Przepis na gotowanie ziemniakow w szybkowarze

Uwielbiam ziemniaki w mundurkach! Przygotowane w szybkowarze smakują równie wybornie jak z piekarnika.Fantastycznie sprawdzą się jako dodatek do dań głównych. Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 19 min Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Szynkowar czy szybkowar?

Szynkowar czy szybkowar? 3859

Odpowiem jednym zdaniem : jeden i drugi garnek to skarb w domu. Szybkowar posiadam od dawna natomiast szynkowar od kilkunastu dni i teraz wiem ze nie rozstała bym się ani z jednym ani z drugim. Po Zobacz więcej
Chyba nikogo nie dziwi, że na pierwszy ogień poszły ziemniaki! Kochamy ziemniaki! Ziemniak jest stałym bywalcem naszej kuchni. Nie wiem czy wiecie, ale w Polsce spożywa się go najwięcej w całej Zobacz więcej
Sądzę, że może Was zastanawiać, jaki sens ma gotowanie maku w szybkowarze, jeśli czas jego gotowania pokrywa się mniej więcej z czasem gotowania metodą tradycyjną. Otóż gotując mak w szybkowarze, nie Zobacz więcej
Oto niezawodny, ekspresowy i uniwersalny sposób gotowania ryżu w szybkowarze.Przepis ten wzniesie Twoje umiejętności o poziom wyżej. Kiedy opanujesz tę nową metodę gotowania ryżu, będziesz w stanie, Zobacz więcej
Kiedyś, aby ugotować grzyby suszone do miękkosci, moczyłam je całą noc w wodzie. Odkąd mam szybkowar,w ogóle tego nie robię. Po prostu wrzucam grzybkido szybkowaru, zalewam zimną wodą i gotuję Zobacz więcej
Uwielbiam pietruszkę - ugotowaną w całości, w zupach, czy też w różnego rodzaju sałatkach! Korzeń pietruszki to bogactwo cennych składników i minerałów - nic,tylko zajadać. Pietruszki nigdy nie Zobacz więcej
Kalafior to bogactwo witamin i minerałów. Jest niezwykle subtelny w smaku, a w połączeniu z masłem i solą nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Główkę kalafiora gotuję zawsze bezpośrednio w wodzie. Zobacz więcej
Przyznam szczerze, że podczas nauki gotowania ryżu w szybkowarze musiałam się nieźle nagimnastykować.Testowałam różne opcje z uporem osła, tak długo, aż ryż mi się skończył i był jego pełny Zobacz więcej
Wiem że nie każdy lubi ale ja akurat uwielbiam. Gotowane pieczone w sosie koperkowym chrzanowym wszystkie :-) . Dziś gotowane i pieczone w sosie własnym. Składniki: 3 ozory wieprzowe Marchew Zobacz więcej
Witajcie po krótkiej przerwie urlopowej! :-) Dziś mam dla Was gotowanie białej kapusty głowiastej na gołąbki - młodej i późnej. Każdy chyba lubi gołąbki. Niestety, proces przygotowywania tego dania Zobacz więcej
Święta Wielkanocne lada dzień! Zatem czas na gotowanie jajek, które bedą królowały na naszych stołach. Jeśli masz szybkowar i nigdy nie gotowałeś w nim jajek, to być może czujesz w tej chwili ogromne Zobacz więcej
Kto z nas nie uwielbia pachnących różyczek kalafiora z roztopionym masełkiem i solą lub z masełkiem i bułką tartą?! MMMMM... pychota! W szybkowarze kalafior w różyczkach gotuje się nadzwyczaj krótko i Zobacz więcej
Czy jest coś smaczniejszego od rosołu drobiowego z domowym makaronem.Jako, że jest to zupa numer jeden -królująca na naszych stołach niemalże w każdą niedzielę, święta i przy wszelkiego rodzaju Zobacz więcej
Młody bób prosto ze strączków - czekałam na tę pyszność cały rok! Wy też? Gotowanie bobu w szybkowarze odbywa się ekspresowo -pół minutyi gotowy! Wyłuskany bób wrzucam na wrzątek i dodaję troszkę Zobacz więcej
Zanim zacznę gotować kapustę kiszoną, zawsze jej kosztuję. Jeśli jest bardzo kwaśna, przelewamją zimną wodą, aby straciła na kwasowości. Do gotowania czasem dorzucam parę suszonych grzybków. Smakuje Zobacz więcej
Galaretka z "nóżek chodziła" za mną :) :) Musiałam ją zrobić, pomimo, że nie miałam golonki , ale tylko nóżki :( I była udana. Po wystudzeniu galaretce nic nie brakowało, palce lizać. A jedyną wadą Zobacz więcej
Ziemniaki ugotowane w ten sposób dodaję do różnego rodzaju zup, np. do kapuśniaku lub ogórkowej. Gotuję je pokrojone w kostkę również do przepisów, w których ważne jest, aby ziemniaki miały ładną Zobacz więcej
Wywar drobiowy to niezbędna baza do licznych potraw w każdej kuchni. W mojej wersji, wychodzi on bardzo aromatyczny, delikatnie winny, lekko grzybowy i ogólnie bardzo subtelny w smaku. Gotując wywary, Zobacz więcej
Ciecierzyca - boska roślina strączkowa! Przepyszna i mega zdrowa! Można ją zajadać łyżkami zaraz po ugotowaniu. Przeważnie przygotowuje z niej hummus, który jest wspaniałym dodatkiem do wielu dań. Zobacz więcej