grigson

ZOBACZ TAKŻE:

Anchois to sardela, która jest doskonałym dodatkiem do sałatek, dressingów czy też past. Nadaje się jako składnik sosu i świetnie smakuje, gdy się go poda do warzyw surowych lub lekko obgotowanych. Zobacz więcej
Lekka letnia sałatka z kurczakiem, zielonym groszkiem i brzoskwiniami, z dodatkiem aromatycznego sosu na bazie octu różanego, przyozdobiona różanymi płatkami. Sałatka z płatkami róż to przepis Sophie Zobacz więcej
Zapach czosnku i ziół wypełnia kuchnię. Letni smak w zimowy ponury dzień. Gdzie ta wiosna!? Na talerzu. Przepis Sophie Grigson. Pomidory po prowansalsku jędrne, średniej wielkości pomidory, miseczka Zobacz więcej
Uwielbiam maliny na koniec lata, uwielbiam płatki owsiane, uwielbiam batony owsiane z malinami! To moja pożegnalna propozycja, wracam dopiero w październiku :) Przepis pochodzi z książki "The Zobacz więcej
« Spaghetti z hummusem z ... Tarta z kremem z limonek » Ziemniaki au gratin czyli francuska klasyka TO jest blog archiwalny zapraszam nahttp://domekzpiernika.blogspot.com/ Gratin to właściwie sposób Zobacz więcej
Pyszne, pięknie pachnące baldachimy kwiatów czarnego bzu zanurzone w cieście naleśnikowym i smażone w głęboki tłuszczu. Do tego przepyszny, aksamitny w smaku kremem na bazie mascarpone, kremu Zobacz więcej
« Curry z ciecierzycy i ... Zupa cebulowa z brukselką Pyszna zupa. Jest w niej coś takiego, co sprawia, że zajada się ją z uśmiechem na twarzy. Podejrzewam, że będzie smakowała nawet tym, którzy nie Zobacz więcej
Pomysł na ten deser zaczerpnęłam z emitowanego na kanale TVN Style programu "Mistrzowie od kuchni". W ostatnim odcinku zaprezentowała go Sophie Grigson. Przepis jest też dostępny w sieci (link). Zobacz więcej
Dziś prezentuję pomysł na smaczny dodatek obiadowy - brukselkę zapiekaną z dodatkiem wędzonego boczku, tartej bułki, parmazanu i płatków migdałów. Przyrządziłam ją według przepisu Sophie Grigson, na Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
Jemy i czytamy #8

Jemy i czytamy #8 65

0
lub startymi warzywami i ziołami, mięsem. Te wszystkie składniki to mise en place. Wielu osobom wydaje się, że to strata czasu, a siekać i kroić można w trakcie gotowania. W tekście na portalu Fine Zobacz więcej
Grigson z książki The Soup Book,na 2 porcje 1 mała cebula pokrojona w kostkę 130g selera (waga po obraniu ze skórki) 225ml bulionu warzywnego lub z kurczaka 1 bukiet garnie ( dwie gałązki tymianku, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: