grigson

ZOBACZ TAKŻE:

Anchois to sardela, która jest doskonałym dodatkiem do sałatek, dressingów czy też past. Nadaje się jako składnik sosu i świetnie smakuje, gdy się go poda do warzyw surowych lub lekko obgotowanych. Zobacz więcej
Lekka letnia sałatka z kurczakiem, zielonym groszkiem i brzoskwiniami, z dodatkiem aromatycznego sosu na bazie octu różanego, przyozdobiona różanymi płatkami. Sałatka z płatkami róż to przepis Sophie Zobacz więcej
Zapach czosnku i ziół wypełnia kuchnię. Letni smak w zimowy ponury dzień. Gdzie ta wiosna!? Na talerzu. Przepis Sophie Grigson. Pomidory po prowansalsku jędrne, średniej wielkości pomidory, miseczka Zobacz więcej
« Spaghetti z hummusem z ... Tarta z kremem z limonek » Ziemniaki au gratin czyli francuska klasyka TO jest blog archiwalny zapraszam nahttp://domekzpiernika.blogspot.com/ Gratin to właściwie sposób Zobacz więcej
Pyszne, pięknie pachnące baldachimy kwiatów czarnego bzu zanurzone w cieście naleśnikowym i smażone w głęboki tłuszczu. Do tego przepyszny, aksamitny w smaku kremem na bazie mascarpone, kremu Zobacz więcej
« Curry z ciecierzycy i ... Zupa cebulowa z brukselką Pyszna zupa. Jest w niej coś takiego, co sprawia, że zajada się ją z uśmiechem na twarzy. Podejrzewam, że będzie smakowała nawet tym, którzy nie Zobacz więcej
Pomysł na ten deser zaczerpnęłam z emitowanego na kanale TVN Style programu "Mistrzowie od kuchni". W ostatnim odcinku zaprezentowała go Sophie Grigson. Przepis jest też dostępny w sieci (link). Zobacz więcej
Dziś prezentuję pomysł na smaczny dodatek obiadowy - brukselkę zapiekaną z dodatkiem wędzonego boczku, tartej bułki, parmazanu i płatków migdałów. Przyrządziłam ją według przepisu Sophie Grigson, na Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
Jemy i czytamy #8

Jemy i czytamy #8 62

0
lub startymi warzywami i ziołami, mięsem. Te wszystkie składniki to mise en place. Wielu osobom wydaje się, że to strata czasu, a siekać i kroić można w trakcie gotowania. W tekście na portalu Fine Zobacz więcej
Grigson z książki The Soup Book,na 2 porcje 1 mała cebula pokrojona w kostkę 130g selera (waga po obraniu ze skórki) 225ml bulionu warzywnego lub z kurczaka 1 bukiet garnie ( dwie gałązki tymianku, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: