gotowanie ziemniakow w szybkowarze

Wiem że nie każdy lubi ale ja akurat uwielbiam. Gotowane pieczone w sosie koperkowym chrzanowym wszystkie :-) . Dziś gotowane i pieczone w sosie własnym. Składniki: 3 ozory wieprzowe Marchew Zobacz więcej
Witajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznego mięsa z warzywami gotowanego w szybkowarze. Mięso jest kruche, soczyste i najważniejsze nie smażone. Mięso można podawać z kaszą lub ryżem. Na Zobacz więcej
Takie placki zazwyczaj robię jak zostają ugotowane ziemniaki.Wystarczy ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajko , mąkę i prawie gotowe.Takie placuszki są już na blogu [kilk], ale te są bez Zobacz więcej
Składniki: 1 jajo 1 cebulka 20g masła 500g ziemniaków 120g mąki pszennej szczypta soli i pieprzu olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę do ziemniaków. Cebulkę Zobacz więcej
Szybki i uniwersalny przecier pomidorowy. Fantastycznie nadaje się do zupy pomidorowej lub sosu. Po krótkim odparowaniu można uzyskać gęstą konsystencję. Tak powstały sos skomponuje się wspaniale z Zobacz więcej
Groch zielony łuskany wszystkim dobrze znany! :) Można przyrządzić z niego fantastyczną grochówkę. Z tego samego grochu, gotowanego krócej i w mniejszej ilości wody można również wyczarować smakowite Zobacz więcej
Bardzo lubię proste posiłki przygotowane ze składników, które zazwyczaj mamy w domu. Dziś mam dla Was pomysł na bardzo smaczny obiad - z gotowanych ziemniaków upiekłam placuszki z trzema rodzajami Zobacz więcej
Dziś kolejna odsłona placków ziemniaczanych – tym razem dietetyczne placki z gotowanych ziemniaków. Są sycące, a wcale nie zawierają dużo kalorii. Dodałam do nich mąkę żytnią, jajko, margarynę w Zobacz więcej
Składniki: łopatka bez kości 1 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, ząbki czosnku 8 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, ziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kolendra cała 1 Zobacz więcej
Mój występ w "Dzień dobry TVN"*; Na początku lutego po raz drugi odwiedziłam studio "Dzień dobry TVN", by ugotować kilka retro smaczków. Mimo iż menu składało się tylko z trzech potraw, długo nad nim Zobacz więcej
Rosół wołowy - stały bywalec polskiej kuchni. Wyśmienicie smakuje czysty, podany w bulionówkach lub tradycyjnie -z domowym makaronem. Gotowanie wywaru przebiega w dwóch etapach: w pierwszym Zobacz więcej
Wywar wołowy gotujemy zazwyczaj na mostku, łacie lub goleni. Są to większe kawałki mięsa wymagające dość długiej obróbki termicznej. Aby przyspieszyć gotowanie, kroję mięso na plastry o grubości ok. 1 Zobacz więcej
Sposób na niezjedzone ziemniaki z obiadu. Placki są delikatne i fajnie chrupiące. Polecam Składniki: 0,5 kg ugotowanych ziemniaków 2 jajka 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka sezamu 1 łyżeczka mąki Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych sposobów na wykorzystanie, pozostałych z obiadu, gotowanych ziemniaków. Pyszne placki, bardzo proste i szybkie. Tym razem zajadaliśmy je z sosem tzatziki. składniki: około 1/2 Zobacz więcej
Wywar na żeberkach wołowych - niezastąpiona baza wielu wspaniałych zup kuchni polskiej. Wywar wzbogaciłam kostkami ogonowymi oraz wędzonymi żeberkami wieprzowymi. Ty oczywiście możesz zrobić wywar Zobacz więcej
Młody bób prosto ze strączków - czekałam na tę pyszność cały rok! Wy też? Gotowanie bobu w szybkowarze odbywa się ekspresowo -pół minutyi gotowy! Wyłuskany bób wrzucam na wrzątek i dodaję troszkę Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu przestałam wyrzucać resztki z jedzenia. W grudniu ubiegłego roku brałam udział w konkursie organizowanym przez Interię. Była do akcja związana z odpadkami z jedzenia. Bardzo dużo Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja jak widzę kartacze/pyzy okraszone cebulką i nie daj boże skwarkami, dostaję nagłego, niepowstrzymanego ślinotoku. Jasne, łatwo jest wejść w posiadanie takich pyszności w Zobacz więcej
Do piernika ziemniaczanego najlepiej użyć świeżo gotowanych ziemniaków, ponieważ najlepiej się je rozgniata. Przepis został też przetestowany na ziemniakach ugotowanych dnia poprzedniego i jest równie Zobacz więcej
Ciecierzyca - boska roślina strączkowa! Przepyszna i mega zdrowa! Można ją zajadać łyżkami zaraz po ugotowaniu. Przeważnie przygotowuje z niej hummus, który jest wspaniałym dodatkiem do wielu dań. Zobacz więcej