gotowanie w parowarze przepisy

Gotowanie na parze nigdy nie było dla mnie tak łatwe, jak teraz. Do tej pory nie miała parowaru, więc radziłam sobie domowymi sposobami. Nie ukrywam, że były one nieco zawodne, co zniechęcało mnie do Zobacz więcej
Przyszła pora na ogłoszenie wyników Konkursu „Gotujemy w parowarze”, co prawda z poślizgiem, który spowodowany był brakiem zasięgu mobilnego Internetu .Dziękuję wszystkim za nadesłane propozycje. Zobacz więcej
Przyszła pora na ogłoszenie wyników Konkursu „Gotujemy w parowarze”, co prawda z poślizgiem, który spowodowany był brakiem zasięgu mobilnego Internetu .Dziękuję wszystkim za nadesłane propozycje. Zobacz więcej
Dzisiaj wpis nieco inny, taki trochę techniczny. Pytacie mnie czasem jak to jest z gotowaniem tych ciast na parze.Przeważnie tłumaczę wszystko w każdym z przepisów. Żeby jednak wszystko było jasne Zobacz więcej
jakości i wartości merytorycznej naszego bloga. Dzięki uprzejmości sklepu redcoon.pl z okazji 2 rocznicy powstania bloga „Damsko-męskie spojrzenie na kuchnie i dom” mogę zaprosić Was do konkursu „ Zobacz więcej
Obiecałam Wam, że przeprowadzę"bobro test". Tak też się stało! Podaję wobec tego dzisiaj wyniki i jednocześnie pokazuję wszystko, krok po kroku. Bób ugotowałam w swoim parowarze na trzy sposoby. Zobacz więcej
wieksze różyczki Fasolka szparagowa zielona(mrożona)- 1/2 szklanki Rukola- 1/2 szklanki Pomidor suszony- 3-4 sztuki Olej z suszonych pomidorów- 1 łyżka Tymianek suszony- 1/4 łyżeczki Bazylia suszona- Zobacz więcej
Czas na kolejne pudełko- następny szybki lunchbox z parowaru. Tym razem można powiedzieć, że znajdziecie w nim cały zestaw obiadowy, od kotleta po sałatkę. Dla mnie to póki co doskonałe rozwiązanie. Zobacz więcej
w parowarze w dolnym pojemniku ułożyć na naci selera młodą obraną marchew, młode ziemniaki, na to pojemnik z rybą i z 45 minut parować roladki podać na naci selera z marchewka i Zobacz więcej
zjeść go nawet z lekkim w smaku drobiem. SOS GRUSZKOWY Z NUTĄ IMBIRU GOTOWANY NA PARZE Gruszka- 3 najlepiej miękkie i słodkie (ja akurat miałam twarde i niezbyt słodkie) Miód wielokwiatowy- 2-4 Zobacz więcej
IlonaS
IlonaS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TasteMyFood
Kukurydza

Kukurydza 560

1
Składniki: 4 kolby kukurydzy sól masło Wykonanie: Kukurydzę obieramy i dokładnie myjemy. Gotujemy w parowarze ok. 20 min. i podajemy z solą i masłem. Zobacz więcej
Czy gotujecie na parze? Czy macie jakieś fajna sprawdzone i ciekaw przepisy ? Podzielcie się nimi :) Ja często korzystam z parowaru gotując warzywa, mięso czy ryż. A co jeszcze możemy gotować? :) To w Zobacz więcej
Składniki piersi z kurczaka ziemniaki marchewka fasolka szparagowa brokuły oliwa ocet jabłkowy oregano bazylia sól pieprz Piersi z kurczaka umyłam i pokroiłam na połówki. Warzywa obrałam, umyłam, Zobacz więcej
Idealny pomysł na leniwy sobotni lub niedzielny poranek. Jajka na miękko przygotowywane w parowarze. Pomysł zaczerpnęłam z kwietniowego numeru "Moje gotowanie". Do tego świeżutkie bułeczki, masełko, Zobacz więcej
Moja kuchnia wchodzi w całkiem nową erę: pojawił się w niej PAROWAR! Urządzenie do gotowania na parze miałam zamiar sprawić sobie już od dawna - parowane warzywa i owoce zachowują wszystkie witaminy i Zobacz więcej
przyprawą do ziemniaków. Brokuła i kalafior podzielić na małe różyczki i posypać Sovierą (lub vegetą). Po 30 minutach gotowania na środkową półkę wyłożyć ziemniaki, a na górną - brokuła i kalafior. Zobacz więcej
NiePieprz.pl
NiePieprz.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Usmażona
Kukurydza z parowaru

Kukurydza z parowaru 320

1
Składniki: kolby kukurydzy – ilość dowolna masło sól Przygotowanie: Kukurydzę obieramy z wierzchnich liści i długich włókien. Płuczemy pod wodą. Kolby układamy w parowarze, nastawiamy na 20-30 minut Zobacz więcej
Gotowanie na parze to zdrowy, wygodny sposób, który pozwala na zachowanie maksymalnej ilości składników odżywczych i witamin w przygotowanych produktach, które zazwyczaj znikają podczas tradycyjnego Zobacz więcej
Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką parowaru. Przyznam, że nie spodiewałam się, że to małe kompaktowe urządzenie tak zmieni moją kuchnie. Gotowanie nigdy nie przyprawiało mnie o ból głowy, Zobacz więcej
sporo. Obtaczamy z dwóch stron każdy kotlecik w mieszance. Następnie na każdym układamy po dwa listki szpinaku, na nich plasterek żółtego sera i rolujemy całość. Taką gotową roladkę zawijamy w folię Zobacz więcej