grasica

asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Grasica

Grasica 684

0
Zbytek wielki: wołu dla flaków, cielę rżnąć dla animelki - pisał Wacław Potocki (Dzieła tom III - "Moralia"). Animella oznacza siedzibę duszy (anima). To określenie prawdopodobnie wywodzi się z Włoch Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Risotto z grasicą

Risotto z grasicą 287

0
500 g grasicy cielęcej, 200 ml ryżu arborio, 1 cebula, 150 ml białego wina, 600 ml bulionu warzywnego lub drobiowego, 2-3 gałązki tymianku, 200 g skorzonery, 200 g masła, 100 g parmezanu, sól, cukier, Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś niecoś
Grasica i szparagi

Grasica i szparagi 1706

0
Zagajałam temat podrobów jakiś czas temu, przy okazji serduszek - otóż mam wrażenie, że większość osób albo je bardzo lubi, albo nienawidzi. Najczęściej jemy wątróbkę, inne - znacznie rzadziej. Zobacz więcej
Grasica z wytrawnym sosem mango Kolejny przepis na grasicę, tym razem egzotyczniej, z lekką nutą słodyczy. Smak mango i pomarańczy z delikatnie wyczuwalną nutką burbona wspaniale podkreśla maślaną Zobacz więcej
mleko, 400 g grasicy cielęcej, 35 g masła, 200 g żółtego mirepioix*, 75 g madery, 400 ml bulionu, 1 szt. bouqet garnis**, 20 g masła, sól, pieprz, 100 g Rukoli Fit&Easy, 50 g płatków migdałów, Zobacz więcej
Grasicę cielęcą próbowałam wielokrotnie w restauracjach, dosłownie tylko raz przygotowywałam ją sama podczas swoich letnich praktyk w jednej z warszawskich restauracji. Przepis Jaśka Kuronia, który Zobacz więcej
Dziś stery na blogu przejmuje Sebastian, a dokładnie jego przepis na przygotowanie dosyć nie typowego pasztetu z dodatkiem foie gras (kacze lub gęsie wątróbki), grasicy i kilku wyjątkowych dodatków. Zobacz więcej
Tym razem Maciej Nowicki,Chef kuchni Villa Intrata, proponuje w królewkim wydaniu animelęlub mleczko cielęce na potrawę :), tj. grasicę cielęcą z sosem z mrożonych podgrzybków doprawionym goździkamim Zobacz więcej
Kulinarne pyszności Molki: Grasica cielęca podana na sałatce ze szczawiu z winegretem cytrusowym Kulinarne pyszności Molki Kulinaria i fotografia.Twój blog kulinarny.Twoja inspiracja w kuchni pełną Zobacz więcej
Kolejny przepis naprzepysznyi prosty makaron – tym razem w wersji z podrobami. Kto jeszcze nie próbował grasicy cielęcej koniecznie musi to zmienić ! Another version of delicious and simple pasta – Zobacz więcej
which is unfortunately still unliked in kitchen, intendet forpâté or throwed out what is very annoying. Luckily most of chefs are less fearfully and want to work with thiskind of food in their dishes Zobacz więcej
Nie będę Wam mówił, że jest to wpis szybki i prosty. Niestety jeśli chcecie odtworzyć to danie musicie trochę czasu w kuchni spędzić. W tej ,,sałatce" umieściłem dwa wspaniałe podroby, czyli języki Zobacz więcej
rynkiem mody (z prawdziwego zdarzenia), czy mamy krytyków mody i jaki wpływ na nią (a także np. na organizację pokazów) mają celebryci, sezonowe gwiazdki i blogerzy. Dopełnieniem dyskusji było menu Zobacz więcej
Czas na luchową propozycję do mojego menu konkursu Malta 2013 - Rezydencje dla artystów gotujących! Miało byc coś z grasicą, ale okazuje się, że nie mam aż takiego szczęścia, i udaje mi się ją dopaść Zobacz więcej
Bardzo szybka i smaczna przekąska, idealna na przyjęcie niespodziewanych gości. Należy tylko pamiętać, aby w lodówce, zawsze w pogotowiu mieć płat ciasta francuskiego. Farsz robimy według upodobań, Zobacz więcej
Odkryłam, że zapodział mi się gdzieś jeden przepis na grasicę. I to na grasicę w sosie szafranowym! Delikatne mięso wspaniale współgra z bardzo wytrawnym sosem. Dla niektórych może być byt wytrawny, Zobacz więcej
Po raz pierwszy pasztet z kapłona miałam przyjemność robić w restauracji Solec 44 dowodzonej przez Aleksandra Barona. Zbigniew Kmieć dla którego ów cymes był produkowany dodał do pasztetu grasicę. Był Zobacz więcej
Moderne. Tusza jest dzielona podczas rozbioru na cztery ćwiartki, ale oprócz mięsa z kośćmi jadalne są także wnętrzności. Piąta ćwiartka to części tuszy mięsa, które po uboju nie stanowi żadnej Zobacz więcej
ortodoksyjne rzeczy w stylu anchois i czosnku. Ale to i tak w sumie konserwatywne podejście biorąc pod uwagę, że tapenadę robi się i z tuńczykiem, i z majonezem (uch), a także w – jak to nazywam „ Zobacz więcej
tablicy go nie było. I zdecydowałam się na nie dopiero po tym jak okazało się, że nie ma tatara ani carpaccio z kaczki. I bardzo dobrze, że nie było, bo grasica na purée ze skorzonery (22 PLN) była Zobacz więcej