gotowanie w parowarze

W taki dzień jak dzisiaj ( czytaj: szaro, buro, ciemno, koniec weekendu ) z tęsknotą wracam do naszego tegorocznego wypoczynku. Spędzanie czasu w tunezyjskim domu to nie tylko wyprawy nad morze, Zobacz więcej
Słyszeliście kiedyś ometodzie gotowania wpróżni SOUS VIDE? Technika ta stosowana jest coraz częściej wEuropie, atakże nacałym świecie wdobrych restauracjach. Ja pierwszy raz się spotkałam ztaką formą Zobacz więcej
W czerwcu wzięłam udział w konkursie organizowanym przez MrChef i udało mi się dostać do finału. Nagrodą było przygotowanie mojego dania z szefem kuchni Tobiaszem Hermanem w studiu MrChefa. Zobacz więcej
Szybko, smacznie i zdrowo, te 3 słowa idealnie opisują to danie. Można do niego przygotować sos z masła orzechowego. 4 łyżki oleju arachidowego 3 łyżki miodu 1 pojedyncza pierś z kurczaka Odrobina Zobacz więcej
Jak wiecie bardzo lubię naturalne sposoby na wszystko co możliwe. Pisałam Wam już o kosmetykach, które można wykonać samemu w domu, oraz o domowych środkach czystości. Dziś kolej na gotowanie, a Zobacz więcej
Witajcie Kochani, W naszym życiu dużo się teraz dzieje. Niebawem powiększy się nam zespół bloga, gdyż spodziewamy się Małego Cudu. Odliczamy już dni do tego niesamowitego wydarzenia. :) W związku z Zobacz więcej
Sałatka z pomidorów i oliwek z kozim serem. W Sisteron – małym miasteczku w Alpach Górnej Prowansji, o którym więcej już wkrótce – uliczny targ spożywczy odbywa się cyklicznie w środowe i sobotnie Zobacz więcej
Dziś ciąg dalszy mojej kempingowej relacji, będzie o tak pięknych naczyniach kempingowych, że aż szkoda ich używać oraz propozycja na błyskawiczny, pyszny obiad, nie tylko kempingowy. Zacznę od tego, Zobacz więcej
Mój występ w "Dzień dobry TVN"*; Na początku lutego po raz drugi odwiedziłam studio "Dzień dobry TVN", by ugotować kilka retro smaczków. Mimo iż menu składało się tylko z trzech potraw, długo nad nim Zobacz więcej
Przyszła pora na ogłoszenie wyników Konkursu „Gotujemy w parowarze”, co prawda z poślizgiem, który spowodowany był brakiem zasięgu mobilnego Internetu .Dziękuję wszystkim za nadesłane propozycje. Zobacz więcej
Przyszła pora na ogłoszenie wyników Konkursu „Gotujemy w parowarze”, co prawda z poślizgiem, który spowodowany był brakiem zasięgu mobilnego Internetu .Dziękuję wszystkim za nadesłane propozycje. Zobacz więcej
Składniki: FARSZ SZPINAKOWY: cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, seler korzeniowy 1 mały, rzodkiewki 4 sztuki, szpinak świeży 1 pęczek, twaróg 15 dag, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona Zobacz więcej
Mój występ w "Dzień dobry TVN"*; Na początku lutego po raz drugi odwiedziłam studio "Dzień dobry TVN", by ugotować kilka retro smaczków. Mimo iż menu składało się tylko z trzech potraw, długo nad nim Zobacz więcej
Gotowanie na parze nigdy nie było dla mnie tak łatwe, jak teraz. Do tej pory nie miała parowaru, więc radziłam sobie domowymi sposobami. Nie ukrywam, że były one nieco zawodne, co zniechęcało mnie do Zobacz więcej
Słyszeliście o makaronie, który nie wymaga gotowania? Ostatnio otrzymałam taki produkt do przetestowania i powiem Wam, że jest to całkiem fajna sprawa. Makaron ma postać drobnych kulek, nie zawiera Zobacz więcej
Dzisiaj daję Wam wolną rękę! Proponuję sos i tylko sos. Dodatek a w zasadzie podstawę dania stanowi Wasza wyobraźnia... Sos to nic innego jak gruszki ugotowane na parze z dodatkiem miodu Zobacz więcej
Parowar to w miarę nowy na Polskim rynku sprzęt AGD, zyskujący coraz większą popularność. Nic dziwnego, bo możemy w nim przygotować zdrowe, pełne witamin dania. Produkty gotowane na parze są o wiele Zobacz więcej
Dziś w biegu wrzucam szybki post z przepisem, na równie szybkie danie. Czas goni, a ja leżę w notatkach po sam czubek głowy. Macie 10 min? No to zabieramy się do gotowania! Gorąca zupa, kremowy serek Zobacz więcej
W czerwcu 2011 r. pojawił się pierwszy wpis na blogu, te 2 lata zleciały jak z bicza strzelił. Wydarzyło się w tym czasie sporo, zmieniliśmy adres i przeszliśmy na swoją domenę, nawiązaliśmy wiele Zobacz więcej
Minęły już prawie trzy tygodnie od mojej wizyty w warszawskim Electrolux Taste Center, gdzie zostałam zaproszona na wspólne gotowanie wraz z Marcinem z Jaja w kuchni. To był bardzo sympatyczny, choć Zobacz więcej