granat pęczak

PRZEPIS 5-6 porcji 1kg bobu 400g kaszy pęczak 1 cebula 400ml mleczka kokosowego (1 puszka) 2 cieńsze lub 1 grubszy pęczek natki pietruszki 20-25 pomidorków koktajlowych 1 granat garść nerkowców Zobacz więcej
Dla wielbicieli kaszy polecam pyszną sałatkę z pęczaku i sera feta z dodatkiem cudownych ziaren granatu. Przepis mogło by się wydawać szalony, ale połączenie jest naprawdę idealne. Słona feta, kwaśny Zobacz więcej
Pęczak jęczmienny robi nam tę zimę. Wszedł do menu wraz z nastaniem pierwszych chłodów – jako dodatek do ciepłych sałat z korzeniowych, pieczonych z ziołami warzyw czy jako zamiennik ryżu w risotto Zobacz więcej
Pęczak jęczmienny robi nam tę zimę. Wszedł do menu wraz z nastaniem pierwszych chłodów – jako dodatek do ciepłych sałat z korzeniowych, pieczonych z ziołami warzyw lub ugotowany jak risotto, z Zobacz więcej
Orzechowa, słodko-mdła dynia, słonawe pistacje i cierpki granat to idealne, słodko-słono-kwaśne połączenie. Niebanalne, zaskakujące ale i w pewnym sensie kompletne. Takie jest też to pęczakowe danie. Zobacz więcej
Lekka, ale jednocześnie sycąca na długo sałatka (to za sprawą pęczaku. Bogata w smaki i kolory. Świetna jako przekąska, kolacja albo drugie śniadanie w pracy. W mojej sałatce chili dodaję na końcu, Zobacz więcej
koperku 1 łyżka oliwy cytrynowej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka soku pomarańczowego Do miski wrzuć ugotowaną i ostudzoną kaszę. Dodaj pokrojone w łódki awokado, ogórka w pokrojonego w kostkę i Zobacz więcej
obtarte od walizki dłonie i zmęczenie uniemożliwiające zaparzenie herbaty jest warte prawie przemierzenia nieomal 1400km, wspomnień i... 3 siat orzechów włoskich. i to naprawdę miłe jest mieć gdzie Zobacz więcej
. A ta sałatka zawiera pęczak tak dobrze znany i coraz bardziej lubiany przeze mnie. W ostatnim Kukbuku, na stronach poświęconych bento jest sposób na pęczak. Zestaw numer 3 zawiera sałatkę z awokado Zobacz więcej
Dzisiaj druga odsłona zestawu na piękną skórę i zimę bez przeziębień. Kasza jaglana jest idealną towarzyszką na chłodne dni.Wewnętrznie rozgrzewa i pomaga zwalczać wszelkie choroby. Znalezienie jagód Zobacz więcej
gukinga
gukinga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszny blog kulinarny
Sałatka magenta

Sałatka magenta 124

0
Zapraszam na aromatyczną zimową sałatkę w kolorze magenta :) Smaki idealnie się komponują, a buraczki i granat nadają jej niesamowitej barwy, do tego sycący pęczak i wędzony twaróg, mogłabym ją jeść Zobacz więcej
Ugotowana kasza pęczak, kalafior, granat, płatki migdałowe (delikatnie podprażone na patelni) W trakcie robienia dzisiejszej kolacji, czyli placków (które są poniżej) przygotowywałam sobie jedzenie na Zobacz więcej
Składniki: (2 porcje) - 6 małych ugotowanych na parze buraków - pół średniej cebuli - 2 ząbki czosnku - 200 g kaszy pęczak (ugotowanej) - 2 łyżeczki octu balsamicznego z miodem - 2 łyżki oliwy z Zobacz więcej
bakłażany trzeba po prostu polać maślanką, posypać pestkami granatu i tymiankiem. Nie da się nic zepsuć, jeżeli potraficie wymieszać łyżką maślankę z jogurtem i przekroić na pół bakłażana to sukces Zobacz więcej
Słodko-kwaśna sałatka idealna jako przystawka, przekąska lub lekki lunch. Magia smaku tkwi przede wszystkim w bardzo aromatycznym dressingu jabłkowo-czosnkowym. Sałatka jest przerobioną wersją dania z Zobacz więcej
Dziś znowu zdrowo, znowu smacznie i absolutnie nie nudno! :) To połączenie to prawdziwa bomba smaku i zdorowia. Pieczona ryba, sos z granatów i lekka sałatka z kaszą pęczak oraz grejpfrutem - po Zobacz więcej
Idealny zestaw na piękną skórę, zimę bez przeziębień i mięśnie jak ze stali. W sam raz na kolację :) Wystarczy 1 awokado, 3 łyżki ugotowanej na sypko kaszy pęczak, 1/2 owocu granatu, garść migdałów i Zobacz więcej
warzywa były chrupkie i nie straciły koloru! Inne grupy przygotowały np. tatar z pieczonych buraków, który był pyszny, sałatę rzymską z boczkiem oraz z sosem z sera pleśniowego (ona skradła mi serce) Zobacz więcej
też mi służy. Sama dieta nie jest dla mnie jakoś bardzo wymagająca. Makaronów nie jem za często, pieczywa brakuje mi jedynie, gdy patrzę jak M macza bagietkę w oliwie, kaszkę mannę zastąpiłam równie Zobacz więcej
Mam deja vu. Piekę buraki. Namiętnie. Potem ścieram je na mandolinie. Skrapiam skromnie oliwą i hojnie sokiem wyciśniętym z pomarańczy oraz kroplą balsamico. Wstawiam do lodówki i wyjadam, kiedy tylko Zobacz więcej