grasica

asiapolak
asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog
Grasica

Grasica 782

Zbytek wielki: wołu dla flaków, cielę rżnąć dla animelki - pisał Wacław Potocki (Dzieła tom III - "Moralia"). Animella oznacza siedzibę duszy (anima). To określenie prawdopodobnie wywodzi się z Włoch Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś niecoś
Grasica i szparagi

Grasica i szparagi 1751

Zagajałam temat podrobów jakiś czas temu, przy okazji serduszek - otóż mam wrażenie, że większość osób albo je bardzo lubi, albo nienawidzi. Najczęściej jemy wątróbkę, inne - znacznie rzadziej. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Risotto z grasicą

Risotto z grasicą 325

500 g grasicy cielęcej, 200 ml ryżu arborio, 1 cebula, 150 ml białego wina, 600 ml bulionu warzywnego lub drobiowego, 2-3 gałązki tymianku, 200 g skorzonery, 200 g masła, 100 g parmezanu, sól, cukier, Zobacz więcej
Grasica z wytrawnym sosem mango Kolejny przepis na grasicę, tym razem egzotyczniej, z lekką nutą słodyczy. Smak mango i pomarańczy z delikatnie wyczuwalną nutką burbona wspaniale podkreśla maślaną Zobacz więcej
Grasicę cielęcą próbowałam wielokrotnie w restauracjach, dosłownie tylko raz przygotowywałam ją sama podczas swoich letnich praktyk w jednej z warszawskich restauracji. Przepis Jaśka Kuronia, który Zobacz więcej
mleko, 400 g grasicy cielęcej, 35 g masła, 200 g żółtego mirepioix*, 75 g madery, 400 ml bulionu, 1 szt. bouqet garnis**, 20 g masła, sól, pieprz, 100 g Rukoli Fit&Easy, 50 g płatków migdałów, Zobacz więcej
Tym razem Maciej Nowicki,Chef kuchni Villa Intrata, proponuje w królewkim wydaniu animelęlub mleczko cielęce na potrawę :), tj. grasicę cielęcą z sosem z mrożonych podgrzybków doprawionym goździkamim Zobacz więcej
Dziś stery na blogu przejmuje Sebastian, a dokładnie jego przepis na przygotowanie dosyć nie typowego pasztetu z dodatkiem foie gras (kacze lub gęsie wątróbki), grasicy i kilku wyjątkowych dodatków. Zobacz więcej
Kulinarne pyszności Molki: Grasica cielęca podana na sałatce ze szczawiu z winegretem cytrusowym Kulinarne pyszności Molki Kulinaria i fotografia.Twój blog kulinarny.Twoja inspiracja w kuchni pełną Zobacz więcej
Nie będę Wam mówił, że jest to wpis szybki i prosty. Niestety jeśli chcecie odtworzyć to danie musicie trochę czasu w kuchni spędzić. W tej ,,sałatce" umieściłem dwa wspaniałe podroby, czyli języki Zobacz więcej
Kolejny przepis naprzepysznyi prosty makaron – tym razem w wersji z podrobami. Kto jeszcze nie próbował grasicy cielęcej koniecznie musi to zmienić ! Another version of delicious and simple pasta – Zobacz więcej
Podroby to niestety jeszcze bardzo często niedoceniane produkty wykorzystywane tylko na pasztet lub co gorsza wyrzucane do śmieci. Na szczęscie kucharze coraz częsciej praktykują swoje dania właśnie z Zobacz więcej
Krem kasztanowy, wyborna kaczka, restauracja w „Hotelu Krasicki” i zamek w Lidzbarku Warmińskim… – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Zobacz więcej
roxi654
roxi654 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia i Ogród
Bigos - Kwasica po mojemu

Bigos - Kwasica po mojemu 78

Ah, nadeszły w końcu te melancholijne, niezbyt ciepłe dni. Obiad moim zdaniem i waszym pewnie też, powinien być dostosowany do pogody panującej za oknem. Jak jest upalnie mamy ochotę na lekkie Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Foie gras z sosem wiśniowym

Foie gras z sosem wiśniowym 10

Foie gras z sosem wiśniowym | Picantecooking Polecamy Artykuły Podróże Szefowie kuchni Książki Blog When cooking becomes an obsession… CHIŃSKA ZUPA KUKURYDZIANA Z KURCZAKIEM MOJA SAŁATKA GRECKA MAŁŻE Zobacz więcej
Pyszna pizza 24 cm, dwa duże sosy orazdwudrażetkowa paczka gum Orbit Spearmint - a to wszystko tylko za 5 zł w Da Grasso! Jakie są dokładne warunki tej promocji? Należy kupić gumy do żucia:Wrigley Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dania kontra ania
Le Chalet (Murzasichle)

Le Chalet (Murzasichle) 55

Już od dawna chciałam opowiedzieć Wam o tym miejscu. Gdy pytacie mnie, gdzie zjeść w Zakopanem, nie mam wielu sprawdzonych adresów, ale za każdym razem mam do polecenia jedną prawdziwą kulinarną Zobacz więcej
Grasz w zielone? – gram. Masz zielone? – mam terrinę ;) – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Przystawki - przekąski, Wielkanoc Grasz w Zobacz więcej
Bardzo łatwa i szybka: trzeba pokroić kilka miechunek, mały kawałek wędzonego sera żółtego i dodać garść żurawiny. Wszystko połączyć z sosem: oliwa + zioła prowansalskie + pieprz + sól. Gotowe. Tutaj Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Foie gras

Foie gras 3980

Fałszywe foie gras, czyli parfait z gęsich wątróbek Ten przepis nie ma nic wspólnego z oryginalnym foie gras po za tym, że jest równie pyszny. Za to sto razy tańszy. Bez udziału stłuszczonej wątroby Zobacz więcej