gotuję bo lubię

Lubię gotować. Ale nie dla siebie. Dla siebie lubię eksperymentować, czytać, degustować, poszerzać swoją wiedzę o nowości kulinarne. Najbardziej lubię gotować dla prawdziwych facetów. Jacy to są? Zobacz więcej
Poniżej przepis na gotowaną kukurydzę lub kukurydzę z grilla, z dodatkiem masełka czosnkowego. Składniki: kolba kukurydzy 1/3 kostki masła świeża natka pietruszki 2 ząbki czosnku szczypta soli Zobacz więcej
Zdrowe, łatwe, niedrogie, pyszne, wilgotne. Tak mogę okręślić domową wędlinę - gotowaną szynkę wieprzową. Można też zamiennie użyć grubszego schabu. To drugi przepis na blogu na gotowaną szynkę, Zobacz więcej
upieczony batat (po obraniu i upieczeniu warzył 150 g) 1 szklanka tapioki 1 białko szczypta soli 3 łyżki startego parmezanu (opcja) Batata miksujemy lub rozdrabniamy, dodajemy białko i mąkę. Solimy. Zobacz więcej
Jeśli mieszkasz w Warszawie, lubisz gotować, ale czasem po prostu brakuje Ci na to czasu i pomysłów, mamy dla Ciebie niespodziankę. Menu Domowe, z którym od pewnego czasu współpracujemy, dostarczy do Zobacz więcej
Kukurydza z masłem (gotowana lub z grilla) - KulinarnePrzeboje.pl Menu Skip to content Główna Sałatki i surówki Sałatki do grilla Przekąski na imprezę Obiady Słodkości Współpraca Kukurydza z masłem Zobacz więcej
Świąteczne prezenty dla osób lubiących gotować | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Sałatki Zobacz więcej
Przygotowywane przez nas ryby będą smaczniejsze i nie stracą witaminy B1, jeżeli będziemy ją gotować lub smażyć krótko, a raz przyrządzoną nie będziemy odgrzewać. Warto pamiętać o tym podczas Zobacz więcej
Nie przepadam za słodkimi zupami i właściwie nigdy żadnej sama nie zrobiłam. Zdarzyło mi się tylko spróbować taką u kogoś i niestety nigdy nie byłam nią zachwycona. Dlatego też moja zupa dyniowa jest Zobacz więcej
Lasy pełne grzybów, tylko zbierać, pichcić i wcinać. Oto szybka potrawa świetnie sprawdzi się jako obiad. Jeżeli brak nieopodal lasów świetną alternatywąbędąpieczarki – także sprawdzona pychota. Zobacz więcej
Lubię to! co robię, czyli gotowanie, smakowanie i prowadzenie bloga… | glinianytalerzyk glinianytalerzyk Ceramiczne poszukiwania pysznych smaków Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Zobacz więcej
jego użyciu, jest niezwykle proste: zeskrobujemy z kamienia resztki (to, co zostanie wytopi się przy kolejnym użyciu) lub poprostumyjemy w zwykłej wodzie bez użycia detergentów. Dobra ale co na Zobacz więcej
Być może nie bardzo to po mnie widać, ale staram się gotować zdrowo i dietetycznie. Kupuję składniki niskokaloryczne, dobrej jakości, staram się wybierać ekologiczne produkty, a przy tym jednocześnie Zobacz więcej
TURBO- czyli w pośpiechu UWAGA! Jeśli macie specjalną strzykawkę do ostrzykiwania mięs lub nawet zwykłą, apteczną strzykawkę z grubszą igłą (rozmiar 1,5-3mm), możecie szynkę dodatkowo ostrzyknąć Zobacz więcej
Nie ma co się rozpisywać - pomysł na tę pastę nie jest mój. Zobaczyłam ten przepis i wiedziałam, że muszę go jak najszybciej wypróbować. Dzisiejsze śniadanie zawdzięczam więc w połowie jego autorce, Zobacz więcej
Tak to już jest, że drożdżowe mnie nie lubi :-( i nie wiem dlaczego? Nie wiem też co robię źle, jakie popełniam błędy ale … ale średnio co drugie drożdżowe (obojętnie jakie) mi nie wychodzi … Od Zobacz więcej
Miały być placki owsiane i mimo tego, że za oknem pogoda piękna to zachciało mi się miseczki wypełnionej po brzegi owsianką :) Nie mogłam się zdecydować na zdjęcia :) Owsianka creme brulee gotowana z Zobacz więcej
Bardzo pyszna sesja Sergi Pons dla hiszpańskiego Glamour. W roli kucharza David Gandy znalezione TU Zobacz więcej
Wersja na zimno; Kilka obgotowanych buraczków zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, dodać drobno pokrojoną cebulkę, sól, pieprz sok cytrynowy do smaku Wersja na ciepło: Buraczki wstępnie obgotować. Zobacz więcej