gotowanie w szybkowarze

Marchewka to niezwykle bogate źródło karotenu, zatem kochani - jedzmy, jedzmy i jeszcze raz jedzmy duuuużżżo marchewki! Nie pozbawiajcie marchewki skórki, gdyż to właśnie pod nią kryje się bogactwo Zobacz więcej
Młody bób prosto ze strączków - czekałam na tę pyszność cały rok! Wy też? Gotowanie bobu w szybkowarze odbywa się ekspresowo -pół minutyi gotowy! Wyłuskany bób wrzucam na wrzątek i dodaję troszkę Zobacz więcej
Sądzę, że może Was zastanawiać, jaki sens ma gotowanie maku w szybkowarze, jeśli czas jego gotowania pokrywa się mniej więcej z czasem gotowania metodą tradycyjną. Otóż gotując mak w szybkowarze, nie Zobacz więcej
Ciecierzyca - boska roślina strączkowa! Przepyszna i mega zdrowa! Można ją zajadać łyżkami zaraz po ugotowaniu. Przeważnie przygotowuje z niej hummus, który jest wspaniałym dodatkiem do wielu dań. Zobacz więcej
Uwielbiam ziemniaki w mundurkach! Przygotowane w szybkowarze smakują równie wybornie jak z piekarnika.Fantastycznie sprawdzą się jako dodatek do dań głównych. Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 19 min Zobacz więcej
Zanim zacznę gotować kapustę kiszoną, zawsze jej kosztuję. Jeśli jest bardzo kwaśna, przelewamją zimną wodą, aby straciła na kwasowości. Do gotowania czasem dorzucam parę suszonych grzybków. Smakuje Zobacz więcej
Ziarna pszenicy są niezbędne do zrobienia tradycyjnej, świątecznej kutii. Wykorzystanie szybkowaru skraca czas ich gotowania o ponad połowę.Zatem do dzieła! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 45 min Zobacz więcej
być wewnątrz kalafiora) opłucz kalafior pod zimną wodą i włóż do szybkowaru dolej zimną wodę i gotuj po ugotowaniu natychmiast wyjmij Kalafior w wodzie z octem. Umyta i wypłukana główka kalafiora w Zobacz więcej
średniej wielkościziemniaki (ok. 130g/szt) - ilość dowolna - obierz lub pozostaw w łupinkach, każdy pokrój na 8 równych części sól - opcjonalnie Przygotowanie ziemniaki ułóż na koszyczku do Zobacz więcej
do smaku 2 litry wrzącej wody oliwa + masło do smażenia Przygotowanie rozgrzej tłuszcz w szybkowarze dodaj cebulę, por, czosnek i łodygi pietruszki, chwilkę podsmażaj dodaj seler naciowy, koper Zobacz więcej
Bulwy selera gotuję zawsze na niskim ciśnieniu, dzięki temu dogotowują się równomiernie, zachowują ładną formę i estetyczny wygląd (wysokie ciśnienie rozgotuje selery z zewnątrz, pozostawiając środek Zobacz więcej
Uwielbiam pietruszkę - ugotowaną w całości, w zupach, czy też w różnego rodzaju sałatkach! Korzeń pietruszki to bogactwo cennych składników i minerałów - nic,tylko zajadać. Pietruszki nigdy nie Zobacz więcej
, podobnie jak podczas gotowania ryżu białego (patrzGotujemy biały ryż basmati), przekładam je do naczynia żaroodpornego, zalewam wodą zgodnie z proporcjami z przepisu, wstawiam do szybkowaru i Zobacz więcej
sól - opcjonalnie 200 ml zimnej wody Przygotowanie do szybkowaru wlej wodę pokrojoną cukinię rozłóż na koszyczku wstaw koszyczek do garnka i gotuj Cukinia dobrze ugotowana - jasna obwódka wokół Zobacz więcej
Kto z nas nie uwielbia pachnących różyczek kalafiora z roztopionym masełkiem i solą lub z masełkiem i bułką tartą?! MMMMM... pychota! W szybkowarze kalafior w różyczkach gotuje się nadzwyczaj krótko i Zobacz więcej
Kiedyś, aby ugotować grzyby suszone do miękkosci, moczyłam je całą noc w wodzie. Odkąd mam szybkowar,w ogóle tego nie robię. Po prostu wrzucam grzybkido szybkowaru, zalewam zimną wodą i gotuję Zobacz więcej
, dopiero wtedy pokrój na półplasterki do szybkowaru wlej 200 ml zimnej wody, wstaw nóżkę i ustaw na niej koszyczek na koszyczek przełóż pokrojoną dynię zamknij szczelnie szybkowar i gotuj zgodnie z Zobacz więcej
Gotowania 5 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj. rozgrzej szybkowar do rozgrzanego szybkowaru dodaj masło gdy masło będzie rozgrzane, dodaj Zobacz więcej
Zaglądam do lodówki, a tam piękna, zielona fasolka szparagowa! Gotuję ją zatem i robię przepis dla Was, bo jak wiadomo, teraz jest sezon! Ugotowanie fasolki szparagowej w szybkowarze zajmuje Zobacz więcej
ugotowaniu wyjmij naczynie, odparuj kaszę (tzn. pozwól, aby cała para z niej uszła) przykryj pokrywką lub folią aluminiową i pozostaw na ok. 10 minut Ugotowana kasza Quinoa przed i po ugotowaniu Zobacz więcej