gotowanie ziemniakow w szybkowarze

Wiem że nie każdy lubi ale ja akurat uwielbiam. Gotowane pieczone w sosie koperkowym chrzanowym wszystkie :-) . Dziś gotowane i pieczone w sosie własnym. Składniki: 3 ozory wieprzowe Marchew Zobacz więcej
Jak wiecie bardzo lubię naturalne sposoby na wszystko co możliwe. Pisałam Wam już o kosmetykach, które można wykonać samemu w domu, oraz o domowych środkach czystości. Dziś kolej na gotowanie, a Zobacz więcej
Witajcie Kochani, W naszym życiu dużo się teraz dzieje. Niebawem powiększy się nam zespół bloga, gdyż spodziewamy się Małego Cudu. Odliczamy już dni do tego niesamowitego wydarzenia. :) W związku z Zobacz więcej
Takie placki zazwyczaj robię jak zostają ugotowane ziemniaki.Wystarczy ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajko , mąkę i prawie gotowe.Takie placuszki są już na blogu [kilk], ale te są bez Zobacz więcej
Składniki: 1 jajo 1 cebulka 20g masła 500g ziemniaków 120g mąki pszennej szczypta soli i pieprzu olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę do ziemniaków. Cebulkę Zobacz więcej
Wegańskie placki z gotowanych ziemniaków Składniki: 0,5 kg ugotowanych zimnych ziemniaków 3-4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej bułka tarta* pieprz* sól *- opcjonalnie Przygotowanie: Zobacz więcej
Witajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznego mięsa z warzywami gotowanego w szybkowarze. Mięso jest kruche, soczyste i najważniejsze nie smażone. Mięso można podawać z kaszą lub ryżem. Na Zobacz więcej
Dziś kolejna odsłona placków ziemniaczanych – tym razem dietetyczne placki z gotowanych ziemniaków. Są sycące, a wcale nie zawierają dużo kalorii. Dodałam do nich mąkę żytnią, jajko, margarynę w Zobacz więcej
Bardzo lubię proste posiłki przygotowane ze składników, które zazwyczaj mamy w domu. Dziś mam dla Was pomysł na bardzo smaczny obiad - z gotowanych ziemniaków upiekłam placuszki z trzema rodzajami Zobacz więcej
Składniki: łopatka bez kości 1 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, ząbki czosnku 8 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, ziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kolendra cała 1 Zobacz więcej
Mój występ w "Dzień dobry TVN"*; Na początku lutego po raz drugi odwiedziłam studio "Dzień dobry TVN", by ugotować kilka retro smaczków. Mimo iż menu składało się tylko z trzech potraw, długo nad nim Zobacz więcej
Groch zielony łuskany wszystkim dobrze znany! :) Można przyrządzić z niego fantastyczną grochówkę. Z tego samego grochu, gotowanego krócej i w mniejszej ilości wody można również wyczarować smakowite Zobacz więcej
Szybki i uniwersalny przecier pomidorowy. Fantastycznie nadaje się do zupy pomidorowej lub sosu. Po krótkim odparowaniu można uzyskać gęstą konsystencję. Tak powstały sos skomponuje się wspaniale z Zobacz więcej
Sposób na niezjedzone ziemniaki z obiadu. Placki są delikatne i fajnie chrupiące. Polecam Składniki: 0,5 kg ugotowanych ziemniaków 2 jajka 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka sezamu 1 łyżeczka mąki Zobacz więcej
Chyba nikogo nie dziwi, że na pierwszy ogień poszły ziemniaki! Kochamy ziemniaki! Ziemniak jest stałym bywalcem naszej kuchni. Nie wiem czy wiecie, ale w Polsce spożywa się go najwięcej w całej Zobacz więcej
Uwielbiam ziemniaki w mundurkach! Przygotowane w szybkowarze smakują równie wybornie jak z piekarnika.Fantastycznie sprawdzą się jako dodatek do dań głównych. Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 19 min Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych sposobów na wykorzystanie, pozostałych z obiadu, gotowanych ziemniaków. Pyszne placki, bardzo proste i szybkie. Tym razem zajadaliśmy je z sosem tzatziki. składniki: około 1/2 Zobacz więcej
Wywar wołowy gotujemy zazwyczaj na mostku, łacie lub goleni. Są to większe kawałki mięsa wymagające dość długiej obróbki termicznej. Aby przyspieszyć gotowanie, kroję mięso na plastry o grubości ok. 1 Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu przestałam wyrzucać resztki z jedzenia. W grudniu ubiegłego roku brałam udział w konkursie organizowanym przez Interię. Była do akcja związana z odpadkami z jedzenia. Bardzo dużo Zobacz więcej
Marchewka to niezwykle bogate źródło karotenu, zatem kochani - jedzmy, jedzmy i jeszcze raz jedzmy duuuużżżo marchewki! Nie pozbawiajcie marchewki skórki, gdyż to właśnie pod nią kryje się bogactwo Zobacz więcej