gril

{{headerMessage}}
łyżeczki ziół, sól i pieprz i 2 łyżki oliwy, mieszamy. Do drugiego pojemnika kładziemy kurczakapół łyżeczki ziół, sól i pieprz i 2 łyżki oliwy, mieszamy i odstawiam do lodówki na godzinę. Następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na kluseczki, a ważność serka już prawie się skończyła, zaś na serniczek nie miałam ochoty, to powstało to oto coś :D i dodam, że całkiem pyszne to coś :) waniliowe kluski z serka wiejskiego z Zobacz więcej
codojedzenia
codojedzenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.codojedzenia.pl
Pikantny sos ajvar

Pikantny sos ajvar 212

0
{{headerMessage}}
smakuje gdy jest gorący. Przepis na sos ajwar Składniki: 2bakłażany 1duża czerwonapapryka 1czerwonechili 1 cały czosnek 1 łyżkaoliwy z oliwek sól do smaku Wykonanie: Bakłażany, paprykę, chili i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(opcjonalnie) musztarda dijon (opcjonalnie) sól pieprz Najpierw grilujemy bakłazana: tniemy go na cienkie plastry, z obu stron lekko smarujemy oliwą (używam do tego pędzla), wsadzamy pod rozgrzany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
piekarnika, z włączoną funkcją gril na 7-8 minut. W tym czasie przygotowuję prosty, gęsty sos, mieszając oliwę z kremem balsamicznym, sokiem malinowym oraz świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Sosem Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Szparagi z grila

Szparagi z grila 98

0
{{headerMessage}}
« Jak kisić młodą kapustę Szparagi z grila Jednym ze sposobów podawania szparagów jest ich grilowanie. Gril to przecież sport narodowy Polaków w czasie, gdy jest sezon na szparagi, więc obowiązkowo Zobacz więcej
ElizaK
ElizaK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My kitchen My space
 Zupa paprykowo-pomidorowa

Zupa paprykowo-pomidorowa 198

2
{{headerMessage}}
pół i po wyciągnięciu gniazd włóż je do piekarnika nastawionego na funkcję gril. Opiecz z dwóch stron ( skórki mogą się nawet lekko przypalić ).Zgrilowane papryki przełóż do garnka, bądź miski i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co nam umknęło w poprzednich podsumowaniach? W miejscu Krym Art & Gril powstała restauracja z całkiem podobną kuchnią o wdzięcznej nazwieChicheri. Może to po prostu nowe wcielenie tego samego Zobacz więcej
Aleaayah
Aleaayah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika smakow
Ser halloumi z arbuzem...

Ser halloumi z arbuzem... 113

0
{{headerMessage}}
Ser halloumi dlugo byl dla mnie zupelna zagadka. Pochodzi z Cypru. Popolarny na calym Srodkowym Wschodzie, Grecji, staje sie bardziej znany na swiecei. Produkowany glownie z mleka koziego i owczego, Zobacz więcej
ślifka
ślifka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zielonaslifka.blogspot.com
dziendobry

dziendobry 203

0
{{headerMessage}}
makaron marchewka naleśniki okara papryka pasta pasztet pesto pierogi pietruszka pomidor pstrąg płatki owsiane quinoa rukola ryż rzodkiewka sałata sałatka schłodnik seler ser kozi sezam soczewica sos Zobacz więcej
Maria
Maria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poczęstuj się
Baklazany z feta

Baklazany z feta 212

0
{{headerMessage}}
(albo wiecej jak ktos lubi ostrzejsze) Szczypta soli Oliwaz oliwek Ser feta. 1. Skorke baklazanow naciac delikatnie nozem na krzyz i wokol lodyzki. Wstawic pod gril (lub do mocno nagrzanego Zobacz więcej
Maria
Maria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poczęstuj się
Frittata z serem FETA

Frittata z serem FETA 122

0
{{headerMessage}}
sie wszystko ladnie zetnie. I teraz najtrudniejsza sprawa, przewrocenie. Sa dwie szkoly, mozna pokroic na cwiartki i wtedy przewrocic, albo delikatnie zsunac na duzy talerz i dopiero wtedy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Roznorodnosc gatunkow makaronu we Wloszch niezmiennie mnie zaskakuje,bo oto odkrylam spaghetti z dziurka. No coz!,pasta jak pasta,,,bardzo lubie zreszta spaghetti,-ale dzisiaj proponuje polaczyc ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jestem szczęśliwą posiadaczką ekologicznej enklawy w morzu idealnych zielonych trawników. Ta działka to ogród dziki czasem zwany angielskim (tak żeby lepiej brzmiało) lub, jak kto woli, ekologicznym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
les tranches de pain avec l'ail. Encrasser le reste d'ail et ajouter aux aubergines et tomates. Badigeonner les tartines de pain avec un peu d'huile d'olive. Saler et poivrer. Gratiner légèrement au Zobacz więcej
{{headerMessage}}
avec du beurre. Poivrer. Laisser prendre un jolie couleur 3-4 minutes en remuent avec une cuillère en bois. Réserver. Préchauffer votre four position gril. Préparer 4 tranches de pain. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aksamitna zupa z lekkim kremowym smakiem podawana z tostami zapiekanymi z serem i tymiankiem. Połączenie ciecierzycy z rzepką to wspaniała kombinacja. Większość ludzi pomija rzepy z bardzo prostego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomarańcze, grapefruity i pomelo pod warstwą zabaglione (czy też zabajone bo nie potrafię ustalić, która wersja jest prawidłowa). Niezwykłe połączenie: cierpkie, kwaskowe owoce z rozpustnie słodkim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bardzo mi smakowało, dziś jednak postanowiłam przygotować rybę nieco inaczej - pieczoną w ostrej panierce z indyjskiej pasty madras, w akompaniamencie salsy buraczkowej. Do tego dania idealnie nadaje Zobacz więcej