gotowanie w szybkowarze

{{headerMessage}}
Marchewka to niezwykle bogate źródło karotenu, zatem kochani - jedzmy, jedzmy i jeszcze raz jedzmy duuuużżżo marchewki! Nie pozbawiajcie marchewki skórki, gdyż to właśnie pod nią kryje się bogactwo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Młody bób prosto ze strączków - czekałam na tę pyszność cały rok! Wy też? Gotowanie bobu w szybkowarze odbywa się ekspresowo -pół minutyi gotowy! Wyłuskany bób wrzucam na wrzątek i dodaję troszkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sądzę, że może Was zastanawiać, jaki sens ma gotowanie maku w szybkowarze, jeśli czas jego gotowania pokrywa się mniej więcej z czasem gotowania metodą tradycyjną. Otóż gotując mak w szybkowarze, nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciecierzyca - boska roślina strączkowa! Przepyszna i mega zdrowa! Można ją zajadać łyżkami zaraz po ugotowaniu. Przeważnie przygotowuje z niej hummus, który jest wspaniałym dodatkiem do wielu dań. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam ziemniaki w mundurkach! Przygotowane w szybkowarze smakują równie wybornie jak z piekarnika.Fantastycznie sprawdzą się jako dodatek do dań głównych. Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 19 min Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zanim zacznę gotować kapustę kiszoną, zawsze jej kosztuję. Jeśli jest bardzo kwaśna, przelewamją zimną wodą, aby straciła na kwasowości. Do gotowania czasem dorzucam parę suszonych grzybków. Smakuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ziarna pszenicy są niezbędne do zrobienia tradycyjnej, świątecznej kutii. Wykorzystanie szybkowaru skraca czas ich gotowania o ponad połowę.Zatem do dzieła! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 45 min Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kalafior to bogactwo witamin i minerałów. Jest niezwykle subtelny w smaku, a w połączeniu z masłem i solą nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Główkę kalafiora gotuję zawsze bezpośrednio w wodzie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dania przy zastosowaniu niemalże dowolnej techniki obróbki termicznej. Ziemniaki ugotowane w kawałkach wspaniale nadadzą się jako dodatek do dań głównych, do purée i wszelkiego rodzaju sałatek. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAMTUTAJ Składniki 2 cebule, obierz i pokrój w talarki 1 por -tylko biała część, pokrój w talarki 1 - 2 ząbki czosnku, obierz i rozgnieć 5 łodygświeżej zielonej pietruszki lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bez oporu, to nie ma żadnych wątpliwości, że gotowanie jest zakończone. Jeśli Twoje bulwy wymagają dłuższego czasu gotowania, być może cała woda odparuje i będzie trzeba uzupełnić jej ilość. Poznasz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam pietruszkę - ugotowaną w całości, w zupach, czy też w różnego rodzaju sałatkach! Korzeń pietruszki to bogactwo cennych składników i minerałów - nic,tylko zajadać. Pietruszki nigdy nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, podobnie jak podczas gotowania ryżu białego (patrzGotujemy biały ryż basmati), przekładam je do naczynia żaroodpornego, zalewam wodą zgodnie z proporcjami z przepisu, wstawiam do szybkowaru i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w smaku Cukinia rozgotowana jest: rozmiękła i wodnista pozbawiona smaku łamliwa i rozpadająca się w jednolitym zielonym kolorze Cukinia surowa Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 17 sek Otwieranie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kto z nas nie uwielbia pachnących różyczek kalafiora z roztopionym masełkiem i solą lub z masełkiem i bułką tartą?! MMMMM... pychota! W szybkowarze kalafior w różyczkach gotuje się nadzwyczaj krótko i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedyś, aby ugotować grzyby suszone do miękkosci, moczyłam je całą noc w wodzie. Odkąd mam szybkowar,w ogóle tego nie robię. Po prostu wrzucam grzybkido szybkowaru, zalewam zimną wodą i gotuję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z niej przygotować purée lub pastę warzywną np. do warzyw lub tofu, albo teżwykorzystać jako wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek. Składniki 1 dynia piżmowa ok. 700 g/szt 200 ml zimnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybki i uniwersalny przecier pomidorowy. Fantastycznie nadaje się do zupy pomidorowej lub sosu. Po krótkim odparowaniu można uzyskać gęstą konsystencję. Tak powstały sos skomponuje się wspaniale z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zaglądam do lodówki, a tam piękna, zielona fasolka szparagowa! Gotuję ją zatem i robię przepis dla Was, bo jak wiadomo, teraz jest sezon! Ugotowanie fasolki szparagowej w szybkowarze zajmuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i przepłukuję ją ze 2-3 razy. Za każdym razem odlewam 'brudną' wodę przez sitko. Następnie, podobnie jak podczas gotowania ryżu (patrz Gotujemy biały ryż basmati), przekładam ją do naczynia Zobacz więcej