grasica do jedzenia

{{headerMessage}}
Czas na luchową propozycję do mojego menu konkursu Malta 2013 - Rezydencje dla artystów gotujących! Miało byc coś z grasicą, ale okazuje się, że nie mam aż takiego szczęścia, i udaje mi się ją dopaść Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odkryłam, że zapodział mi się gdzieś jeden przepis na grasicę. I to na grasicę w sosie szafranowym! Delikatne mięso wspaniale współgra z bardzo wytrawnym sosem. Dla niektórych może być byt wytrawny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz pierwszy pasztet z kapłona miałam przyjemność robić w restauracji Solec 44 dowodzonej przez Aleksandra Barona. Zbigniew Kmieć dla którego ów cymes był produkowany dodał do pasztetu grasicę. Był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wędzonego/ sorbet z pietruszki i mięty, z posypką z piernika/ sos malinowy/ mus z pora/ porzeczka czerwona/ jagody Zupa: chłodnik z ogórka małosolnego/ ser koryciński/ borówka/ jeżyna/ zioła/ puree Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo ciekawe zadanie mieli kucharze w ostatnim odcinku Top Chef: przygotowanie śniadania typowo polskiego. Czyli jakiego? Oto jest pytanie. Co my jemy na śniadanie? Jaką dostaliśmy odpowiedź od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Dodatkowym impulsem było to, że ceny są niezwykle zachęcające (ok. 30 złotych za naprawdę wielkie porcje). Ja zaczęłam od grasicy, reszta od foie gras i paryskiego pasztetu. Po spróbowaniu i Zobacz więcej
wojciech
wojciech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wkoło jedzenia
Karczma Bida

Karczma Bida 105

0
{{headerMessage}}
wystroju tego miejsca są drzewa z korzeniami jako filary Jednak najważniejsze jest przecież jedzenie... Patrząc w kartę, znajdujemy tam sporo potraw z kuchnii polskiej, ale można znaleźć również Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, czuję się w obowiązku napisać kilka słów. Książka napisana jest niewątpliwie przez człowieka z pasją, dla którego jedzenie to coś więcej niż zaspokajanie głodu. Dla autora jedzenie to sens życia, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sałaty opłukanej i gotowej do spożycia. Dlaczego? Szybko, łatwo i ekonomicznie. Zazwyczaj paczkę sałaty zużywam na dwa razy, a wiecie że nie lubię wyrzucać jedzenia to czuję się zobowiązany, żeby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
będących nadelegacji. Może to być także wspaniałe miejsce spotkań biznesowych. Przy tak dobrym jedzeniu chyba wszystkie rozmowy muszą wypaść dobrze, a świetnie dobrane wino zapewni luźną atmosferę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
będących nadelegacji. Może to być także wspaniałe miejsce spotkań biznesowych. Przy tak dobrym jedzeniu chyba wszystkie rozmowy muszą wypaść dobrze, a świetnie dobrane wino zapewni luźną atmosferę. Zobacz więcej
czosnekwpomidorach
czosnekwpomidorach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czosnekwpomidorach
Restauracja N31

Restauracja N31 61

0
{{headerMessage}}
potrawami, które serwują kucharze. Bez żadnego pośpiechu, właśnie tak jak lubię. W restauracji najważniejsze jest oczywiście jedzenie, dlatego opowiem Wam co miałam przyjemność kosztować w N31. Amuse Zobacz więcej
{{headerMessage}}
domu twórcy ołtarza Mariackiegołączymy kilka pasji – do wina, jedzenia, alkoholi z całego świata, ale przede wszystkim zrozumienia i szacunku do regionalnych polskich produktów. Chcemy by to Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Nowa Toskania i przyjaciele

Nowa Toskania i przyjaciele 77

0
{{headerMessage}}
chęć pokazania jak najlepszych indywidualnych cech produkowanego wina. Najlepiej było to widać w trakcie bezpośrednich rozmów z winiarzami, podczas prezentacji swoich win. Jak wiadomo degustowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak dawno już nie jedliśmy burgerów. Ostatnio tylko zdrowe sałatki lub słodkie śniadania. A tu okazuje się, że jesteśmy w tyle, bo na Kazimierzu pojawił się nowy, oryginalny burgerowóz. Czy, jak kto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z polentą i dodatkiem wiórek z chrzanowych (cena 44zł za porcję) to wybór Sebastiana. Natomiast ja wybrałam danie dnia - chrupiącą pierś z kaczki podaną z kompresowaną cykorią w soku pomarańczowym w Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
O podrobach

O podrobach 405

0
{{headerMessage}}
i "piąta ćwiartka" wkracza dumnym krokiem na salony. Teraz jednak nikt nie mówi o podrobach, ale o filozofii "od nosa do ogona". Kto odważy się je zjeść, czuje się prawdziwym gurmandzistą vel. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wszystkich, ale mam nadzieję jak najszybciej to nadrobić). Kilka tygodni temu zasiadłam z kolei w kapitule plebiscytu Dziennika Polskiego "Smaki Krakowa", gdzie wybierałam najlepsze restauracje w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ma być miłym spotkaniem towarzyskim. Stosunek ceny do jakości zarówno w kontekście jedzenia, jak i obsługi, pozostawia jednak trochę do życzenia. Zatem bez zaskoczenia – 4 świnki. Magda Dodaj do Zobacz więcej
Ivka
Ivka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ivka w kuchni
Space Odyssey Restaurant

Space Odyssey Restaurant 203

0
{{headerMessage}}
najedzeni (i tym samym szczęśliwi :). Jedzenie podawane jest na dużych talerzach i półmiskach, na pewno nie ugoszczą Was "maźniętym artystycznie talerzem z malutki czymś" :) Przychodzę do Zobacz więcej