grasica do jedzenia

Czas na luchową propozycję do mojego menu konkursu Malta 2013 - Rezydencje dla artystów gotujących! Miało byc coś z grasicą, ale okazuje się, że nie mam aż takiego szczęścia, i udaje mi się ją dopaść Zobacz więcej
Odkryłam, że zapodział mi się gdzieś jeden przepis na grasicę. I to na grasicę w sosie szafranowym! Delikatne mięso wspaniale współgra z bardzo wytrawnym sosem. Dla niektórych może być byt wytrawny, Zobacz więcej
Po raz pierwszy pasztet z kapłona miałam przyjemność robić w restauracji Solec 44 dowodzonej przez Aleksandra Barona. Zbigniew Kmieć dla którego ów cymes był produkowany dodał do pasztetu grasicę. Był Zobacz więcej
i od strony artystycznej, wygląd talerza jest równie ważny, jak smak. Oczywiście, za to się płaci, za te misterne miniaturki, ale – zwykle warto. W „Białej Róży” było warto. Pani kelnerka cierpliwie Zobacz więcej
Bardzo ciekawe zadanie mieli kucharze w ostatnim odcinku Top Chef: przygotowanie śniadania typowo polskiego. Czyli jakiego? Oto jest pytanie. Co my jemy na śniadanie? Jaką dostaliśmy odpowiedź od Zobacz więcej
. Dodatkowym impulsem było to, że ceny są niezwykle zachęcające (ok. 30 złotych za naprawdę wielkie porcje). Ja zaczęłam od grasicy, reszta od foie gras i paryskiego pasztetu. Po spróbowaniu i Zobacz więcej
wojciech
wojciech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wkoło jedzenia
Karczma Bida

Karczma Bida 103

0
z tłuszczykiem podawana osobno. A do tego nalewka na trawienie. Podobno pyszne choć wielka porcja. Jeśli ktoś nie ma mega pojemnego żołądka, może nie zmieścić. Na szczęście mogą zapakować taką porcję Zobacz więcej
, czuję się w obowiązku napisać kilka słów. Książka napisana jest niewątpliwie przez człowieka z pasją, dla którego jedzenie to coś więcej niż zaspokajanie głodu. Dla autora jedzenie to sens życia, Zobacz więcej
sałaty opłukanej i gotowej do spożycia. Dlaczego? Szybko, łatwo i ekonomicznie. Zazwyczaj paczkę sałaty zużywam na dwa razy, a wiecie że nie lubię wyrzucać jedzenia to czuję się zobowiązany, żeby Zobacz więcej
będących nadelegacji. Może to być także wspaniałe miejsce spotkań biznesowych. Przy tak dobrym jedzeniu chyba wszystkie rozmowy muszą wypaść dobrze, a świetnie dobrane wino zapewni luźną atmosferę. Zobacz więcej
będących nadelegacji. Może to być także wspaniałe miejsce spotkań biznesowych. Przy tak dobrym jedzeniu chyba wszystkie rozmowy muszą wypaść dobrze, a świetnie dobrane wino zapewni luźną atmosferę. Zobacz więcej
Restauracja N31 to otwarta półroku temu restauracja Roberta Sowy. Znajduje się w samym centrum Warszawy. Jest pięknie i elegancko urządzona, ale na szczęście bez zbytniego przepychu, który sprawia, że Zobacz więcej
i zaskakujący sposób. Potrawy opisane są w karcie jedynie trzema wyrazami np.: dorsz/rydz/dynia. Składniki to podpowiedzi, a forma, w której dostaniecie Państwo potrawę owiana jest tajemnicą." Ale Zobacz więcej
Nowa Toskania & CO.”, to spotkanie, które odbyło się w Warszawskiej restauracji Concept w Warszawie a zorganizowane zostało z dużym pietyzmem przez http://luxitalywine.pl/ Prezentowane wina Zobacz więcej
Tak dawno już nie jedliśmy burgerów. Ostatnio tylko zdrowe sałatki lub słodkie śniadania. A tu okazuje się, że jesteśmy w tyle, bo na Kazimierzu pojawił się nowy, oryginalny burgerowóz. Czy, jak kto Zobacz więcej
zł za porcję) to istne szaleństwo kompozycji smaków. Ten deser wyjątkowo przypadł do gustu Sebastianowi, który jest maniakiem jedzenia ciepłego brownie. W związku z moją miłością do chałwy, wybrałam Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
O podrobach

O podrobach 395

0
Kiedy byłam dzieckiem w naszej domowej lodówce często widziałam spodeczek z cielęcym móżdżkiem. Nie miałam ochoty go jeść, ale mój tata często dodawał go do jajecznicy. Dla dziecka - normalka. Czasami Zobacz więcej
thai w Krakowie. Del Papa– grillowany indyk z krewetkami w sosie lawendowym z czarnym ryżem i botwinką. Danie z sezonowej, letniej wkładki. Może w tym roku znów pojawi się w menu? Edo Fusion–crème Zobacz więcej
ma być miłym spotkaniem towarzyskim. Stosunek ceny do jakości zarówno w kontekście jedzenia, jak i obsługi, pozostawia jednak trochę do życzenia. Zatem bez zaskoczenia – 4 świnki. Magda Dodaj do Zobacz więcej
Ivka
Ivka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ivka w kuchni
Space Odyssey Restaurant

Space Odyssey Restaurant 192

0
najedzeni (i tym samym szczęśliwi :). Jedzenie podawane jest na dużych talerzach i półmiskach, na pewno nie ugoszczą Was "maźniętym artystycznie talerzem z malutki czymś" :) Przychodzę do Zobacz więcej