"graham na zakwasie"

Dobrego chleba nigdy za dużo, ten bochen polecam serdecznie. Jest zdrowy, pyszny i łatwy do zrobienia. Polecam wszystkim laikom jak i wytrawnym wypiekaczom. Orkiszowy graham na zakwasie. ROZWIŃ I Zobacz więcej
Składniki zakwas (z tego przepisu), 1 szklanka ciepła woda, 3/4 szklanki mąka graham, 3 szklanki suche drożdże, 1 łyżeczka miód, 1 łyżeczka sól, 2 łyżeczki Sposób przygotowania 1. Zakwas o Zobacz więcej
Składniki zakwas (z tego przepisu), 1 szklanka ciepła woda, 3/4 szklanki mąka graham, 3 szklanki suche drożdże, 1 łyżeczka miód, 1 łyżeczka sól, 2 łyżeczki Sposób przygotowania 1. Zakwas o Zobacz więcej
Prosty chleb, na żytnim zakwasie, z mąki graham, bez drożdży i żadnych dodatków. Pełnoziarnisty, zdrowy i do wszystkiego pasujący. Serwowałam go m.in. z moimi ulubionymi (w tym sezonie) zupami – Zobacz więcej
Ta historia zaczyna się tak. Był zakwas. Stał w lodówce i czekał. Był też hak. Nie byle jaki bo pasujący do Chef by Kenwood. I był jeszcze kminek od Appetita. Byłam też ja, leniwa niedziela i Zobacz więcej
Składniki 300g mąka graham typ 1850 120g zakwas pszeniczny 140g mąka pszenna chlebowa typ 750 250g woda 11g sól 3g drożdże instant Dobry chleb graham to dziś rzadkość. Często nie mamy świadomości , że Zobacz więcej
Chleb graham ma swoją własną historię. Nazwa graham wzięła się od pastora Sylvestra Grahama, który był jednym z pierwszych propagatorów zdrowego odżywiania. Uważał on, że należy całkowicie zrezygnować Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Graham na zakwasie

Graham na zakwasie 129

0
Postanowiłam upiec chleb na zakwasie dokładnie Graham Wiadomo młody zakwas ma tylko 4 dni im starszy tym mocniejszy ja swój dokarmiałam 2 tygodnie i dzisiaj piekę z niego chleb 1. Zakwas z lodówki: Zobacz więcej
Chleb Graham na zakwasie... Podłużny chleb z chrupiącą skórką. Upieczony z mąki pszennej Grahama. Na bazie zakwasu żytniego. Pyszny, zdrowy, domowy. Polecam! Składniki: Zaczyn: 3 łyżki zakwasu Zobacz więcej
Od blisko 1,5 roku piekę chleb na zakwasie. Przez ten czas zdążyłem już upiec wiele bochenków. Część udanych, część niestety nie. Jednak dzięki tym eksperymentom, mogę dziś podzielić się z Wami moim Zobacz więcej
O mące graham pisałam już kilkakrotnie na blogu, dlatego nie chciałabym się niepotrzebnie powtarzać. Jestem pewna, że wszyscy czytelnicy zdają sobie sprawę z tego, że jest to niezwykle zdrowa mąka i Zobacz więcej
Dziś będzie chleb - graham, pieczony na bazie zakwasu żytniego i mąki pszennej graham (typ 1850), czyli można powiedzieć, chlebek pszenno-żytni mocno razowy. Chlebek upstrzyłam dodatkami - płatkami Zobacz więcej
Uwielbiam zarówno chleby drożdżowe, jak i na zakwasie. Nie mogłam się zdecydować jaki bochenek wyczarować tym razem, dlatego zdecydowałam, że będzie nazakwasie :) myślę, że to dobry i zdrowy wybór. Zobacz więcej
! A na dowód dziś będzie drugi chleb, tym razem graham orkiszowy na zakwasie żytnio - razowym – takim samym jak poprzednio, z dodatkiem ziaren słonecznika i płatków owsianych. Zakwas Powinnam na samym Zobacz więcej
Znalazłem w szafie resztkę mąki graham, w internecie ciekawy przepis, chleb z poprzedniego wypieku się skończył, nawet w zamrażarniku już niczego nie było. Najwyższy czas piec coś nowego. Padło na Zobacz więcej
Chleb razowy graham na zakwasie | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Chleb razowy graham na zakwasie 10 maj Składniki: 350 g mąki pszennej razowej typ. 1850 (graham) 150 g mąki Zobacz więcej
Składniki 400 g mąkipszennej graham typ 1850 od Młyn Kopytowa 100 g mąki pszennej typ 650 od Młyn Kopytowa 200 g aktywnego zakwasu żytniego szczypta drożdży świeżych 300 ml letniej wody 1,5 łyżeczki Zobacz więcej
Jestem w posiadaniu mąki graham typ 1850, wygląda wspaniale, tak zdrowo, naturalnie, ekologicznie,... w poprzedmi życiu chciałabym być córką młynarza;)Wtedy to dopiero piekłabym chleby, bułeczki, Zobacz więcej
ze sklepowego. Tym razem przedstawiam chleb graham na zakwasie z dodatkiem słonecznika. Składniki: (proporcje na 2 foremki o wymiarach 31 x 14 x 6 cm) 3 łyżki dokarmionego zakwasu (jak zrobić zakwas) Zobacz więcej
Składniki: Zaczyn: 75 g aktywnego zakwasu żytniego; 75 g mąki pszennej (u mnie typ 650); 75 g przegotowanej, letniej wody. Ciasto chlebowe: 300 g mąki pszennej Grahama (typ 1850); 300 g mąki pszennej Zobacz więcej