gotowanie w szybkowarze

Wiem że nie każdy lubi ale ja akurat uwielbiam. Gotowane pieczone w sosie koperkowym chrzanowym wszystkie :-) . Dziś gotowane i pieczone w sosie własnym. Składniki: 3 ozory wieprzowe Marchew Zobacz więcej
Witajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznego mięsa z warzywami gotowanego w szybkowarze. Mięso jest kruche, soczyste i najważniejsze nie smażone. Mięso można podawać z kaszą lub ryżem. Na Zobacz więcej
Sałatka z pomidorów i oliwek z kozim serem. W Sisteron – małym miasteczku w Alpach Górnej Prowansji, o którym więcej już wkrótce – uliczny targ spożywczy odbywa się cyklicznie w środowe i sobotnie Zobacz więcej
Szybki i uniwersalny przecier pomidorowy. Fantastycznie nadaje się do zupy pomidorowej lub sosu. Po krótkim odparowaniu można uzyskać gęstą konsystencję. Tak powstały sos skomponuje się wspaniale z Zobacz więcej
Groch zielony łuskany wszystkim dobrze znany! :) Można przyrządzić z niego fantastyczną grochówkę. Z tego samego grochu, gotowanego krócej i w mniejszej ilości wody można również wyczarować smakowite Zobacz więcej
Składniki: łopatka bez kości 1 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, ząbki czosnku 8 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, ziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kolendra cała 1 Zobacz więcej
Mój występ w "Dzień dobry TVN"*; Na początku lutego po raz drugi odwiedziłam studio "Dzień dobry TVN", by ugotować kilka retro smaczków. Mimo iż menu składało się tylko z trzech potraw, długo nad nim Zobacz więcej
Dziś ciąg dalszy mojej kempingowej relacji, będzie o tak pięknych naczyniach kempingowych, że aż szkoda ich używać oraz propozycja na błyskawiczny, pyszny obiad, nie tylko kempingowy. Zacznę od tego, Zobacz więcej
Rosół wołowy - stały bywalec polskiej kuchni. Wyśmienicie smakuje czysty, podany w bulionówkach lub tradycyjnie -z domowym makaronem. Gotowanie wywaru przebiega w dwóch etapach: w pierwszym Zobacz więcej
Wywar wołowy gotujemy zazwyczaj na mostku, łacie lub goleni. Są to większe kawałki mięsa wymagające dość długiej obróbki termicznej. Aby przyspieszyć gotowanie, kroję mięso na plastry o grubości ok. 1 Zobacz więcej
Wywar na żeberkach wołowych - niezastąpiona baza wielu wspaniałych zup kuchni polskiej. Wywar wzbogaciłam kostkami ogonowymi oraz wędzonymi żeberkami wieprzowymi. Ty oczywiście możesz zrobić wywar Zobacz więcej
Chyba nikogo nie dziwi, że na pierwszy ogień poszły ziemniaki! Kochamy ziemniaki! Ziemniak jest stałym bywalcem naszej kuchni. Nie wiem czy wiecie, ale w Polsce spożywa się go najwięcej w całej Zobacz więcej
Mój występ w "Dzień dobry TVN"*; Na początku lutego po raz drugi odwiedziłam studio "Dzień dobry TVN", by ugotować kilka retro smaczków. Mimo iż menu składało się tylko z trzech potraw, długo nad nim Zobacz więcej
Uwielbiam ziemniaki w mundurkach! Przygotowane w szybkowarze smakują równie wybornie jak z piekarnika.Fantastycznie sprawdzą się jako dodatek do dań głównych. Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 19 min Zobacz więcej
Młody bób prosto ze strączków - czekałam na tę pyszność cały rok! Wy też? Gotowanie bobu w szybkowarze odbywa się ekspresowo -pół minutyi gotowy! Wyłuskany bób wrzucam na wrzątek i dodaję troszkę Zobacz więcej
Marchewka to niezwykle bogate źródło karotenu, zatem kochani - jedzmy, jedzmy i jeszcze raz jedzmy duuuużżżo marchewki! Nie pozbawiajcie marchewki skórki, gdyż to właśnie pod nią kryje się bogactwo Zobacz więcej
Ciecierzyca - boska roślina strączkowa! Przepyszna i mega zdrowa! Można ją zajadać łyżkami zaraz po ugotowaniu. Przeważnie przygotowuje z niej hummus, który jest wspaniałym dodatkiem do wielu dań. Zobacz więcej
Sądzę, że może Was zastanawiać, jaki sens ma gotowanie maku w szybkowarze, jeśli czas jego gotowania pokrywa się mniej więcej z czasem gotowania metodą tradycyjną. Otóż gotując mak w szybkowarze, nie Zobacz więcej
Dziś w biegu wrzucam szybki post z przepisem, na równie szybkie danie. Czas goni, a ja leżę w notatkach po sam czubek głowy. Macie 10 min? No to zabieramy się do gotowania! Gorąca zupa, kremowy serek Zobacz więcej
Przygotowania do Świąt czas zacząć! Lada dzień ten przepis będzie dla Was jak znalazł.Każdy, kto gotował buraczki w łupinkach, wie, że jest to dość czasochłonne. Ale nie z użyciemszybkowaru!Oto,jak Zobacz więcej