gotowanie w szybkowarze

Marchewka to niezwykle bogate źródło karotenu, zatem kochani - jedzmy, jedzmy i jeszcze raz jedzmy duuuużżżo marchewki! Nie pozbawiajcie marchewki skórki, gdyż to właśnie pod nią kryje się bogactwo Zobacz więcej
Sądzę, że może Was zastanawiać, jaki sens ma gotowanie maku w szybkowarze, jeśli czas jego gotowania pokrywa się mniej więcej z czasem gotowania metodą tradycyjną. Otóż gotując mak w szybkowarze, nie Zobacz więcej
Uwielbiam ziemniaki w mundurkach! Przygotowane w szybkowarze smakują równie wybornie jak z piekarnika.Fantastycznie sprawdzą się jako dodatek do dań głównych. Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 19 min Zobacz więcej
Zanim zacznę gotować kapustę kiszoną, zawsze jej kosztuję. Jeśli jest bardzo kwaśna, przelewamją zimną wodą, aby straciła na kwasowości. Do gotowania czasem dorzucam parę suszonych grzybków. Smakuje Zobacz więcej
Ziarna pszenicy są niezbędne do zrobienia tradycyjnej, świątecznej kutii. Wykorzystanie szybkowaru skraca czas ich gotowania o ponad połowę.Zatem do dzieła! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 45 min Zobacz więcej
Kalafior to bogactwo witamin i minerałów. Jest niezwykle subtelny w smaku, a w połączeniu z masłem i solą nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Główkę kalafiora gotuję zawsze bezpośrednio w wodzie. Zobacz więcej
dania przy zastosowaniu niemalże dowolnej techniki obróbki termicznej. Ziemniaki ugotowane w kawałkach wspaniale nadadzą się jako dodatek do dań głównych, do purée i wszelkiego rodzaju sałatek. Zobacz więcej
Kluczem do przygotowaniasmacznego wywaru warzywnego jest zastosowaniedużej ilości warzyw, ziół i przypraw. Warzywa, podsmażonetuż przed gotowaniem,uwalniająswoje cudowne aromaty, intensyfikując smak Zobacz więcej
bez oporu, to nie ma żadnych wątpliwości, że gotowanie jest zakończone. Jeśli Twoje bulwy wymagają dłuższego czasu gotowania, być może cała woda odparuje i będzie trzeba uzupełnić jej ilość. Poznasz Zobacz więcej
Uwielbiam pietruszkę - ugotowaną w całości, w zupach, czy też w różnego rodzaju sałatkach! Korzeń pietruszki to bogactwo cennych składników i minerałów - nic,tylko zajadać. Pietruszki nigdy nie Zobacz więcej
, podobnie jak podczas gotowania ryżu białego (patrzGotujemy biały ryż basmati), przekładam je do naczynia żaroodpornego, zalewam wodą zgodnie z proporcjami z przepisu, wstawiam do szybkowaru i Zobacz więcej
w smaku Cukinia rozgotowana jest: rozmiękła i wodnista pozbawiona smaku łamliwa i rozpadająca się w jednolitym zielonym kolorze Cukinia surowa Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 17 sek Otwieranie Zobacz więcej
Kto z nas nie uwielbia pachnących różyczek kalafiora z roztopionym masełkiem i solą lub z masełkiem i bułką tartą?! MMMMM... pychota! W szybkowarze kalafior w różyczkach gotuje się nadzwyczaj krótko i Zobacz więcej
Kiedyś, aby ugotować grzyby suszone do miękkosci, moczyłam je całą noc w wodzie. Odkąd mam szybkowar,w ogóle tego nie robię. Po prostu wrzucam grzybkido szybkowaru, zalewam zimną wodą i gotuję Zobacz więcej
z niej przygotować purée lub pastę warzywną np. do warzyw lub tofu, albo teżwykorzystać jako wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek. Składniki 1 dynia piżmowa ok. 700 g/szt 200 ml zimnej Zobacz więcej
i przepłukuję ją ze 2-3 razy. Za każdym razem odlewam 'brudną' wodę przez sitko. Następnie, podobnie jak podczas gotowania ryżu (patrz Gotujemy biały ryż basmati), przekładam ją do naczynia Zobacz więcej
Przygotowania do Świąt czas zacząć! Lada dzień ten przepis będzie dla Was jak znalazł.Każdy, kto gotował buraczki w łupinkach, wie, że jest to dość czasochłonne. Ale nie z użyciemszybkowaru!Oto,jak Zobacz więcej
: 6.64 g Błonnik: 2.6 Wapń: 47 mg Żelazo: 0.79 mg Magnez: 21 mg Fosfor: 66 mg Potas: 316 mg Sód: 33 mg Cynk: 0.41 mg Wit. C: 89.2 mg Brokuł jest niemalże zawsze w mojej lodówce. Serwuję go jako Zobacz więcej
Czy jest coś smaczniejszego od rosołu drobiowego z domowym makaronem.Jako, że jest to zupa numer jeden -królująca na naszych stołach niemalże w każdą niedzielę, święta i przy wszelkiego rodzaju Zobacz więcej
Wywar drobiowy to niezbędna baza do licznych potraw w każdej kuchni. W mojej wersji, wychodzi on bardzo aromatyczny, delikatnie winny, lekko grzybowy i ogólnie bardzo subtelny w smaku. Gotując wywary, Zobacz więcej