gotuj i chudnij

Dietolog
Dietolog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietolog
Jedz i chudnij - PIECZONE PĄCZKI

Jedz i chudnij - PIECZONE PĄCZKI 98

Pączki są słodkie, tłuste i kaloryczne. Nie jest to deser wskazany dla diabetyków, jednak raz w roku każdy ma na nie ochotę. Cukiernie bombardują nas zapachem i promocjami, z internetów wylewa się Zobacz więcej
Łosoś. Ryba, która szczyci się popularnością, nawet wśród osób nie przepadających za rybami. Cieszy wyjątkowym smakiem, kusi pomarańczowym kolorem i co dla wielu jest ważne - cechuje się małą ilością Zobacz więcej
Zainspirowana zapiekanką podpatrzoną u Gordona Ramsaya przedstawiam Wam dziś fantastyczny deser, bądź też jeśli wolicie śniadanie na słodko. Rabarbar zapiekany z marynowanym imbirem pod kruszonką z Zobacz więcej
Dietolog
Dietolog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietolog
Jedz i chudnij - SERO-MAKO-SZARLOTKA

Jedz i chudnij - SERO-MAKO-SZARLOTKA 70

Lubicie sernik? To pytanie retoryczne, pewnie większość z nas go lubi. Ale kiedy na stole pojawiają się jeszcze makowiec i szarlotka, to czy umiecie się bez wahania zdecydować? A może tak jak ja, Zobacz więcej
Dietolog
Dietolog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietolog
Jedz i chudnij - MIGDAŁOWA SZARLOTKA

Jedz i chudnij - MIGDAŁOWA SZARLOTKA 41

Ciastem, bez którego nie wyobrażam sobie świąt jest szarlotka. To takie banalne, jednak ja uwielbiam jabłka, bo są polskie, łatwo dostępne, nie przemierzają tysięcy kilometrów zanim je kupię i są Zobacz więcej
Zapewne mitem jest to że nie należy jeść po godzinie osiemnastej czy niejedzenie kolacji wcale, jeśli stosujecie tą zasade to popełniacie pdstawowy błąd który tak naprawde spowalnia wasze odchudzanie Zobacz więcej
Jak już wspominałam w moich wcześniejszych artykułach aby chudnąć trzeba jeść. Dlatego należy rozpocząć dzień od dobrze zbilansowanego śniadania. Pamiętaj aby dobierać takie składniki które Zobacz więcej
Lubicie łososia? Poszukujecie nowego przepisu na danie z tą smaczną rybą? Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Możecie wykorzystać także nieco tańszego pstrąga łososiowego, efekt będzie podobny. Ja Zobacz więcej
Zielono mi! Wszystko na zielono! Ryba w pistacjowym pesto, mus z rzeżuchy i szpinaku, no i ryż z dodatkiem brokuła, a jako dodatek mizeria z ogórka pokrojonego wzdłuż na wstążki. Smakowicie wygląda, Zobacz więcej
Lubię przyrządzać ryby w prosty sposób, żeby nie tłumić jej delikatnego smaku. W tym przepisie wbijam w halibuta ziołowe szpikulce, obsmażam go krótko na grillowej patelni, a potem zapiekam w Zobacz więcej
Zielona herbata jest najzdrowszym napojem na świecie. Jest naładowana przeciwutleniaczami i różnych substancji, które korzystnie wpływają na nasz stan zdrowia. Liczne badania wykazały, że zielona Zobacz więcej
Sushi traktuję jako danie na specjalne okazje. Dopiero kilka lat temu, pracując z Azjatami, pierwszy raz miałam styczność z zawijanymi w morskie algi rybami i ryżem. Nie umiałam posługiwać się Zobacz więcej
Aby zdrowo się odżywiać nie potrzebne nam są wyszukane drogie produkty czy cud diety, wystarczy zastąpić te niezdrowe składniki na te zdrowe i cieszyć się długim zdrowym życiem a przy okazji tracić Zobacz więcej
Dziś oprócz przepisu, trochę o inspiracjach na rybne dania. Często mnie pytacie skąd biorę pomysły na posiłki z rybą w roli głównej. Skłamałabym, gdybym powiedziała, że z głowy, bo wzoruję się na Zobacz więcej
Mięso mielone nie musi być nudne. Mielone z indyka jest zdrowe i chude, szkoda go smażyć na patelni w panierce i podawać w postaci nudnego kotleta mielonego. Wystarczy trochę warzyw, owoce i można Zobacz więcej
JEDZ I CHUDNIJ- CO JEŚĆ NA KOLACJE – GRILOWANY BAKŁAZAN Z SAŁATKĄ CAPRESE Jak już wcześniej wspominałam kolacja powinna być lekka i niskokaloryczna, powinniśmy też ograniczyć węglowodany. Dziś Zobacz więcej
JEDZ I CHUDNIJ – CO JEŚĆ NA KOLACJE ABY CHUDNĄĆ ? Kolacja powinna być lekka i składać się z niskokalorycznych produktów, wanże jest aby unikać lub ograniczać spoyżwanie węglowodanów i zastosować się Zobacz więcej
Mielone mięso nie musi być nudne. Zobaczcie jakie piękne wieżyczki wyczarowałam z mielonego mięsa wołowego i pasternaku. Pasternak dumnie wraca na nasze stoły, jest podobny do pietruszki (babcia Zobacz więcej
Ostatni piątek tego roku i zarazem ostatni tegoroczny wpis w ramach Fish Friday chciałabym uczcić łososiem w cieście francuskim na kalafiorowym puree. Danie jest absolutnie fantastyczne, delikatny Zobacz więcej
Wiem, że wiele osób uwielbia łososia, często też dajecie wyraz Waszym upodobaniom w komentarzach czy wiadomościach prywatnych. Dlatego dziś nowy pomysł na jego przygotowanie. Proponuję Wam połączenie Zobacz więcej