ta jest tak jasna, jak Zobacz więcej
Ile smaku
Ile smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ile smaku
Fasolka szparagowa do obiadu

Fasolka szparagowa do obiadu 3657

Nie ma to jak domowy obiad. Ziemniaki z koperkiem, kotlet w panierce, a do tego fasolka w zasmażce. Przepis na zdrowszą wersję fasolki znajdziecie tutaj. 300g fasolki szparagowej 30g masła 3 łyżki Zobacz więcej
Kasia123
Kasia123 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia i Ogród
Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa 2502

Czas przygotowania:15min. Składniki: - mrożona fasolka szparagowa (kupujemy Hortex) - masło - 1-2 łyżek bułki tartej - sól Wykonanie: Zagotować wodę, lekko osolić. Włożyć fasolkę.Gotować około10 Zobacz więcej
W kalendarzu zima, za oknem wiosna, więc danie także bardziej wiosenne, za sprawą zielonych warzyw, które zdominowały na chwilę moją kuchnię :) . Jakiś czas temu kupiłam papier ryżowy i długo Zobacz więcej
W kalendarzu zima, za oknem wiosna, więc danie także bardziej wiosenne, za sprawą zielonych warzyw, które zdominowały na chwilę moją kuchnię . Jakiś czas temu kupiłam papier ryżowy i długo Zobacz więcej
A na dzisiaj fasolka, która zajadam się już od paru dni. Jestem zdania, że póki jest na nią sezon, trzeba brać garściami. Ma w sobie wiele wartości odżywczych, ale mimo to nie jest polecana dla osób Zobacz więcej
U nas dziś paskudna pogoda!!! Widać, że idzie jesień :(W naszej kuchni jednak wciąż panuje wiosna i lato! A to za sprawą fasolki szparagowej z ogrodu mojej mamy. Dość późno w tym roku mama zasiała Zobacz więcej