gril

łyżeczki ziół, sól i pieprz i 2 łyżki oliwy, mieszamy. Do drugiego pojemnika kładziemy kurczakapół łyżeczki ziół, sól i pieprz i 2 łyżki oliwy, mieszamy i odstawiam do lodówki na godzinę. Następnie Zobacz więcej
na kluseczki, a ważność serka już prawie się skończyła, zaś na serniczek nie miałam ochoty, to powstało to oto coś :D i dodam, że całkiem pyszne to coś :) waniliowe kluski z serka wiejskiego z Zobacz więcej
smakuje gdy jest gorący. Przepis na sos ajwar Składniki: 2bakłażany 1duża czerwonapapryka 1czerwonechili 1 cały czosnek 1 łyżkaoliwy z oliwek sól do smaku Wykonanie: Bakłażany, paprykę, chili i Zobacz więcej
(opcjonalnie) musztarda dijon (opcjonalnie) sól pieprz Najpierw grilujemy bakłazana: tniemy go na cienkie plastry, z obu stron lekko smarujemy oliwą (używam do tego pędzla), wsadzamy pod rozgrzany Zobacz więcej
piekarnika, z włączoną funkcją gril na 7-8 minut. W tym czasie przygotowuję prosty, gęsty sos, mieszając oliwę z kremem balsamicznym, sokiem malinowym oraz świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Sosem Zobacz więcej
« Jak kisić młodą kapustę Szparagi z grila Jednym ze sposobów podawania szparagów jest ich grilowanie. Gril to przecież sport narodowy Polaków w czasie, gdy jest sezon na szparagi, więc obowiązkowo Zobacz więcej
pół i po wyciągnięciu gniazd włóż je do piekarnika nastawionego na funkcję gril. Opiecz z dwóch stron ( skórki mogą się nawet lekko przypalić ).Zgrilowane papryki przełóż do garnka, bądź miski i Zobacz więcej
Co nam umknęło w poprzednich podsumowaniach? W miejscu Krym Art & Gril powstała restauracja z całkiem podobną kuchnią o wdzięcznej nazwieChicheri. Może to po prostu nowe wcielenie tego samego Zobacz więcej
fasolka i mieta, polany odrobina oliwy z oliwek.... Salatka z arbuza i grilowanego sera halloumi Watermelon and grilled halloumi cheese salad 6 cienkich plastrow sera halloumi 50g ugotowanej zielonej Zobacz więcej
ślifka
ślifka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zielonaslifka.blogspot.com
dziendobry

dziendobry 195

0
makaron marchewka naleśniki okara papryka pasta pasztet pesto pierogi pietruszka pomidor pstrąg płatki owsiane quinoa rukola ryż rzodkiewka sałata sałatka schłodnik seler ser kozi sezam soczewica sos Zobacz więcej
Maria
Maria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poczęstuj się
Baklazany z feta

Baklazany z feta 210

0
(albo wiecej jak ktos lubi ostrzejsze) Szczypta soli Oliwaz oliwek Ser feta. 1. Skorke baklazanow naciac delikatnie nozem na krzyz i wokol lodyzki. Wstawic pod gril (lub do mocno nagrzanego Zobacz więcej
Maria
Maria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poczęstuj się
Frittata z serem FETA

Frittata z serem FETA 122

0
sie wszystko ladnie zetnie. I teraz najtrudniejsza sprawa, przewrocenie. Sa dwie szkoly, mozna pokroic na cwiartki i wtedy przewrocic, albo delikatnie zsunac na duzy talerz i dopiero wtedy Zobacz więcej
Roznorodnosc gatunkow makaronu we Wloszch niezmiennie mnie zaskakuje,bo oto odkrylam spaghetti z dziurka. No coz!,pasta jak pasta,,,bardzo lubie zreszta spaghetti,-ale dzisiaj proponuje polaczyc ja Zobacz więcej
wątróbek kurzych lub indyczych tyle pasków boczku ile sztuk wątróbek wagowo to ok. 400 g odrobina luksusu w postaci pistacji Ja, zwykle dla uproszczenia pracy, kupuję boczek cięty w plasterki. Na Zobacz więcej
les tranches de pain avec l'ail. Encrasser le reste d'ail et ajouter aux aubergines et tomates. Badigeonner les tartines de pain avec un peu d'huile d'olive. Saler et poivrer. Gratiner légèrement au Zobacz więcej
avec du beurre. Poivrer. Laisser prendre un jolie couleur 3-4 minutes en remuent avec une cuillère en bois. Réserver. Préchauffer votre four position gril. Préparer 4 tranches de pain. Zobacz więcej
i pieprzem. Rozgrzać gril w piekarniku do 200 stopni. Kromki chleba posmarować masłem, położyć plasterki sera i zamknąć. Posypać tymiankiem oraz wsunąć na 5-10 minut do piekarnika. Od razu Zobacz więcej
kilkanaście minut kremu jest hałaśliwe. Jednak efekt wart wszelkich poświęceń. Składniki: 2 grapefruity (czerwony i biały) 2 pomarańcze 1 pomelo (jest najmniej wyraziste, można zamiast niego dać Zobacz więcej
, pieprz Przygotowanie: Rybę natrzeć pastą madras i zostawić na kilkanaście minut. Nagrzać piekarnik, lub tylko gril (górną grzałkę), rybę ułożyć na kratce do pieczenia i piec kilka minut (4-6) po Zobacz więcej