grahamki z mąki typu 1850

motylek990
motylek990 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Arletki
Domowe grahamki

Domowe grahamki 133

0
Nie ma nic lepszego od domowego pieczywa dziś pyszne bułeczki grahamki w sam raz na kolację zapraszam :) Składniki Na 6 - 8 bułeczek zależy od wielkości 2 szklanki mąki graham typ 1850 1,5 szklanki Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Grahamki

Grahamki 67

1
Ciepła bułeczka na śniadanie mogłaby być u mnie każdego dnia nie tylko w niedzielę :) Młynomag dostarczył mi ostatnio kilka gatunków mąki więc grzechem byłoby nie piec takich bułeczek. Grahamki 4 Zobacz więcej
lubię. Składniki na bułki grahamki : 170 g mąki pszennej typ 650 320 g mąki graham (typ 1850) ok. 315 ml wody 2 łyżeczki drożdży instant 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Wykonanie ciasta na bułki Zobacz więcej
Składniki: 450 g mąki pszennej typu 1850, 100 g mąki pszennej typu 450, 150 g mąki pszennej typu 650, ok 400 ml wody, 50 g roztopionego masła, 10 g suchych drożdży instant, 1,5 łyżeczki soli, 1,5 Zobacz więcej
Majana
Majana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Majanowe Pieczenie
Grahamki

Grahamki 258

1
posmakowały. Zdrowe, o miękkim miąższu, pachnące. Smakują idealnie z wędliną, serem, a także z domowym dżemem. Wspaniałe jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Przepis znalazłam na stronie Zobacz więcej
Taki jakiś dzisiaj pieczeniowy dzień się zrobił... Były bułeczki grahamki na śniadanie i już ślad po nich zaginął... potem słodkie co nieco i jeszcze bułki na jutro, do kanapek albo porannej Zobacz więcej
AdamPiekarz
AdamPiekarz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AdamPiekarz
wytrawne grahamki

wytrawne grahamki 92

0
Składniki : 100g zakwas pszeniczny 150g mąka pszenna typ 1850 graham 300g mąka pszenna typ 500 3g drożdże instant 10g sól 10g cukier 230g woda 15g masło Tym razem proponuję zdrowe grahamki Zobacz więcej
prostu mieszając i wyrabiając wszystkie składniki. Grahamki orkiszowe Zaczyn: 120 g mąki orkiszowej graham (typ 1850) 80 g wody szczypta drożdży Połączyć drożdże z wodą, dodać mąkę i wymieszać, aż Zobacz więcej
dnia już nie chrupie ale bułeczki nadal smakują doskonale. Jestem pewna, że upiekę je jeszcze wiele razy :) Zapraszam! Składniki: 100 g zakwasu pszennego, u mnie dokarmiony 12-16 godzin wcześniej 150 Zobacz więcej
Szaro buro i ponuro, śnieg za oknem, więc zamiast iść po bułki do sklepu upiekłam grahamki. Składniki: 2 szklanki (600ml) mąki razowej TYP 1850 200 ml letniej wody 1 płaska łyżeczka soli 1,5 łyżeczki Zobacz więcej
Znów na noc rozpachniłam w domu :) Tym razem bułeczkami :) Upiekłam grahamki z tego przepisu. Nie dodałam tylko melasy i mąkę pszenną chlebową zamieniłam na mąkę 3 zboża, która w swoim składzie ma Zobacz więcej
i przyznała, że bardziej przypomina dawne bułki. Mnie też bardzo zasmakowały. Po za tym to chyba moje pierwsze bułki z dodatkiem pełnoziarnistej mąki, które na drugi dzień nie robią się twarde i Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Bułki grahamki

Bułki grahamki 217

1
Coraz trudniej kupić w sklepie pyszne grahamki. Takie bez polepszaczy i nie mrożone przez kilka miesięcy. A że, można teraz kupić mąkę graham, postanowiłam je upiec sama. Od teraz nie kupuję już Zobacz więcej
tristessa
tristessa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne misz masz
Grahamki

Grahamki 179

2
ulepicie): - 1 szklanka mąki pszennej graham- typ 1850 - 2 szklanki mąki pszennej typ 650 - 1 1/3 szklanki wody - 20 g świeżych drożdży - 1/2 łyżeczki cukru - 1 łyżeczka (płaska) soli Wykonanie: - do Zobacz więcej
. Najlepiej mi smakowały z masłem i domowym dżemem z truskawek. Spróbujcie koniecznie takie zrobić. Zapraszam :-) Składniki: - 170 g mąki pszennej typ 750Kłos-Pol - 320 g mąki pszennej typ 1850 Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Bułki grahamki

Bułki grahamki 81

0
Dzisiaj mój kolejny udział w "Wypiekaniu na śniadanie". Po raz kolejny Paweł i Magda zaproponowali przepis. Tym razem bułki grahamki. Bułki może nie wyglądają zbyt ładnie ale zapewniam Was, że smakują Zobacz więcej
, smakują przepysznie. Jedynie mąkę pszenną zamieniłam na orkiszową, a cukier na miód. Dziewczyny zjadły suche bułki na świeżo, bez dodatków, takie były dobre!:-). Grahamki orkiszowe 170 g mąki Zobacz więcej
Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Grahamki

Grahamki 73

8
właśnie grahamki. Nie są tak lekkie i puszyste jak np. te tradycyjne bułki pszenne, ale są zdrowsze, bo wypiekane z mąki o typie 1850. Bardzo polecam, szczególnie tuż po upieczeniu! Składniki: (na Zobacz więcej
abbra
abbra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje kucharzenie
Grahamki

Grahamki 536

1
Od dawna chciałam upiec grahamki. Brakowało mi tylko (albo aż) mąki. W końcu pojawiła się na pobliskim bazarku, więc nie zastanawiałam się długo, tylko od razu kupiłam cały kilogram. Do kompletu Zobacz więcej
Najlepsze grahamki, jakie do tej pory piekłam – wyszły miękkie i puszyste, zero „gniotowatości”, jak to się często zdarza przy bułkach pełnoziarnistych, ale możliwe, że to dzięki wymieszaniu mąki Zobacz więcej