granat pęczak

PRZEPIS 5-6 porcji 1kg bobu 400g kaszy pęczak 1 cebula 400ml mleczka kokosowego (1 puszka) 2 cieńsze lub 1 grubszy pęczek natki pietruszki 20-25 pomidorków koktajlowych 1 granat garść nerkowców Zobacz więcej
Dla wielbicieli kaszy polecam pyszną sałatkę z pęczaku i sera feta z dodatkiem cudownych ziaren granatu. Przepis mogło by się wydawać szalony, ale połączenie jest naprawdę idealne. Słona feta, kwaśny Zobacz więcej
Pęczak jęczmienny robi nam tę zimę. Wszedł do menu wraz z nastaniem pierwszych chłodów – jako dodatek do ciepłych sałat z korzeniowych, pieczonych z ziołami warzyw czy jako zamiennik ryżu w risotto Zobacz więcej
Pęczak jęczmienny robi nam tę zimę. Wszedł do menu wraz z nastaniem pierwszych chłodów – jako dodatek do ciepłych sałat z korzeniowych, pieczonych z ziołami warzyw lub ugotowany jak risotto, z Zobacz więcej
Orzechowa, słodko-mdła dynia, słonawe pistacje i cierpki granat to idealne, słodko-słono-kwaśne połączenie. Niebanalne, zaskakujące ale i w pewnym sensie kompletne. Takie jest też to pęczakowe danie. Zobacz więcej
Lekka, ale jednocześnie sycąca na długo sałatka (to za sprawą pęczaku. Bogata w smaki i kolory. Świetna jako przekąska, kolacja albo drugie śniadanie w pracy. W mojej sałatce chili dodaję na końcu, Zobacz więcej
koperku 1 łyżka oliwy cytrynowej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka soku pomarańczowego Do miski wrzuć ugotowaną i ostudzoną kaszę. Dodaj pokrojone w łódki awokado, ogórka w pokrojonego w kostkę i Zobacz więcej
obtarte od walizki dłonie i zmęczenie uniemożliwiające zaparzenie herbaty jest warte prawie przemierzenia nieomal 1400km, wspomnień i... 3 siat orzechów włoskich. i to naprawdę miłe jest mieć gdzie Zobacz więcej
. A ta sałatka zawiera pęczak tak dobrze znany i coraz bardziej lubiany przeze mnie. W ostatnim Kukbuku, na stronach poświęconych bento jest sposób na pęczak. Zestaw numer 3 zawiera sałatkę z awokado Zobacz więcej
Dzisiaj druga odsłona zestawu na piękną skórę i zimę bez przeziębień. Kasza jaglana jest idealną towarzyszką na chłodne dni.Wewnętrznie rozgrzewa i pomaga zwalczać wszelkie choroby. Znalezienie jagód Zobacz więcej
gukinga
gukinga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszny blog kulinarny
Sałatka magenta

Sałatka magenta 143

0
Zapraszam na aromatyczną zimową sałatkę w kolorze magenta :) Smaki idealnie się komponują, a buraczki i granat nadają jej niesamowitej barwy, do tego sycący pęczak i wędzony twaróg, mogłabym ją jeść Zobacz więcej
Ugotowana kasza pęczak, kalafior, granat, płatki migdałowe (delikatnie podprażone na patelni) W trakcie robienia dzisiejszej kolacji, czyli placków (które są poniżej) przygotowywałam sobie jedzenie na Zobacz więcej
Składniki: (2 porcje) - 6 małych ugotowanych na parze buraków - pół średniej cebuli - 2 ząbki czosnku - 200 g kaszy pęczak (ugotowanej) - 2 łyżeczki octu balsamicznego z miodem - 2 łyżki oliwy z Zobacz więcej
bakłażany trzeba po prostu polać maślanką, posypać pestkami granatu i tymiankiem. Nie da się nic zepsuć, jeżeli potraficie wymieszać łyżką maślankę z jogurtem i przekroić na pół bakłażana to sukces Zobacz więcej
Słodko-kwaśna sałatka idealna jako przystawka, przekąska lub lekki lunch. Magia smaku tkwi przede wszystkim w bardzo aromatycznym dressingu jabłkowo-czosnkowym. Sałatka jest przerobioną wersją dania z Zobacz więcej
Dziś znowu zdrowo, znowu smacznie i absolutnie nie nudno! :) To połączenie to prawdziwa bomba smaku i zdorowia. Pieczona ryba, sos z granatów i lekka sałatka z kaszą pęczak oraz grejpfrutem - po Zobacz więcej
Idealny zestaw na piękną skórę, zimę bez przeziębień i mięśnie jak ze stali. W sam raz na kolację :) Wystarczy 1 awokado, 3 łyżki ugotowanej na sypko kaszy pęczak, 1/2 owocu granatu, garść migdałów i Zobacz więcej
warzywa były chrupkie i nie straciły koloru! Inne grupy przygotowały np. tatar z pieczonych buraków, który był pyszny, sałatę rzymską z boczkiem oraz z sosem z sera pleśniowego (ona skradła mi serce) Zobacz więcej
równie mocno smakuje mi kasza jaglana. Ostatnio odkryłam, że świetnie smakuje zmiksowana na puszysty krem z odrobiną mleka kokosowego, kremowym awokado i dwoma daktylami dla osłody. Albo z odrobiną Zobacz więcej
Mam deja vu. Piekę buraki. Namiętnie. Potem ścieram je na mandolinie. Skrapiam skromnie oliwą i hojnie sokiem wyciśniętym z pomarańczy oraz kroplą balsamico. Wstawiam do lodówki i wyjadam, kiedy tylko Zobacz więcej